despre cotizatii si cic

despre cotizatii si cic | Autor: pepsica

Link direct la acest mesaj

am si eu o MARE problema

de aproape 10 ani am fost angajata si am platit ca orice om impozite etc.. insa de le 10 iunie am incetat contractul de munca cu acordul partilor ( in spatele acestei formulari realizati ce se ascunde... mi s-a spus sa....) dincolo de furie si suparare si resemnare- faceam cu mare pasiune ce faceam acolo,aveam o fctie de conducere etc, ramin multe probleme cu care ma confrunt:

- ma gindesc sa adopt un copil ( ma tot gindesc de vreun an...) si acum e un moment mai delicat din cz acestei disponibilzari.. nu verau sa amin iar pina se vor clarifica lucrurile- am 37 de ani!!!! si mai intreb destul de pragmatic: ca sa pot beneficia in momentul in care il am in casa- sa dea Domnul cit mai repede, caci procedurile sint lungi, din cite vad eu aici- ce ar tb sa fac acum?

- nu mi se pare moral sa ma angajez acum undeva si dupa 1/2 de an sa spun pardon, eu plec in cic....
- sa ma duc sa imi platesc impozitul la casa de munca ( parca asa ii spune) ca sa imi pastrez vechimea si sa beneficiez de asigurarea de sanatate? in ac caz voi beneficia de acea indemnizati ede 7 mil si ceva pe luna?
- sa imi fac PFA? as putea caci am autorizatie de traducator, plus facultate de lb straine etc si un masterat pe drum... in ac caz acea indemnizatie as mai primi-o?
- stiu ca pare pragmatic, insa mi-ar parea rau sa " las " de la mine un drept al meu- credeti-ma am cotizat la greu.... si apoi adoptia o faci in momentul in care esti pregatit, si eu simt ca poate acest ragaz a venti tocmai sa pot cauta in liniste copilul care ma asteapta si sa fac acele acte pt ca serviciul imi ocupa mult timp..

Este f dramatic ca am ajuns sa imi pun probleme in acest mod, insa ma gindnesc deja ca o persoana cu responaabiliatea unui copil, cea ce demonstreaza ca poate tot raul a fost spre bine...in mod paradoxal parca aceasta zdruncinatura mi=-a arata ca altele sint valorile vietii si ca nu te poti baza pe un servicu, fie el cit de bun, daca sufeltul tau nu este implinit si avind uncopil...

multumesc celor care ma vor indruma si lui Marius care vad ca e atit de activ...