Mamici din Canada (11)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Monicutza, bine ai venit si asteptare usoara (si cu de folos) pana in toamna. Esti pe lista din Montreal, daca va razganditi intre timp si aterizati altundeva mai modificam atunci. Daca ai intrebari, nu te sfii, sarim noi cu ceva raspunsuri.
Laura, noi pe Ilie Bodini il stim. Atunci ramane sa ma contactezi tu cand va pregatiti de scoala de soferi. De abia astept sa ai internet si sa ne povestesti cat mai multe.
Fetelor, nu schimbam titlul subiectului? Sa nu mai speriem nemamicile . Si in definitiv, discutam despre toate cele aici, nu doar de copii. Haideti cu idei, termen limita pana luni. Sau marti. Sau miercuri. Vedem noi .
Denisam, mama, ametesc citind ce scrii, si n-am baut nimic, cred. Te rog eu din inima, reciteste mesajul inainte de a-l trimite si mai corecteaza pe ici colo. Vrei? Te rog. Te-am pus si pe tine pe lista, e bine? Si pe Myrrha.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Incep eu cu propunerile de titlu ?

1. Pe taramuri canadeze
2. E lunga Canada ! Ba e lata !
3. Ghetarul Americii
4. Foci, ursi albi, veniti la o barfa !
5. Tara mea este : iarna
5. De la Qc pana-n BC, tot romanul plansu-mi's-a
6. Foc de tabara canadian
7. Sezatoarea glaciara
8. Canadez fiind, forumuri cutreieram
9. Carcotasii de Canada
10. Emigrant la Polul Nord

Fetelor, stiti vreun mecanic ieftin la Mtl? Cica avem pacoste, aaaaaaa pardon, masina, si tre' sa schimbam cate ceva, pe ici - pe colo, dar esential. Nu e urgent, dar e imperios necesar sa fie unul ieftin.

Numai bine, Irina

Aaaaa, mai am cateva :

11.Sa ne dam mana cu indienii
12.Multumim din inima balenelor
13. Viata la iglu

....revin cand mai am idei

14. Inuitii balcanici

si encore, cum zice fiicamea :

15. Blackfoot de Carpati
16. Te invit aiiiiiici, nu vei regretaaaaaa
17. Pe locuri, fiti gata, CANADA !
18. Primii canadieni ortodocsi
19. Decaderea Canadei
20. Canada superioara si cea mai mult decat superioara
21. Cana-DAp !
22. Loc de dat cu schiul
23. Reteta de ...Canada
24. Ghid de emigrare canadian
25. Daca zapada nu e, nimic nu e
26. O calatorie spre nord
27. Emigrati, emigrati si iar emigrati !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Multumesc fetelor pentru o primire asa frumoasa si multumesc si pentru adaugarea pe lista voastra.
Cu siguranta vom ajunge in Montreal, avem multe rude acolo (gashca mare ) si chiar mi-ar face placere sa organizam o intalnire, sa ne cunoastem, sa mai povestim... Dar pana atunci mai am de luptat cu astia de la Ambasada pana vine viza.
Am o maaare dilema: dupa lungi cautari pe site-urile Quebecului, nu stiu inca cum si mai ales cand este bine sa facem un bb (din punct de vedere material). Stiu ca bb va primi 500 CAD pe trimestru alocatie feredala si aproximativ 220 CAD pe luna din partea Quebecului.
De asemenea, mai exista PRALMA (programe d'allocation de maternite du Quebec - www.mess.gouv.qc.ca/securite-du-revenu/programmes-mesures/pralma/" target="_blank">http://www.mess.gouv.qc.ca/securite-du-revenu/programmes-mesures/pralma/) in valoare de 360 CAD, platibili o data, daca sunt indeplinite conditiile (in principal 1 an de rezidenta pana la nasterea bb-ului).
Apoi mai exista prestations de maternité (www.rhdcc.gc.ca/asp/passerelle.asp?hr=fr/ae/genres/speciales.shtml&hs=tyt#maternite1" target="_blank">http://www.rhdcc.gc.ca/asp/passerelle.asp?hr=fr/ae/genres/speciales.shtml&hs=tyt#maternite1). pe o perioada de 15 saptamani, daca au fost acumulate minim 600 de ore de munca asigurate in ultimele 52 de saptamani.
Mai exista si prestatia parentala (www.rhdcc.gc.ca/asp/passerelle.asp?hr=fr/ae/genres/speciales.shtml&hs=tyt#parentales1" target="_blank">http://www.rhdcc.gc.ca/asp/passerelle.asp?hr=fr/ae/genres/speciales.shtml&hs=tyt#parentales1) pe o perioada de maxim 35 de saptamani, cu aceleasi conditii ca prestations de maternité.

Sincera sa fiu, nu stiu ce si cum este mai bine sa fac. Vreau sa beneficiez ce ce se poate, mai ales ca sotul meu va face o scoala in timp ce eu voi sta cu bb acasa, asa ca orice sursa de venit va fi importanta. Pentru asta sunt dispusa sa ma angajez imediat si sa lucrez acele sute de ore pana voi naste, dar nu stiu daca este bine sau nu.
Voi ce credeti? Voua cum vi s-a intamplat?

Merci mult pt raspunsurile voastre.
Monica

"A likely impossibility is always preferable to an unconvincing possibility" - Rhetoric by Aristotle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Monica, eu nu sunt in QC si nu te pot ajuta cu datele exacte de alocatie, dar iti spun cume legea cu lucratul inainte sa ramai gravida, care lege se aplica in toata canada. deci trebuei sa lucrezi vreo 900 d eore ceea ceinsemana ca dc e full time o s a trebueiasc avreo 6-7 luni d emunca si dc mai acumulezi si ina intri in concediu de maternitate si mai bine, ca sringi mai multi bani. Dc sotul poate obtine o bursa cat studiaza iara te ajuta, asa ca bafta multa!sa te gandesti si ce faci dupa primul an de viata a lui bebe,cand treb sa revii la job si e ca mmic pt daycare, poate aduci o bunica sa vada de el pina la 2 ani macar, dc poti si mai mult si mai bine, salvezi banii de daycare si il poti da normal dupa 3 ani acolo, nu va fi salbatic, crede-ma.
Succes cu demersurile de venire aici!

Denisa
11+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Mai Ira, te tii de sotii vad ...uite eu votez pt. "Sezatoarea glaciara", mi se pare ca ne-ar caracteriza .

Monica, daca vii in Canada si vrei un copil, bine ar fi sa te angajezi in prealabil cam 6 luni, cum iti spunea anterior Denisa, ca sa poti beneficia de maternity benefits. Chestia cu ajutorul asta e relativa, e valabila in ON (poate iti spun fetele din Montreal cum e acolo) pt. ca indiferent ca ai lucrat 6 luni sau 3 ani primesti o suma invariabila care nu depaseste maximul de 400$ si ceva/saptamana....deci big deal nu e, dar oricum e mai bine decat nimic. Emigrare si adaptare cat mai usoara!

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Donia draga, nu ma treci si pe mine la mamici de Canada ?
Laura si Ioana 3ani si 10 luni ( si tati e cu noi dar el nu e mamica ) .
Daca e sa discutam de lucruri serioase, vreau sa va intreb daca e OK sa cumperi mancare de la Basic Food si Zehr's .
Voi de unde cumparati in general mancare ? Ce magazine e bine de evitat ?

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Multumesc fetelor
Abia astept sa ajungem acolo (eu si sotul), sa ne informam si sa incepem (cu adevarat) o viata. As vrea sa fac 2 bebici cat se poate de repede, daca se poate si si clar ca voi avea nevoie de ajutor (una dintre bunici). Sotul sper ca va obtine bursa (de fapt fara ea nu stiu daca o sa ne permitem cursurile).
Eu sunt foarte nerabdatoare sa devin mamica, viitorul tatic isi doreste enorm o fetita dar imi tot aduce aminte ca este mai bine sa mai avem rabdare, sa ajungem in Canada, sa ne asezam la casa noastra, sa ne orientam cu joburi si scoli si dupa aia sa ne gandim sa facem un . Dar eu parca nu mai am rabdare, imi doresc tare mult sa il / o strang in brate.

Eh, si in fiecare zi incerc sa ma potolesc, sa imi aduc aminte ca mai am putin de luptat...

Va pupic si mai astept intamplari frumoase de la voi, din locurile de mult visate (si vazute doar din poze)
Monica

"A likely impossibility is always preferable to an unconvincing possibility" - Rhetoric by Aristotle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Laura, eu cumpar de mincare de la Highland Farms,Food basic, NoFrills, PriceChopper, Longos, Dominion, astea stiu ca sunt ok. Legumele si fructele cele mai proaspete sunt la Highland farms, la Dominion sunt mai scumpe si nu de calitate, de acolo iau in caz de urgentza,Food Basic e ok, iau destul de des.
Carnea e buna si de la Highland farms si de la Costco,ma refer si la pretz si la calitate.
Mai intreaba-ne dc vrei!
Donia o sa incerc, mersi de intelegere, e din cauza vitezei si a faptului ca eu cam combin limbajul si cand vb cu sotul, juma romana, juma engleza.
Numai bine!

Denisa
11+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Denisa, saliu, de ce vorbesti cu sotul mey juma romana juma inglesa, a uitat limba materna ? Da-i na-na . Pupici pe burtici

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Salut!

Carcotasii de Canada!
Asta ni se potriveste. Dar si celelalte. Sunt haioase tare, adica sunt inspirate.

Te asteptam Monica, dar tie nu o sa-ti fie deloc greu daca ai pe cineva aici. Noi chiar nu am avut pe nimeni, dar sotul meu si-a dorit tare mult sa fie independent, sa ajunga aici, sa-si incerce puterile.

Oare au trecut caldurile? Astazi mi s-a parut o zi superbaaaaaa.

Si va pupic pe toate!

Mergi la inceput