Salutare la toata lumea!
Am si eu o intrebare:stie cineva care e procedura prin SUA daca esti mama? Adica stiti de ceva programe sociale pentru familiile cu venituri mici? Vrem si noi un bebe, dar venitul nostru consta intr-o bursa de student si ne e cam frica sa ne avantam in facut copii. Ce e mai rau e ca nici nu avem drept de munca aici, sotul meu fiind student iar eu sunt venita ca dependent.
Va multumesc anticipat pentru raspus.
Sa fiti iubite(iubiti)!
Mergi la un spital mai mare din orasul in care locuiesti si intrebi de astfel de programe sociale. Din cate stiu eu exista astfel de programe dar nu stiu exact daca acopera si costul nasterii. De copil nu trebuie sa va faceti griji pentru ca pentru copii exista programe de gratuitati in cazul familiilor cu venituri mici.
Si eu sunt venita tot ca dependent numai ca am avut asigurare medicala inainte sa raman insarcinata.
lpasca
depinde in ce stat locuiesti, poti sa gasesti ajutor pentru gravide, nastere si bebei, de la stat dar si de la guvern.
problema se pune ca voi nu aveti statut de rezident aici, dar poate se acorda ajutoare si pentru studenti.
daca ai acces la internet dute la site-ul statului in care te afli:www....gov.com acolo afli mai multe.
daca mai esti interesata da-mi un mesaj pe privat si voi incerca sa te ajut cu ce stiu si eu.
te mai poti uita si in yellow pages de astfel de institutii de ajutor.
dar la toate astea, eu care sunt de ceva ani buni aici, iti zic sa te mai gindesti ca e foarte greu sa traiesti in america, numai cu bursa de student si sa mai ai si copil. nu vreau sa te descurajez, doar iti spun sa va ginditi bine, bine.
mihaela
michelle