Surse de info. ptr. gravidute

Surse de info. ptr. gravidute | Autor: Ina869

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!

Voi stiti tot ce trebuie facut atunci cind vine bebe ? Ma refer la cum trebuie hranit, schimbat, infasat, tinut in brate ca sa dea gazutele afara, cit trebuie sa doarma, etc.
Sint atit de multe lucruri pe care trebuie sa le stim si eu una nu ma bazez numai pe instinctul matern si “ o sa stii tu ce trebuie sa faci la momentul potrivit”. Pe linga informatiile pe care le gasesc in carti, pe internet si de pe la cunostinte, m-am gindit sa ma inscriu la niste cursuri prenatale ca sa mai aflu cite ceva si de pe-acolo dar vreau sa va intreb daca mai exista si alte surse, vreau sa le epuizez pe toate, sa nu scap nimic, imi este frica sa fiu pusa in fata unui fapt implinit si sa nu stiu sa actionez din cauza ignorantei de a nu ma fi informat asa cum trebuie.
Ce ma sfatuiti?

O viitoare mamica in dilema.

& sufeltel 15+

Ina

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Buna Ina,

Cred ca sun bune cursurile prenatale. In afara ca te invata una alta despre exact ce vrei sa stii, iti mai dau si o gramada de surse despre unde si la cine poti apela ca sa aflii toate astea. Eu n-am reusit sa le fac din mai mult emotive, dar cred ca mi-ar fi placut. Ce stiu e ca toti care lea-u facut au fost multumiti.

In plus mai sunt o gramada de carti pe care le poti citi. E mi-am luat Dr Spock. Aici e f ieftina...11$. Am mai primit una care cica e buna...."The mother of all baby books". Prin asta n-am apucat sa ma uit.

Oricum, cu cat o sa stii mai mult cu atat o sa te simti mai in ceata si mai nestiutoare :)). Nu ma intreba de unde stiu!!

Te pup!
, 36s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Buna Ina,
Cursurile prenatale sunt bune si eu vreau sa ma inscriuAm si eu 2 carti acasa ; 'The complete pregnancy book' mai veche si una mare si groasa si cu primul an din viata copilului, de la State Fram.
oricum o sa ai si instrictulk matern si din ce iti va spuen si mama tate vei descurca, o sa vezi.dc ai check si nternetul e bine, e suficient.
Weekend placut!

Denisa
8+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

La noi nu se fac cursuri prenatale (sau nu stiu eu de existenta lor...), desi n-ar strica asa ceva; poate ar mai scadea si rata abandonurilor in spitale, a imbolnavirilor la bbei, intarcarile precoce si multe altele. Eu n-am avut nici un fel de carte din care sa ma inspir, n-am citit cine stie ce reviste inainte de ce sa nasc; din fericire la mine instinctul matern a functionat la maxim si nici n-am avut o puiutza cu probleme. Dar mi-ar fi placut sa pot participa la niste cursuri prenatale, poate ca mi-ar fi fost mai usor cu anumite lucruri.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Multumesc vecinelor mele din Toronto si tie, Kittycat. Am niste carti bune, "What to expect when you are expecting", cartea mare de la State Farm "Mayo" o carte adusa din tara dar are peste 10 ani,cam vechuta plus citeva cumparate de pe-aici, luate in ansamblu gasesti info pretioase. Primele doua mi se par interesante dar pun accent mai mult pe subiecte despre posibilele boli care pot apare intr-o sarcina, iar eu vroiam mai multe detalii despre o sarcina sanatoasa, fara probleme. Am si niste carti despre primul an de viata al bb-ului dar habar nu am cit de bune sint, nu am grad de comparatie caci subiectele ma cam depasesc, inca nu am ajuns acolo...
Cit de curind ma voi inscrie la cursuri, am auzit ca sint multe info utile si pe-acolo.

Ina
Virsta puisorului meu:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Chestia cu instinctul matern e asa si asa. Nu e suficient.

Intrebat "babele" iar nu e o solutie - sunt multe tehnici si teorii invechite privitoare la bb.

Cel mai bine: cursuri prenatale si carti.

Ia-o din timp pentru ca dupa ce nasti nu vei mai avea timp sa citesti.

Iti trebuie un pediatru bun, sa te sfatuiasca bine cu taote cele + sa fi tu informata.

Test la instinctul matern & info de la babe:
E bun ceaiul indulcit la bb? E nevoie de ceai la bb?

Raspuns vechi: da la ambele.

Raspuns nou: 1. zaharul nu e permis pana la 1 an 2. Laptele matern contine suficient lichid, acopera nevoile lui bb cu conditia sa fie alaptat la cerere. In zilele calduroase se poate suplimenta cu apa plata.

Eu mi-am crescut-o pe Silvia respectand principiile din cartile mele noi, sfaturile date in rev Mami de dr nutritionist si pediatrii de acolo, de doctorita ei, etc, nu am plecat urechea la soacre/vecine, etc.

Bine e sa fii cu temele facute cand se naste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Nesimtita de mine se va baza hi-hi pe mama caci ea a fost asistenta de nou-nascuti toata viata ei. Glumeam dar cred ca imi va prinde bine chestia asta.Eu nu prea am citit mare lucru pana acum dar o voi face in curand, caci o sa plec in concediu si o sa am mai mult timp liber.

Din pacate eu am vazut colegi de lucru care si-au crescut copilul dupa carti ( el-tatal chiar isi facea grafice in Excel cu evolutia in greutate/inaltime etc a copilului), si a ajuns la 3 ani un copil cu probleme pe care-l considera medicii chiar rahitic.

Eu sper sa fiu suficient de rationala si sa nu cad in nici una din extreme, chiar i-am zis sotului meu ca daca incep sa exagerez cu ceva sa ma traga inapoi cu picioarele pe pamant.

Mandy, 20 +

Mergi la inceput