Primele miscari in uter
buna!Sunt in saptamana 19 de sarcina si as vrea sa stiu cand misca tare, adica eu am simtit ceva saptamanile trecute dar acum nu stiu ce sa mai cred... el sau ea o fi miscat sau mi s-a parut?
Cand imi dau seama cu certitudine ca el e?cum simt?
Dimineata mi se umfla uterul asa intr-o parte, in stanga si in cateva secunde isi revine.Oare se invarte el cumva?
Voi ce ati simtit?
Raspunsuri
Kittycat spune:
La mine a miscat in saptamana 20. a fost ca o falfaire usoara in burtica, ceva complet diferit de tot ce mai simtisem pana atunci. Umflaturile pe care le descrii tu sunt contractii nedureroase, sunt normale in timpul sarcinii; vor fi maidese in trimestrul III.
Andra,
de printesa
(15 noiembrie 2004)
sirimie spune:
Mie imi placea sa cred ca orice simt acolo este bebele care misca, si spuneam ca "face scandal" :). In realitate la primul bebe nu iti dai deloc seama daca e bebele sau altceva.
Iti dorim sarcina usoara!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! :)
Simona & Vladut
andora spune:
Hehe.. cate articole am citit cand eram ca tine tot nu am putut intelege care e senzatia exacta... de aceea cred ca nici nu pot spune cand a miscat bebe prima oara
, dar la al doilea sigur voi sti... se simte ca atunci cand iti "bolboroseste" burtica, nu stiu cum sa ma exprim... dar e unic... de pilda si dupa ce am nascut radeam cu sotul meu cum ca "misca ceva in burtica", si tocmai bausem acidulat. Eu iti doresc ca ceea ce ai simtit sa fie bebe si sa te bucuri de "valurile" si manutzele si piciorushele pe care le va "scoate " prin piele mai tarziu... Ca fapt divers, sa stii ca gogosica mea avea acelasi orar de culcare seara in burta ca si acum (23.15). Asa ca fa-i copilului program de nani de pe-aacum sa se obisnuiasca... Pupici burticutzei si energie multa bebelui!!!!! 

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea
& Gogo
maimutica
(DN 10.10.2004)
blackpanterro spune:
La mine s-a intamplat chiar inainte de a implini 19 sapt.Au fost ca niste impunsaturi usoare, nu ca si falfaieli.
Oricum acum ar fi momentul sa le simti si tu, sau chiar si la 20 de sapt. asa ca daca simti usoare impunsaturi sau falfaieli sigur e bebe.De acele umflaturi nu stiu nimic ca eu nu am avut parte de asa ceva.
Succes in continuare!!
Adriana si Aidan 37+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
mamini spune:
unele mamici simt pe bebe mai devreme, eu pe la 19 sapt am fost sigura ca e bebe, pina atunci era...ceva acolo la burtica. o sa stii, e ca un peste dind din coada intr-un acvariu
- te-am omorit cu niste comparatii...oricum, felicitari!
M
Noki_Lara spune:
Draga Ancasibaby,
Eu am simtit prima oara o filfiiala, ceva ciudat ce nu mai simtisem pina acum vreodata - exact in ziua in care implineam 18 sapt. ca deja eram cam ingrijorata ca sunt eu nesimtita si nu percep nimic. A fost exact sub buricut, cam la vreo 3-4 centimetri.
Iar lunea asta, la 19 sapt+1zi, seara, stand in pat linistita am simtit mai mult decit filfiiala-balonas, chiar niste suturi serioase. Si atunci am pindit miscarea si, intr-adevar, in lumina TV-ului, am vazut pur si simplu cum se misca pielea pe burtica, in stinga-josul buricului. Este o senzatie unica. Cind o sa simti, o sa vvezi ce frumos e. 

Te pupicesc, am grija de tine si de micut-a.
19+
mandyksch spune:
Eu am simitit mai pronuntat dupa ce am trecut de 19 saptamani (adica saptamana asta). Pana acum doar mici falfaieli, dar acum simt adevarate lovituri, suturi
.Oricum e o senzatie care nu se poate confunda cu nimic, ai sa vezi
, iti tin pumnii.
Mandy, 19+
Monicutz spune:
Anca, eu am simtit pe la 17 saptamani prima data, ca si Blackpanterro niste impunsaturi. N-am stiut daca e bb, dar pe la 18 sapt si apoi la 19 s-au intensificat...aceeasi senzatie. sigur era bb. Apoi am simtit si falfaielili....dar mai tarziu.
, 36s
beatriced spune:
Salutare!
Eu l-am simtit pe bebe la inceputul celei de-a IV-a luni. Se simte ca un val usor in burtica si creste in intensitate pe masura ce sarcina avanseaza! Apoi am simtit ca si cum se dadea cineva cu barca pe valuri... Super senzatie! Abia atunci realizezi ca puiul traieste si ca vei deveni mama...
Pupici
Mami de
Alex mancacios
beatrice