Buna ziua!
Ne vom casatori in curand si intentionam ca viitorul sot sa "ma ia" pe asigurarea lui de sanatate. Are un coleg care a facut asa cu sotia lui. Cand i-am intrebat ce si cum (ea fiind si avocata) ne-au spus ca nu trebuie sa faci nici o cerere, nici nu se plateste mai mult. Pur si simplu daca sotul e asigurat, atunci sotia poate beneficia de aceasta asigurare.
Eu nu prea inteleg cum. De exemplu, la o vizita la spital stiu ca-ti taie un bonulet din cele trimise de casa de asigurari (nu stiu cum se numesc :)). La mine de unde l-ar lua? :)
Si daca e asa, implicita treaba, atunci inseamna ca practica doar 1/2 din populatia Romaniei ar trebui sa plateasca asigurare de sanatate, cealalta jumatate fiind asigurata automat? :)))
Sper ca e destul de clar ca incerc sa intreb, ca situatia e destul de ciudata...
Multumesc!
mmc
Eu stiu ca sotul te poate "lua" in asigurarea lui de sanatate doar in cazul in care tu nu ai nici un fel de venit.Iar daca niciunul din voi nu realizeaza venituri, atunci sunteti scutiti de plata asigurarii de sanatate si in cazul unei spitalizari poti beneficia de servicii medicale gratuite.