INTOARCEREA LA SERVICIU SI INAPOI IN CIC
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Nu stiu ce anume nu iti este clar sau ce anume doresti. Din punctul meu de vedere este foarte clar ce scrie, tu citesti pe sarite, si aplici totalmente eronat. Ei, acum ti s-a raspuns, insa o ti pe a ta. Mai mult de atat nu se poate face. Imi pare rau dar gresesti din start in ceea ce spui. Aplici gresit ceea ce este clar.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
aissa spune:
Mai fac o incercare, cu voia lui Marius....
Deci, citeste articolul citat de tine ca fraze separate:
"Art. 21 - (1) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
d) salariatei care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 3 ani;
Deci pana la 2 ani ai dreptul sa intri in CIC cand vrei. Ti-am zis, ca nu e frumos sa te joci de-a stau acasa/lucrez mi se pare de bun simt, dar legea nu iti interzice.
Asa, iar cel care te deruteaza, e alta mancare de peste:
Art. 21 - (1) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
b) salariatei care se afla in concediu de risc maternal;
(2) Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea salariatei in unitate.
Aici treaba sta in felul urmator: tu lucrezi, inainte de a naste, intri in concediu de risc maternal, apoi vii la serviciu (din nou, pana sa nasti) si in acest caz angajatorul are interdictia sa te dea afara timp de 6 luni (timp in care mai mult ca sigur se produce nasterea si deci, nu mai te poate da afara pana la revenirea din CIC (aia de dupa ce face copilul 2 ani).
O fii mai clar acum?
Cristina si
![](zana.gif)
![](images/user_man.png)
cool spune:
cele 6 luni devin obligatorii doar pentru cazurile de concediu de risc matyernal.. in cazul CIC poti reveni de cate ori doresti la serv (probabil pana se supara angajatorul si vb lui Marius, poti gasi redactat un preaviz)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/herra/herra.jpg)
herra spune:
ok - multumesc la toata lumea; m-am lamurit cu cele 6 luni.
repet si eu - pentru ultima oara - nu aveam de gand sa ma joc de-a revenirea la serviciu/intoarcerea in CIC; cred ca am bun simt, daca despre asta a venit vorba...
am intrebat doar pentru cazul nefericit, Doamne fereste, in care s-a aflat acea colega - a stat cu copilul in spital mai mult de 14 zile calendaristice, cat avea voie legal.
si ei i-a fost frica sa figureze pentru restul de zile in CIC.
si nu va mai suparati asa cand intreb ceva; oricum a doua oara ma voi abtine.
Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there... Cristina &
Vlad
(23 septembrie 2004)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/herra/herra.jpg)
herra spune:
Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there... Cristina &
Vlad
(23 septembrie 2004)