Am si eu o MARE problema.Sunt insarcinata in 20 de saptamani,lucrez intr-un restaurant 24h cu 24h,si nu mai pot face fata!Acum sunt in medical dar nu ma incadrez in 90 de zile,doctorul mi-a spus ca cel mai bine ar fi sa intru in concediu de risc maternal,dar ca pentru a intra trebuie sa merg la medicul de medicina muncii care sa-mi dea o hartie la mana cu care sa merg apoi la el,apoi totul ar fi ok! Dar eu nu stiu daca medicul de medicina muncii i-mi va da acea hartie!Dok al meu spune ca daca nu-mi da o sa ajung la comisie,dar eu nu vreau. Va multumesc,si astept raspunsurile voastre. catutza
Este f bine informat medicul tau, asta este procedura pt acordarea concediului de risc maternal. Este posibil insa ca, prin aceasta solicitare, sa obtii reducerea timpului de munca, (atentie ca angajatorului nu are voie sa te puna sa muncesti noaptea!!), deci sa ti se usureze conditiile de munca. Daca nu asta vrei, ci chiar vrei sa stai acasa, este f adevarat ca va trebui sa treci printr-o comisie, pt a putea primi mai mult de 90 de zile de concediu medical.
Medicul de medicina muncii este obligat sa-ti aduca la cunostinta,atat tie cat si angajatorului,riscurile la care esti expusa in timpul serviciului.Si nu ai voie sa lucrezi noaptea si nu mai mult de 8 ore pe zi,asta in cazul in care totul este in regula.
Miha si puiul Robert
Pozele noastre
Cel mai frumos lucru din lume este lumea insasi!