Prietenii omului (14)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

vai adusca, nu-i poti lasa sa moara. trebuie sa o fortezi pe negruta sa ii alapteze... mi-e asa de mila de ei...

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii
Omul traieste pentru bunastarea pisicii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

Ramoniko, doar unul il da deoparte, restul sunt bine merci alaptati. Ma gandesc ca e ceva in neregula cu el de nu-l primeste, ori are vreo boala, ori fiind mai mare suge tot laptele si raman restul fara. Animalele au instincte foarte puternice, nu fac nimic fara o motivatie. De asta nici n-a fatat in cusca, ca totul sa fie curat, fara urme de sange, a dat talasul afara sa nu incurce la respiratie puii, scandurile de la cusca cred ca le-a rupt pt ca nu era suficient aer inauntru.
In capul ei totul are un sens, de asta nici n-as vrea sa ma bag, desi mi-e mila tare de cel cu labuta alba. Am incredere in ea ca stie ce face.

Fetele de pe DC babusca adusca

Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

adusca, eu as incerca sa-l salvez, chiar daca poate moare dupa aia. nu se poate sa moara de foame. poate va muri de o boala sau de altceva, dar nu de foame, cand e atata mancare pe lumea asta. si doar acuma sunt medicamente, leacuri de tot felul, poate are o sansa.

in alta ordine de idei, s-ar putea sa pot da 2 dintre puii Bubulinei, am o promisiune, dar ceilalti 2 nu situ ce sa fac cu ei. si maica-me asta nu ma intelege deloc. i-am spus ca nu am cui sa-i dau si daca nu ii vrea deloc am sa-i las pe afara, sa-i mai hranesc eu. dar nici asa nu vrea, ca cica nu le merge bine afara. deci nici asa, nici asa. ce Doamne iarta-ma sa mai fac???

Carmita, nu ai mai intrebat cunostintele tale ?

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii
Omul traieste pentru bunastarea pisicii...

Mergi la inceput

Ramoniko, nu am cum sa-l salvez, e asa de mic incat nici din biberon nu mananca, daca ea nu-l primeste efectiv nu are nici o sansa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Adusca, il poti hrani cu un biberon mic.

Ramonika, dupa ce termina puiutii de supt, ar trebui castrata pisicutza, ca sa nu mai ai probleme cu plasarea lor..Eu am castrat una dintre ele (care facuse piometru, saracutza, din cauza pastilelor) si urmeaza s-o castrez si pe a 2-a cat de curand, ca a intrat in calduri si urla prin casa.

Eu am reusit sa-l plasez pe pisinelul gasit, datorita lui Carmita, cei care l-au luat pt. cineva s-au hotarat sa-l pastreze, e f. simpatic.

Acum am o probl. cu una din catzeluse: i-a crescut una din unghii( cea situata mai sus, care nu se toceste de la mers) incovoiata, asa incat varful i-a intrat in pernutza. E rosie si umflata, si nu pot sa i-o tai ca e f. sperioasa si nu ne lasa sa punem mana pe ea - cred ca a fost brutalizata mai demult. Noi am adoptat-o de un an si tot nu se lasa atinsa de oameni. Vet. zice sa-i dau o pastila s-o adorm/ametesc si sa i-o tai repede, insa acum la farmacie nu se mai dau tranchilizante fara reteta...cum ma descurc?

V

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Ramonika, ma simt prost, ca mai tare te-am incurcat cu pisoii. Eu chiar am vrut sa te ajut, insa nu vrea nici una din cunostintele mele un pisicut. Victoria, incearca sa ii tai gheruta cand e moarta de somn, s-ar putea sa ai mai multe sanse. Eu am niste pastilute care adorm, i le-am luat motanului meu cand era bolnav, si plangea de durere, dar cum sa fac sa ajunga la tine?Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

anamaria, e catzelusa, cam 10-15 kg...daca as sti ce pot sa-i iau ii iau eu, nu e probl.

V

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Adina a fatat Negrutza? Pai nu spusese veterinaru ca nu are pui? Pana la urma tot a comis-o.
Ce vei face cu cateii? Sa nu ii lasi vagabonzi...
Dar cu Negruta? O castrezi dupa ce termina cu intzarcatu?
Pe ala micu(daca ai de gand sa plasezi puii la oameni la curte) sa incerci sa-i dai de mancare din ora in ora cu o siringa mica.Eu nu as putea sa-l las sa moara.Tom al meu a fost tot asa, cel mai voinic din cuib, cel mai maricel, intarcat primul, saracu, nu putea sa mai suga ca nu-l mai lasa masa in ultima saptamana, noroc ca acolo la pensiune le dadea de mancare la astia micii intzarcatii.Norocul meu ca l-am putut lua acasa mai repede.
Dar la puiul lui Negrutza, de nu-i da de la inceput loc la sup, nu stiu, ceva poate o face sa-l respinga...nu-i albinos?nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Ana , ce mai faci? Ce mai face Jazz? Sunteti bine?
Mai scrie un rand.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by slakje

Adina a fatat Negrutza? Pai nu spusese veterinaru ca nu are pui? Pana la urma tot a comis-o.
Ce vei face cu cateii? Sa nu ii lasi vagabonzi...
Dar cu Negruta? O castrezi dupa ce termina cu intzarcatu?
Pe ala micu(daca ai de gand sa plasezi puii la oameni la curte) sa incerci sa-i dai de mancare din ora in ora cu o siringa mica.Eu nu as putea sa-l las sa moara.Tom al meu a fost tot asa, cel mai voinic din cuib, cel mai maricel, intarcat primul, saracu, nu putea sa mai suga ca nu-l mai lasa masa in ultima saptamana, noroc ca acolo la pensiune le dadea de mancare la astia micii intzarcatii.Norocul meu ca l-am putut lua acasa mai repede.
Dar la puiul lui Negrutza, de nu-i da de la inceput loc la sup, nu stiu, ceva poate o face sa-l respinga...nu-i albinos?nu?

Alino, pe Negruta n-o castrez inca, am inteles c-ar fi bine s-o las sa fete cel putin de doo ori ca sa nu aiba probleme mai tarziu.
Azi a stat sotul meu cu ea si a urmarit-o, l-a primit si pe labuta alba sa suga, nu stiu cum sunt aia albinosi dar el e negru ca taciunele si are doar o mica pata alba pe piept si o labuta alba. E frumusel foc, m-am bucurat enorm ca l-a primit si pe el sa suga, ma gandesc ca ea n-a mancat cateva zile inainte sa fete si n-o fi avut lapte suficient pt toti. Acum stam langa ea si-o gadilim ca sa manance, si-a revenit destul de bine. Aia mici parca-s niste sobolani, is tare haiosi, mai ies din cusca fara sa vrea, Negruta ii baga inapoi.
Normal ca n-o sa-i las vagabonzi, le fac carnet de sanatate si vaccinul si o sa-i dau unor familii care stiu c-o sa aiba grija de ei, nu sa-i tina toata viata legati in lant si sa le mai arunce la doo zile cate o buca' de mamaliga ....cum face soacra-mea cu al ei, ba inca a avut coraj sa-mi ceara un pui, dar am zis ca deja sunt dati, nu-s nebuna sa-i dau si sa-i vad flamanzi pe-acolo. Are unu' ogarjit, vai de steaua lui, se planje ca tre' sa-i faca o mamaliga pe zi, asa de mult mananca....si io la Negruta me' i-am dat pana la un an numa' Pedigree Junior, ca avea mai multe minerale necesare cresterii armonioase, nu mai zic ca a lesinat cand a aflat cati bani am dat pe dresajul ei. Vaccinurile iar costa, solutiile contra purecilor si capuselor la fel. Acu' de exemplu are o zgarda speciala care o apara de asa ceva. Normal ca as vrea ca si puii sa fie ingrijiti cel putin la fel, dar sper sa nu ma atasez prea mult de ei ca sa-i pot da.

Mergi la inceput