Timiditatea copiilor

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by anna

s-a deschis acel subiect cu relatiile copil-parinti ?

Am deschis www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59131" target="_blank">aici subiectul cu pricina.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

try, nu e si cazul lui bach.s-a ocupat indeaproape de ei, i-a invatat muzica pe toti, 4 au ajuns mari compozitori, asta necesita preocupare, nu gluma, plus ca a invatat-o si pe nevasta muzica:)

da probabil ca aveau servitoare la rufarie si bucatarie:))

din pacate, n-au trait decat 12 din cei 20.Iti dai seama ce tristete? sa-ti moara 8 copii....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Sabina, astea erau lucruri inerente pe vremea aia. Asta era speranta de viata, moartea infantila era un lucru obisnuit. Taica-miu ar fi trebuit sa aiba 11 frati, dar din 12, cati au fost, au trait doar 6, restul mureau la scurt timp dupa nastere. Era in perioada celui de-al doilea razb. mondial si periaoda imediat urmatoare. Pe atunci copiii nici macar n uerau declarati la nastere. Erau lasati cateva saptamani, uneori luni sa vada daca supravietuiesc si apoi erau inregistrati, li se facea certif. de nastere.
Oamenii priveau moartea mai simplu, facea parte din cotidian, treceau peste mai usor decat trec oamenii in ziua de azi. N use faceau atatea depresii in urma mortii cuiva drag. "asa a fost voia lui Dumnezeu" era de multe ori explicatia cea mai linistitoare pentru oameni, oamenii se impacau ma iusor cu datul sortii, se impotriveau mai putin.

Mergi la inceput

Principesa, legat de obiceiul lui alex de a-si incarca bateriile punandu-si capul pe mine din cand in cand. Acum face lucrul asta si pe pernita (avem o pernita la locul lui de joaca), pe o paturica sau direct pe mocheta, uneori isi pune capul pe piciorusele lui. Si l-am surprins de cateva ori punand capul pe el insusi in oglinda.
Se pastreaza in continuare explicatia cu incarcarea bateriilor sau are si alte conotatii?

Mergi la inceput

Try, nu pot sa cred ca o mama nu suferea cand mureau copiii.Sau macar Bach, care era un om luminat si f f sensibil.

Oricum, ideea era ca el s-a implicat f mult in cresterea lor, a avut si suisuri si coborasuri in ceea ce priveste slujba cea de toate zilele, dar la compozirtie era tare sigur pe el

Pricipesa, ce parare ai de faza cu identitatea in schimbare?(acu vreo 3 mesaje de-ale mele)

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Try, se mentine explicatia. Se numesc obiecte tranzitionale, in mintea lui un fel de substitut matern care il ajuta sa faca fata mai usor la separare. E ok sa fie asa, e o etapa in dezvoltare.
Sabina, cred ca nu folosim aceeasi semnificatie pentru unii termeni. Am senzatia ca tu prin identitate profesionala ai inteles altceva decat am vrut eu sa semnific. Eu cand am spus ca pot exista niste presiuni legate de identitatea ta profesionala m-am referit la faptul ca in prezent sau in trecutul tau exista persoane pentru care este foarte important ca tu sa te realizezi profesional=identitate profesionala.
Nu mi-e foarte clar ce intelegi tu prin identitate, nici sociala nici profesionala.
Cu spovedania sunt foarte de acord, o spovedanie autentica e ca un panaceu.
Tu nu ai job acum pentru ca esti in concediu de ingrijire a copilului sau ai ramas fara?
Oricum din cate descrii tu identitatea ta profesionala sau gradul de realizare profesionala este unul dintre fundamentele stimei de sine, la un moment dat s-a facut o asociere care nu este obligatorie.
Adica tu esti o persoana buna si valoroasa daca esti bine situata profesional, cam asta ar putea fi rationarea ta.
Dar ca sa vorbim un limbaj comun am nevoie de perceptia ta asupra identitatii si a identitatii in schimbare.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Fiica sotului meu e la fel: a implinit 14 ani luna trecuta si acasa Doamne fereste sa-i raspunzi la o intrebare, ca mai urmeaza o mie... lol! Ne terorizeaza cat vorbeste, de-a dreptul non-stop. Dar daca iesim la restaurant, eu sau taica-su trebuie sa comandam ptr. ea. A pus-o taica-su acu vreun an sa-i mai ceara o cola la chelnarita... sa nu va spun ca era saraca rosie din cap pana-n picioare, pan a cerut bautura...

http://community.webshots.com/user/nadia1412

Ne nastem goi, uzi si flaminzi. De abia dupa aceea lucrurile se inrautatessc.

Mergi la inceput

Eu am ramas fara job, dar era cumva de asteptat pt ca eram doar intr-o colaborare.

cat despre persoanele fata de care simt nevoia sa ma realizez..ee foarte complicat.sigur ca parintii mei ma intreaba incontinuu ce-ai mai compus, ce referat ai mai terminat etc etc.dar nu simt ca le datorez ceva din punctu asta de vedere.

meseria mea e una f pacatoasa...as putea spune ca o compoztie care nu primste aplauze in sala de concert e singurul factor de descurajare, in rest nu prea exista.si asta nu mi s-a intamplat pana acum.

iar identitatea in schimbare...ma refeream la mine insami, la gasirea de sine, care in cazul artistilor e ceva f delicat, in fiecare lucrare trebuie sa te regasesti, altfel nu e autentica in sesnul de personala.si daca iti gasesti un anume sablon, e f f rau.trebuie sa tii pasul in creatie cu schimbarile tale interne.

ceea ce ma macina pe mine e ca de cztva timp nu m-am "expus" publicului, cu alte cuvinte, n-am mai fost in situatia de a-mi arata lucrarile, pt ca am lucrat f f putin.de aia ziceam de lene:)

asa.cum sa fac sa ma simt bine chiar daca nu sunt prezenta activ in viata artistica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Sabina, sfera artistica este un debuseu pentru personalitatile histrionice, care au nevoie sa fie in centrul atentiei. In aceasta sfera se prezinta pulsiunile intr-o modalitate socializata si ele obtin beneficii.
Tu spui ca "ceea ce ma macina pe mine e ca de cztva timp nu m-am "expus" publicului, cu alte cuvinte, n-am mai fost in situatia de a-mi arata lucrarile, pt ca am lucrat f f putin.de aia ziceam de lene:)
Eu cred ca frustrarea deriva nu din faptul ca nu ti-ai mai aratat lucrarile ci ca nu ai mai obtinut apreciere.
Deci este frustrarea nevoii de apreciere si atentie.
Din fericire, nevoia asta se poate satiface din mai multe parti. Si poate chiar si o noua perceptie despre tine te poate face sa te simti mai bine.
Adica, vezi daca exista alte sfere sau alte domenii unde te poti simti apreciata si importanta si de unde sa primesti ce ai tu nevoie.
Incepe sa te consideri o persoana buna si valoroasa independent de orice altceva. In sine esti o persoana buna si valoroasa care in plus mai are si niste talente pe care le valorifica atunci cand are ocazia

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Ce inseamna personalitate histrionica?

ca la histrion, uite ce-am ghasit in dex, si pe langa ca nu-mi place, nici nu se potriveste

HISTRIÓN, histrioni, s.m. 1. Actor de comedie la greci și la romani; bufon. 2. Măscărici, comediant lipsit de talent. #9830; Fig. Om ipocrit, perfid, șarlatan. [Pr.: -tri-on. – Var.: istrión s.m.] – Din fr. histrion, lat. histrio, -onis.
Trimis de gall, 13/11/2002. Sursa: DEX '98

--------------------------------------------------------------------------------

histrión s. m. (sil. -tri-on), pl. histrióni
Trimis de siveco, 10/08/2004. Sursa: Dicționar ortografic

--------------------------------------------------------------------------------

HISTRIÓN ~i m. 1) (în Roma Antică) Actor de comedie; bufon. 2) (în Europa Occidentală la începutul evului mediu) Actor ambulant. 3) Actor lipsit de talent; comediant. 4) fig. Persoană lipsită de sinceritate; ipocrit. [Sil. his-tri-on] /<lat. histrio, ~onis, fr. histrion

Mergi la inceput