Va salut . Am si eu nevoie de niste indrumari pentru "gradinarit" napraznicl la ghiveci . Mi-am cumparat recent 6 mini-ghivece cu napraznic si le-am pus pe balcon, la umbra, ferite de razele directe ale soarelui. E si mai rece in peioada asta, caci la noi vine iarna/frigul.
Cum sa am grija de ele, ca sa creasca repede? Momentan le ud tot a doua zi si le stropesc zilnic cu apa, ca sa stea umed pamantul. Insa va trebui sa le mut in ghivece mai mari. Deocamdata sunt mici plantutele mele, un smoc de tulpinite cu niste frunzulite in varf. Cat sa astept pana sa le mut in ghiveci mai mare? Cand e perioada propice? Sa astept pana la primavara? Sau pot sa le mut in vreo cateva saptamani?
Va rog sa ma ajutati daca stiti , ca am mare nevoie de plantele astea sa imi creasca si sa le inmultesc in scop medical pentru uz personal.
Sa aveti parte de un weekend placut. Adi
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Ce e napraznicul?
Nu poti cumpara de la plafar?
Daca zici ca vine iarna, baga-le in casa si din ce am experimentat eu mult pamant nu strica nici unei plante, poti sa le si muti in ghivece mai mari.
Hai lamureste-ma ce-i ala!
Trebuie sa-ti zic ca numele aceste plante m-a facut foarte curioasa sa aflu ce este si cum arata. Cei drept ma asteptam la o planta mare, viguroasa. Am aflat ca denumirea latineasca este GERANIUM ROBERTIANUM. Numele acesta m-a ajutat in cautarea pe google, caci denumirea de Naprasnic m-a dus numai la un articol aparut in Formula As. Cam asta este ce am gasit: 'Plant in well-drained to dry soil, shade. Will tolerate moist soil. Stems will grow through other plants for support, so good for the border. Deadhead regularly to promote further flowering. Self-seeds well."
Cred ca e bine ca il tii umed, dupa cum am vazut este o planta care creste in padure, umezeala, umbra...
Cauta pe net, poate gasesti ceva mai mult.