drepturi pentru gravide

drepturi pentru gravide | Autor: Mary_25

Link direct la acest mesaj

, Marius

Sunt o graviduta din Timisoara, in 26+.
Avand in vedere urmatoarele:
- Sunt angajata cu contract de munca la actuala firma din 6.04.04, pe perioada nelimitata; salar brut 6.200.000 lei
- inainte am lucrat aprox. 4 ani, tot cu contract de munca pe perioada nelimitata; salar brut minim pe economie

imi poti spune, te rog:
1. De cand pot sa-mi iau concediu prenatal?
2. Ce venit mi se cuvine in concediu prenatal?
3. In postnatal (dupa ce am nascut), ce indemnizatie iau? In functie de salar sau este o suma fixa?
4. Cat timp pot sta in postnatal?
5. Am inteles de la alte gravidute, ca inainte de nastere firma angajatoare iti mai da un salar. Imi poti spune despre ce este vorba si daca beneficiez si eu, avand in vedere cele relatate mai sus?
6. De asemenea am auzit ca primariile ar da o anumita suma pentru primul nascut. In acest sens imi poti spune ceva?
7. Eu mai beneficiez de concediu de odihna?

Te rog, daca se poate raspunsurile sa fie insotite si de baza legislativa!

Multumesc anticipat,
Mary si bb 26+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Din experienta proprie iti pot spune urmatoarele:
1. concediul de sarcina si leuzie este de 126 de zile calendaristice,din care obligatorii sunt 42 de zile dupa nastere
2. 85% din salariul actual
3. indemnizatia pt crestere copil este fixa,7.830.000 lei
4. cat doresti pana la 2 ani
5. salariul pentru nastere se acorda de catre firma angajatoare doar daca este specificat acest lucru in contractul colectiv de munca
6. alocatia de la primarie se acorda tuturor nou-nascutilor vii si acum este in jur de 1.800.000
7.concediul de odihna ti se calculeaza pana la data intrarii in concediu pt sarcina

Miha si puiul Robert

Pozele noastre

Cel mai frumos lucru din lume este lumea insasi!

Mergi la inceput