7 ani

7 ani | Autor: miria_cristina

Link direct la acest mesaj

Am aflat de curand, dar nu foarte clar ca poti sa-ti prelungesti concediul postnatal pana la 7 ani impliniti ai copilului fara a-ti pierde cartea de munca, dar cu conditia ca, din momentul in care faci cererea de prelungire statul sa nu-ti mai dea banii pe care-i primesti acum, iar tu sa-ti platesti impozitul.
Stie cineva sa-mi spuna mai clar unde se rezolva problema asta si cum se procedeaza?

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Tu ai inteles ceva din intrebarea pusa de tine? Eu sincer n-am inteles nimic.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Asa cum am scris asa mi s-a spus. Recunosc ca mi-am repetat de cateva ori ca sa retin, pentru ca nu am inteles foarte bine, deaceea am si pus intrebarea, ca sa primesc un raspuns.
Ideea era daca imi poate merge vechimea pe cartea de munca, eu platindu-mi impozitele la stat si sa stau in continuare cu copilul, in cazul in care vreau sa-l cresc pana la 7 ani.
Acuma este mai clar?
Daca nici acuma nu se intelege, atunci este din vina mea pentru ca nu stapanesc termenii specifici domeniului in care am pus intrebarea.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu exista asa ceva.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ca sa-ti "mearga vechimea" trebuie sa platesti asigurari sociale, nu impozite. Asta se realizeaza prin incheierea unui contract individual cu casa de pensii.
Conditia este sa nu obtii alte venituri, nici macar indemnizatia de crestere a copilului pe care o poti primi pana la varsta de 2 ani a copilului.
Deci daca tati vrea sa stai acasa cu copilul (nu doar pana la 7 ani, poti sa stai si pana la 18!!), fara sa aduci nici un ban in casa ba chiar mai rau, sa plateasca el la asigurarile de stat, atunci vei avea "vechime" si vei iesi la pensie ca si cand ai lucra in perioada asta.
Asta e singura posibilitate ca raspuns la (incercarea) de intrebare a ta ")

Mergi la inceput