Caut doctor dermatolog in Londra repede!!!!!
Pentru fetele din UK si nu numai,
ma aflu intr-o situatie de tot r...tul
M-am ales cu o eczema sau o dermatita si nu am cum sa merg la doctor in Londra.
Caut un doctor dermatolog bun sau un roman, romanca care ma poate ajuta cu o cunostinta!
Eu sunt la studii in UK, insa am acoperire doar in Cardiff si asta incepe in 2 saptamani de zile. Pana atunci trebuie sa suport, insa nu mai pot...
Teoretic, cand am plecat din tara, am fost la dermatolog fiindca imi aparusera doua pete pe corp..si cum ma duceam la o piscina am zis sa fiu preventiva. Doctora mi-a dat o crema pe baza de hydrocortizon. M-am dat 3 zile, una din pete a disparut de tot, alta mai a ramas-dar eu eram deja in uk-...la cateva zile parca a fost o explozie generala pe tot corpul meu...spate, piept,gat, maini...m-am dat cu crema...lucrurile s-au mai calmat insa nu au disparut petele. Ca la vreo trei zile dupa ce am incetat sa ma dau cu crema sa explodeze din nou, mai rau si cu mancarimi de data aceasta.
Am sunat-o pe doctora in tara si mi-a spus ca nu are ce sa imi faca...si eu sunt o vaca ca am crezut ca ii competenta ca doar ii medic. Anyway, sunt in Londra, cu o super eczema pe mine care ma si mananca uneori si nu stiu unde sa ma duc ca sa nu ma usuce la bani.
Daca ma duc la un spital, macar sa ma duc la cineva care este cunoscut de cinva!
Ma poate ajuta cineva?
numarul meu in Londra ii 07768 477 702
numai bine
Raspunsuri
CryssUK spune:
Draga mea,
daca esti in Londra la studii si pe pasaport scrie clar ca ai viza de student pt UK, atunci te poti inscrie la ce medic vrei in sistem NHS.(
Eu si prietenul meu cand ne-am inscris (in locuri si momente diferite) nu ne-a cerut nimeni pasaport sau altceva.
Da o cautare pe google cu ''student NHS uk''si o sa vezi ca esti indreptatita sa obtii servicii medicale gratis in sist NHs, mai putin dentistul si retele pt care platesti o cota parte.
Mergi la un General Practice si spui la receptie ca vrei sa te inscrii ca esti studenta , etc.
Partea prosta e ca tb sa iti faca programare, altfel nu te primeste nimeni sasta poate dura.
Tu spune la receptie ca e urgent si ca poti veni si la short notice. Ei de obicei spun sa suni zilele urmatoare dimineata sa vezi daca nu a renuntat cineva ca sa te progr pe tine.
Nu stiu daca poti merge la urgente fara sa iti vina nr de inreg de la NHS (asta dureaza vreo sapt ).
Dar poti obtine o trimitere de la dr generalist la dermatolog daca primul nu te poate ajuta.
Sa stii ca in Uk apa e f dura si eu care aveam o piele f grasa acum ma dau cu diferite cremuri de diferite soiuri ca sa nu mi se usuce pielea.
Eu am avut o chestie de asta pe fata (apare cam in fiecare an ) si m-a ajutat o crema pt fundul bebelusilor cu oitment.
Probabil in cazul tau e mai bine sa mergi la dr.
Pup,
Cristina
''Suflet de copil -ANDREI ONICIUC''
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50738
O sansa pt Silviu!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50122
CryssUK spune:
inca o precizare
Daca ai viza de student pe mai mult de 6 luni, nu ai nevoie de asigurare medicala pt calatorii in strainatate, caci se aplica ce am spus mai sus.
Eu mi-am facut asigurare ca prostuta pe un an si nimeni nu mi-a spus ca nu imi trebuie. Acum o tin ca amintire ca in 2004 am dat 3.500.000lei in vant.Asta e!
Intre timp daca ai mancarimi, mergi la o farmacie ca sunt solutii si creme speciale pt itchy skin.
''Suflet de copil -ANDREI ONICIUC''
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50738
O sansa pt Silviu!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50122
slakje spune:
Lix , cum arata petele? Dupa cum descrii tu, pete pe gat, spate, abdomen, maini, si care te si mananca, dupa cum descrii mie imi suna a ceva ce am avut si eu: PITIRIAZIS ROZAT GILBERT.
Petele sunt rosii sau verzulii?
Sunt rozosine si au aspect de parca se deshuameaza pielea si asa neregulat(deci nu ca si niste bube dar ca si niste ciupercute sau arsuri?).Te mananca groaznic, stiu.
Daca asa arata, asta ai!
Este o boala pe baza de STRES, suprasolicitare, pe mine m-a tinut mai mult de 2 luni, eram disperata, cica se face numai o data in viatza :-s(nu ma intreba de ce, asa mi-a zis doctorul), nu se da tratament, decat calm, rabdare si crema aceea mentolata pt mancarimi.
Spune-mi asa arata? Daca da, calm caci nu ai nimic grav, multa lume face chestia asta.
pupe si astept reactie din partea ta,
Alina.
slakje spune:
Si mie prima data mi-au aparut 2 pete pe mana (pe partea interioara) si nu ma mancau si cam in decurs de 2 sapt a fost eruptia generala, nici nu se va intinde mai mult , nu apar aceste pete pe fatza stai linistita.
Sa porti numai tricouri de bumbac 100% si sa nu te ambalezi.
E foarte neplacut dar nu se da tratament.Asta daca petele arata asa cum zic eu,cred totusi ca asta ai.
Calm, ok? Poate ai fost stresata cu plecatul, de aceea.
lix spune:
fetele....sunt la studii doar pentru 3 luni ca atare mi s-a spus ca nu am asigurare medicala decat in caz de urgenta!!!
insa cand am vorbit cu tutorelel meu din cardiff fiindca vroiam sa imi cumpar o asigurare NHS pe toata perioada, mi-a spus ca in Wales sunt asiguratadar ca in England nop! so...o sa vad ce pot face!
slakje- un scurt istoric!
petele sunt mici si putin mai mari decat mici...ce-a mai mare pata este de dimensiunea unei fise de 5 penny aici! sunt rosiatice si parca fac ceva in mijloc dar nu cu lichid..si au inceput sa ma manance doar de vreo 4 zile. nu mai folosesc sapun la dus fiindca am sesizat ca ma deranjeaza pe urma si ma mananca pielea.
istoric la istoric: cand am ajuns prima oara la medic in ro- i-am spus ca meg la piscina si ea mi-a spus ca nu e de la clorul din apa ci de la crema de dupa care am dat-o pe corp si ca atare mi-a dat aceea crema. M-am dat si unba a disparut! Cand am ajuns in Liverpool , la 6 zile de la tratamen, am folosit psicina hotelului si la doua zile, iar a aparut aceea eruptie dar intr-un mod violent. de aceasta data nu am mai folosit nici o crema dupa dus, asa ca ma gandesc ca poate sa fie o reactie alergica la clor.
astazi, tot studiind eu cartile de specialitate in biblioteca britanica, am sesizata ca poate sa fie si o reactie alergica la medicamentele pe care le-am luat in ultima luna jumatate- m-am tratat de peptic ulcer/ ulcer duodenal. astia spuneau ca poate sa fie si o reactie alergica la asta.
cand am fost in ro la doctora, ca o vaca ce sunt, nu am vorbit foarte mult cu doctora. sunt o proasta...anyway....
si citind eu pe internet....mi-am adus aminte ca pe la varste de 13-14 ani am fost internata in spital in stare grava fiindca am avut o reactie alergica la clorul din bazinul strandului....asa ca azi o sa o sun pe mama ca sa vad daca ii adevarat ceea ce imi amintesc...poate ca asta e cauza!
ori poate ca nu....
poate ca e stresul...dar si in cazul asta din ce am citit eu, exista o crema ok pe care pot sa o folosesc...hmmm...mai am multe carti de citit! Daca doctora din ro nu a vrut sa ma ajute prin telefon, am sa ma ajut eu. nu sunt mai mult de 15 tipuri de eczeme serioase din care asemanatoare cu a mea doar doua -trei....
o sa incerc sa vad ce ii cu NHS!
slakje spune:
Lix scuza-mi reactia intarziata am avut ceva treaba.
Daca petele nu arata asa cum am spus eu,poate e altceva.Eu m-am gandit ca ai acelasi lucru ce am avut eu caci si mie la fel mi-a debutat si asta apare pe brate, spate abdomen(si atat) si sunt pete(nu bube, ce descrii tu par mai mult blande) care au asa aspect ca si cum s-ar deshuama pielea(de uscat parca) asa rozalii uscate, cam de marimea mai mica decat moneda de 1 cent, si putin in relief din cate imi amintesc.Nu se ia, este o reactie alergica.De faptul ca nu se ia m-a asigurat pe mine mai multi medici, si stiu ca si fratele meu a avut la 14 ani inainte de admitere la liceu, si cumnata mea a avut inainte de licenta.
.Eu am avut-o abia acum vreo 4 ani, intr-adevar intr-o peroada strsanta pt mine.
Nu te impacienta in nici un caz.Ce descrii tu acum pare mai mult blande decat pete, asa ca poate e alta reactie alergica.
Multa sanatate!
Mirupati spune:
Eu stiu ca UK si Romania, ca mai toate tarile europene, au un acord de asistenta medicala de urgenta gratuita, pe baza de reciprocitate. Adica un roman in UK are dreptul la asistenta medicala de urgenta (doar de urgenta) si viceversa, pt britanici. Asa ca poti sa te duci la un spital, la Emergency room si sa spui ca tocmai ti-a aparut si nu stii ce e. Sigur n-o sa te trimita la plimbare.
http://www.cancerbacup.org.uk/QAs/LivingwithcancerQAs/PracticalissuesQAs/Accesstotreatment/related_faqs/QAs/51848567
Can people from overseas get free treatment on the NHS?
This depends on where they come from, and what their illness is.
Visitors from most countries will have to pay for any treatment they need. There are three groups of exceptions to this, visitors from countries within the European Economic Area (EEA), visitors from countries where the UK has a bilateral healthcare agreement, and residents of certain other countries (see below). People covered by these arrangements are only entitled to free treatment for medical conditions that develop while they are here, and not for pre-existing conditions. (So, someone with a cancer could not come here for free surgery or chemotherapy, but if, during a visit here, there was an unexpected complication of their illness, like pain or bleeding, then they would be likely to get free treatment for this problem).
The UK has what are called 'bilateral healthcare agreements' with some other countries. People who are nationals of the following countries are covered by these agreements: si urmeaza o lista pe care e si Romania.
In addition residents, irrespective of nationality of the following countries also have free access to NHS treatment for illnesses that develop while they are visiting the UK: si Romania e trecuta aici pe lista.
Luizax spune:
pitiriazisul rozat gilbert are vreo influenta asuprfa fatului? daca ejt gravida cu pitiriazis d-asta..?