SUNT GELOASA PE COPILUL TAU- un lucru absusrd?
![](images/user_woman.png)
Buna fetelor
Ce credeti despre gelozie unei mame fata de coplilul tau?
Eu mam certat cu o prietena dea mea care a sugerat ca eu sunt geloasa pe fiul ei. Fetita mea are proape un an iar fiul ei 10 luni, deci cand ieri mia scris ca fiul ei a invatat sa se ridice singur tinanduse de cate ceva, ei iam raspuns Felicitari! si ca Julia stie de mai de mult. Atunci ea mia scris ca de cate ori imi scrie de noutatile lui Mihaita eu scriu ca Julia deja face acest lucru, ca eu ii scriu ca Julia deja stie din gelozie. Eu cred ca ea este geloasa pe Julia, doar Julia are aproape un an deci are tot dreptul sa se ridice singura pe moment inca tinanduse de mobila si scaune, de doua zile merge pe propiile picioruse tinanduse de mainile mele. Se dezvolta normal, nici prea incet nici prea repede, asa cred. Intorcanduma la prietena mea cum am scris eu cred ca asta face din gelozie, vrea ca fiul ei sa fie mai destept si nu poate sa inchite faptul ca Julia stie cea ce deabea a invatat Mihaita. Din pacate nici macar nui pot explica ca chiar si o zi este mult in dezvoltare la copii asa mici.
Ce credeti, gelozia intre mame este un lucru stupid sau drept?
http://community.webshots.com/user/alus1
Alus+Julia
Raspunsuri
lena spune:
Scuza-ma ca o sa fiu un pic dura dar pe scurt: e o mare tampenie...Mai pe indelete spus: femeile care devin mame si mai apoi obsedate de acest fapt, aveau clar o tendintza spre adictie pe care si-au descoperit-o mai tarziu...nu exista copil identic cu altul, cum nu exista oameni identici unul cu altul...unii copii merg mai repede, unii mai tarziu, unii sunt mai grasi, altii mai slabi, unii vorbesc mai mult, unii mai putzin, unii sunt mai timizi, altii mai indrazneti...Deci nu putem compara copiii, asta e clar, daca iti este cu adevarat prietena, si nu doar o cunostintza, atunci mediteaza un pic la atitudinea ei si a ta...o prietenie adevarata nu se strica dintr-o cearta si nici nu se bazeaza pe invidie-cred ca e mai potrivit cuvantul decat gelozie...Oricum gelozia-invidia intre mame este o mare stupizenie...eu personal n-am simtit-o desi doua dintre prietenele mele au copii, repet prietene de ani de zile, nu cunostinte, deci concret nu pot spune decat ca mi se pare ceva foarte stupid!
Numai bine,
Lena si kinder Freya
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
draga mea,
tu ca prietena trebuia doar sa feliciti pe fiul ei, sa te bucuri pt ea.Spunandu-i ca su julia stie ai minimalizat realizarea lui mihaita.
asta iti spun asa, ca sa stii dpdv psihologic unde e problema.Tu nu ai dat dovada de empatie.
ca dpdv uman...mai mare prostie n-am auzit de mult timp.Sunteti amandoua f f copilaroase, copii nu sunt"achizitii" una mai valoroasa ca alta....
Sabina si
![](hippi.gif)
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
alus spune:
Sabina- eu tot timpul am felicitato ptr. fiecare lucru cat de mic ce a inceput sa faca fiul ei. Eu nu sunt invidioasa pe nici o mama care are copiilul mai dezvoltat decat Julia, stiu ca fiecare copil se dezvolta diferit, imi ajunge ca este sanatoasa si se dezvolta ca un copil sanatos. Ea sa suparat pe mine, eu am incercat sa-i explic ca nu are dreptate dar din pacate nu am reusit. Ea crede ca eu nu vad altceva decat pe Julia, nu-i adevarat, adevarul este ca ca fiecare mama o iubesc mult. Asta nu este un pacat. Plus ca nu o sa-l felicit din orice numai ca sa-i fac iei pe plac, sa nu exageram. Eu nu o inteleg deloc, pedeoparte ma tot intreba cand Julia a inceput sa mearga dea buselea, sa se ridice singura tininduse de mobila ssmd., ca a doua zi sa-mi spuna ca ma falesc cu ea.
Lena- Eu nu compar copii nostri,ea o face, este o mama tanara care de fapt se crede CINEVA. Am crezut ca asta nu ne va strica prietenia, dar din pacate nu am avut dreptate.Plus ca pe ia o invata cum copiilul trebuie sa se dezvolta o prietena dea iei neuroloc ptr. copii care cand am fost cu Julia la spital si ea a fost sub perfuzie, palida, a spus marea doctor ca nu se dezvolta bine si are multe de invatat, ca la 7 luni sta prea linistita si se misca prea putin. Eu nu stiu cum un copil in aceasta stare poate sa se miste. Deci va dati seama ca totul merge de la marea doamna doctor, care ia spus ca un copil de 6 luni ar trebui sa stea foarte bine in fund, la 8 luni sa mearga dea buselea, iar la 10-11 luni deja trebuie sa mearga. Va las pe voi sa comentati mai departe ca eu nu mai am cuvinte...
Alus+Julia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Ba eu cred ca exista o astfel de forma de gelozie, prezenta si la femei si la barbati. Singura deosebire intre diversele forme este aceea ca aici nu vorbim de o gelozie distructiva, un parinte nedorind raul copilului altuia, ci doar performante superioare la copilul sau. O prostie, desigur, asa cum ati mai spus, copiii nu sunt nicidecum identici. Dar fapta ramane fapta. Si, recunosc, am fost muscat si eu uneori de aceasta prostie.
http://community.webshots.com/user/tora97
adrienne12 spune:
Alus, m-am uitat sa vad citi ani ai dar nu ai postat. Exista o vorba romaneasca cum ca fiecare cioara isi vede puiul cel mai frumos si destept din lume, dar de aici pina la sentimentul de invidie pt. ca un alt bebelus face mai stiu eu ce si al tau nu mi separe exagerat. Scuza-ma dar o timpenie mai mare ca asta n-am auzit de mult timp. Grow up!
sora2001 spune:
quote:
Originally posted by Tiara
Alus tu te mindresti cu a ta si ea cind vrea sa-ti spuna ce performante a facut al ei tu repede ii zici ,pai a mea deja stie ,poate ...De asta se supara prietena ta.Nu e invidioasa ci vrea doar sa se mindreasca si ea cu al ei.Atita tot.
Terminati cu copilariile ,ca sa nu va strice relatia.
P.S Nu cumva tu esti geloasa?Sper sa gresesc.
Lidia ,Tiara si David D.
aprob pozitiv.
![](cool.gif)
clauditzadennis spune:
Eu si sora mea am nascut in aceeasi luna. Ea pe 2 iulie, eu pe 31 iulie.Bineinteles ca ma suna sa-mi spuna fiecare noutate din viata nepotului meu, iar eu ma bucuram pentru ea si-i spuneam "Abia astept sa faca si Dennis asta"...si intotdeauna aveam senzatia ca mai am de asteptat o luna...Si cand Dennis facea si el nu stiu ce lucru mare, o sunam si-i spuneam, dar n-am auzit niciodata de la ea "Pai Mihaitza deja face asta", ci se bucura pur si simplu pentru mine!...Mi se pare o mare prostie si mi se mai pare ca tu de fapt ai "ceva" cu prietena ta si de-asta te deranjeaza atitudinea ei...daca nu-ti convin atatea chestii la ea, cine te obliga sa fii prietena ei?!!
Claudia,soacra frumoasei Oti
super mami spune:
Prietena mea face asta tot timpul.
Intre Isabel si baietelul ei e o dif de 3 sapt.
De fiecare data cand ii zic ca Isabel a facut ceva....orice..de la mers pana la baut singurica din sticluta cu apa....al ei face asta de mult...
Sincera sa fiu ma calca rau de tot pe nervi, dar nu i-am zis nimic.
Nu cred ca e gelozie, nu cred ca inseamna nimic de fapt si stiu ca nu are nici cea mai mica intentie de a ma enerva.....
Ma deranjeaza pe mine pt ca discutia ar trebui sa fie cam asa:
-Isabel si-a tinut singura inghetata azi si a papat-o.
-Vai ce bine...bla bla...ce fetita mare....
-Da era caraghioasa foc, s-a murdarit toata...In schimb, suna astfel:
-Isabel si-a tinut singura inghetata azi si a papat-o.
-Ah, si al meu o tine, dar de mult.Deja de o luna o papa singur
Si ajung eu sa zic.Ah ce bine, ce baietel mare...Nu e o drama, nu ma supar...dar ma deranjeaza un pic. Ma deranjeaza pt ca se intampla asta indiferent de ce zic eu ca face fetia mea.
Ma deranjeaza gestul, nu motivul.
Oricum e o prostie si nu trebuie sa apara discutii din cauza asta.M-as supara in alte situatii.
Spre ex mi se pare o super magarie si rautate in sit in care sunt parinti cu bebei care au dif probleme de santate sau de comportament, dar mai grave. Copii care nu mananca nimic, care sunt f slabuti, care nu dorm decat 3 ore pe noapte....
Si vine vecina sau prietena, omul se plange "aoleu copilul meu nu mananca, sunt disperata" si se trezeste prietena :"wow, a mea mananca non stop, a luat 5 kg intr-o luna, cere mancare tot timpul....vai si doarme 14 ore pe noapte"....
Avem noi niste prieteni care se tot lovesc de tarani din astia.
Si in general toti cei care au copii sanatosi si cuminti le raspund asa.Alexandra
Karina spune:
Sabina si Tiara sint complet de acord cu voi. Nu este vorba de gelozie ci pur si simplu o deranjeaza faptul ca tu intotdeauna ii spui ca fetita ta face lucrul acela de mult. Mi s-a intimplat si mie cu o cunostiinta, la modul ca daca spuneam ceva de Bogdan, ea spunea repede ceva si de fetita ei, ce a facut, cite a mai invatat. Nu m-a deranjat f. tare, dar iti strica momentul acela de mindrie.
Incearca sa fii si tu mai intelegatoare, sa te bucuri de realizarile baietelului prietenei tale si atit, fara sa-l mai compari cu fetita ta. Nu merita sa strici o prietenie pt. atita lucru.
Asta e parerea mea si nu trebuie sa faci ca mine
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
Karina
![](sofer.gif)
![](copilas.gif)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
alus spune:
Fetelor nu eu sunt geloasa pe ea, ci ea pe mine, de fapt pe performantele fetei mele. Eu mai am o prietena ce fetita ei este cu 4 zile mai mare si deja merge, bea din pai, face la olita, mananca singura, de fapt incearca sa manance, iar eu ar trebui sa tampesc si so oblig pe Julia, dar nu fac asta, stiu ca incetu cu incetu va sti si ea toate aceste lucruri. Daca as fi geloasa pe fiecare mama care are copilul mai dezvoltat, acum as fi internata poate la nebuni. I-am scris mail sa se gandeasca bine daca comportearea ei are sens, doar bebe ei este mai mic si are timp sa invete tot ce stie Julia, ia mia raspuns ca ce daca Julia este mai mare, fiul ei are dreptul sa stie mai multe si ea nu crede ca fimea merge deja singura tinanduse de manutele mele sau ca se ridica singura. Deci am hotarat sa nu-i mai scriu nimic ca si asa fiul ei este m cel mai destept. Eu cred ca il obliga pe sarmanul copil sa faca anumite lucruri, pur si simplu inca nu a inteles ca copii nu sunt marionetele noastre si ca asa poate sa-i faca mult rau.Sa fim serioase, fiecare dintre noi isi vede copilul frumos si destept. Fetelor cu mana pe inima va asigur ca eu nu-s geloasa pe nici o mama.
Claudit- cati ani am? anul acesta fac 31.Poate am gresit spunandui " Julia face asta de mult" dar cred ca imi dai dreptate spunanduti ca de cate ori scriam de noutatea lui Julia , ea in aceasi zi sau a doua zi imi scria ca "Si Mihaita deja stie sa faca acest lucru". Exact ne-am certat de fapt pe tema mersului. Eu i-am scris ca duminica Julia a inceput sa merga pe picioruse dar inca tinanduse de mainile mele, ea a spus felicitari, ca dupa o ora sa-mi scrie ca Mihaita merge de o luna si aproape fuge. Dar pana acum nu sa falit. ea se falea numai cand eu ma faleam cu Julia ca stie cate ceva nou. Plus ca alte prietene deale mele nu se supara cand spun ca Julia deja stie de un timp, imi zic doar super, felicitari, si nici eu nu ma supar can imi spun: " A fimiu sau fimea de mai de mult fac acest lucru, le felicit si atat. Apoi incepem sa barfim in continuare.
Imi pare rau ca ati intles ca eu vreau sa ma cert cu ea, nu, ea mia scris ieri un mail de la revedere, chiar daca am incercat sa-i spun sa se mai gandeasca.
Cred ca sunteti de acord ca varsta intre 9luni si jumatate si 11 luni si jumatate la copii este destul de mare.In fiecare zi copilul invata cate ceva nou.
Alus+Julia