Pestisori... pestisori... (11)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamunti spune:

quote:
Originally posted by salisa

Buna pestisori dragi !
Astazi avem liber de la scoala....asa ca profitam de vreme si de timp si mergem sa ne miscam mult prin natura ca e tare frumos....si ma simt tare bine.
Fetelor am o intrebare la voi....poate stiti sau a-ti auzit ceva...:
Se spune ca daca esti graviduta nu e bine sa botezi?
De ce?
Care ar fi explicatiile logice..., asta daca exista asa ceva.
Eu am acu aproape....spre 4 luni de sarcina...si vrem sa botezam baietelul unei colege de-a sotului meu.
Aici e cam greu cu obiceiurile crestinesti pentru ca avem o biserica si se slujeste in limba rusa....si dehhh am vrea si noi in romana...
Din acest motiv...colega a tot amanat cu botezul....si a ajuns baietelul sa faca 4 luni si ceva...si acu ne gandim sa-l botezam....ca trece prea mult timp.....dar a aparut ac problema...
Stiti ceva despre asta?
A...si cum e la un botez....ce datorii are nasa....sau in fine...nasii copilului...., cu exceptia cumparatului hainutelor...habar nu avem.
Cam cat ar fi in Romania un botez?
Stiu ca asta se plateste la preot...si e datoria nasilor.
Va pup!
Daca stiti ceva poate ma ajutati si pe mine cu cateva informatii.
Multumesc din suflet.
Salisa 14 +

AO

Salisa hai sa vedem daca te lamuresc.La un botez nasii se ocupa sa cumpere hainute,sa plateasca biserica,luminarea de botez.Nasa trebuie sa cumpere pt biserica o sticla de ulei,o sticla de vin,prosop,sapun.A doua zi se ia mirul copilului.Cit despre chestia ca daca poti boteza un copil fiind gravida nu pot sa te lamuresc pt ca eu am botezat inainte de-a ramine si sincer nu stiu.
Fetelor hai sa va zic ca eu sint tare bucuroasa.Duminica venim in tara in sfirsit.Acum m-a sunat sotul sa-mi zica ca putem pleca ca l-a vazut doctorul si i-a scos din fire si ca operatia este foarte bine.Asa ca ma primiti?Ce bucuroasa sint Gata ma duc ca am o gramada de treaba.Poate mai intru diseara daca nu sint prea obosita.Va pup!

http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/munteanu_iuliana1979/my_photos"Eric Gabriel"/[url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

quote:
Asa ca ma primiti?

iti razi de noi ?

normal ca te primim ... hai mai repejor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orhidee spune:

Emilly multumesc ca ai postat tu link-ul referitor la test. Eu il facusem din Romanian Journal. M-am uitat pe link-ul pe care l-ai dat si am observat ca este acelasi test.

La noi acum este 9 dimineata, deci sunt vreo 7 ore diferenta de fus orar. Eu intru prin zona dupa ce expediez pe toata lumea. O duc la scola pe a mea fata pt ca aici ii duci tu de manuta chiar si cand sunt in clasa a VI-a. Ii duci si aduci de la scoala. Din cauza asta Diana prefera Romania, ca ar fi vrut sa se duca si sa vina singura de la scoala.

Danamuti , totul este bine cand se termina cu bine! Si deci duminica gata, sunteti in drum spre Romania. Foarte bine ca aveti unda verde si de la doctor.

Elyanne, da asa e cand sunt mici sunt nestiutori, inocenti. Cateodata ma gandesc ca atunci cand suntem "oameni mari" ne lipseste inocenta si din aceasta cauza gandurile ne pot ingreuna situatia.

Dia_Codat, bine ai venit prin apele noastre!

Maruta, dar sa stii ca ai fost o nazbatie de copil, eu chiar ca nu am facut nimic comparativ cu tine. Dar cum te gaseau pe tine toate belele astea tot nu inteleg.

Va doresc multa sanatate si numai bine! Cu mult drag, Orhidee!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salisa spune:

Buna fetelor!
Va multumesc din suflet pentru lamuriri ....in legatura cu botezul.
Din pacate nu pot sta mult ca-s frinta de oboseala..., parca as fi insarcinata!

Salisa 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Buna pestici,

orhidee nu mie mi se cuvin multumirile, laureta a fost cea care le-a dat fetelor link-ul.Eu inca nu am reusit sa-mi fac testul.

Marutulei ziceai ceva de muzica faina, io vreau daca se poate. si zau ca multe nazbitii ai mai facut, eu am fost mic pui pe linga tine...

Dia bine ai venit!!zi-ne de printesele tale.

La noi ploua de ne-a murat pe anul asta...de luni in continuu, cu ceva pauze.Am innebunit si eu si fiica-mea in casa...iaca am o scuza...

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Buna pestisori!
DIA,bine ai venit printre noi, la fetite!
SALISA,pana sa zic si eu ceva de botez,am vazut ca te-au ajutat fetele,asa ca subscriu si eu,ca tot astea vroiam sa ti le zic,dar intarziata cum sunt... la burtica!
MARUTA,mama da ce dea ai facut!.... si sa te ajute Dumnezeu sa ai si tu un bebe la fel ca tine....
EMILLY,nasol cu vremea,ce mai face gaza?....e groaznic cand nu poti sa iesi afara...si noi am patit intre-o zi,de atata ploaie,si pana la urma l-am scos un picut in fata blocului ca plangea de nu mai stiam ce sa-i facem....cred ca s-a obisnuit sa iasa afara si il enerveaza cand nu-l scoatem... din partea noastra!
ELYANNE,draguta ta e eroina,bine ca a scapat ,asa e cand sunt mici oricum nu tin minte si uita repede durerea,ce bine!!!!!!!! pt voi!
DANAMUNTI,bine ca e sotul ok si drum bun spre Romania!la toti!
Noi azi suntem tare maraici,dintii astia....ah,vroiam sa va mai zic ceva...in legatura cu poza CATRINEI...pai eu va zisei zilele trecute ca e poza acolo,si nimeni nu m-a bagat in seama.... dulce pt ea,ca tare scumpa e!
Va pup si va doresc un we placut in continuare!

Mirela si bb Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Buna fetelor,
Va multumesc pentru urari.

Tocmai am scris un super mesaj de "prezentare" pentru fetele din strainatate, vi-l scriu si voua chiar daca nu e in ton cu "pestisorii", veti afla cite ceva despre mine si poate imi dati si mie niste sfaturi asa ca de la pestisor la pestisor.

Sa va spun si eu povestea noastra.

In 1999 in timp ce eram la master am reusit sa obtin o bursa la Bordeaux. Neplanificata si negindita prea mult, dar cu destul timp intre obtinerea ei si plecare, am facut repede cununia civila si mi-am lasat sotiorul la 3 saptamini dupa casatorie pentru a sta 4 luni pe malul oceanului.

La intoarcere imi statea capul doar la cum sa fac sa ne intoarcem pentru inca ceva timp.

Am stat un an in Romania fiindca in 1999 eram la master la prima facultate si anul 3 la a doua. Asa ca am ramas sa termin si stiintele economice in tara, timp in care mi-am depus CV-urile pentru a reusi sa ma inscriu la doctorat. In toamna 2001 am plecat amindoi spre Franta, fiecare reusind sa se inscrie la facultate (eu la doctorat iar sotul la master). Bursa ioc!! Am depus la Ambasada Frantei, am depus la fundatii gasite pe internet dar nu am primit.
Asa ca, cu banii strinsi la nunta am ajuns aici ne-am platit cazarea la camin pe 2 luni, inscrierile la facultate pentru anul respectiv si am ramas cu bani sa mai traim o luna. Am reusit sa gasim ceva de lucru dupa 2 luni ca sa putem sa traim si de atunci totul a mers aproape cum ne-am dorit, cu stres si pe ultima suta de metri au fost rezolvate multe , dar pot spune ca am avut mult noroc pina acum.

Ne-a fost tare greu la inceput, am lasat apartamentul de 3 camere si am revenit la camin in 9 m2.

In plus, mai aveam ceva in cap! Sa profit sa fac copii cit sunt in Franta. Asa ca ne-am pus pe treaba.Nu ne-a trebuit decit o luna de incercare si iata ca de ziua Frantei, pe 14 iulie 2002 am nascut prima fetita.

Am reusit sa ne mutam intr-un apartament aproape de campus doar cu o saptamina inainte de a naste. Au fost zile grele de stres dar am trecut cu bine peste ele.

Cel de-al doilea copil a venit tot asa de bine planificat ca si primul . Vroiam un copil in martie ca si noi si sa fie apropiat de virsta de primul copil . zis si facut. Pe 9 martie 2004 am nascut-o pe Steph.

Ce nu vi-am spus pina acum este ca suntem inca intre doua lumi.
Nu am lasat deoparte Romania . Ne-am pastrat posturile in invatamint din Romania. La plecare sotul meu si-a luat 3 ani de concediu pentru studiu, eu raminind gravida am fost in maternitate. M-am intors pentru un semestru (3luni) la facultate inainte de a intra in prenatal cu cea mica.

Noi vrem sa ne intoarcem de tot in tara, asa sustinem inca desi mai exista multe semne de intrebare.
In toamna trecuta ne-am intors in tara fiindca sotului i s-au terminat cei trei ani de concediu -nestiind ca de fapt mai avea dreptul la inca un an). Asa ca, am stat 8 luni in tara, eu am avut grija de copii fiind in maternitate iar sotul la servici.

Ne-am intors de o saptamina la cealalta casa a noastra de aici din Franta si deja incepem sa punem la indoiala decizia noastra de a ne stabili in Romania.

Datorita anilor petrecuti aici am reusim sa investim mult in Romania cu gindul la intoarcerea acasa. In fiecare an am dus din economiile strinse si am cumparat cite ceva.Am avut noroc cu preturile de atunci, acum investitiile s-au triplat si ne gindim ca, cu ce avem acolo am putea sa ne cumparam o casuta aici pe malul oceanului.

Acasa avem un statut profesional, aici avem o alta viata.
Oare ce sa alegem?

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Diana si pe noi ne mai bate uneori gindul sa ne intoarcem in Ro, dar ne trece dupa stat la povesti cu cei dragi...chiar azi de dimineata am vorbit cu parintii si la un moment dat imi zice cumnata ca a costat-o 8 mil. doar datoriile pe luna trecuta, gaz, curet, cablu etc, noi ne-am crucit, apoi mincarea cica 6-7 mil. modest pe luna, ne-a trecut.Apoi mai sunt o groaza, coruptia si toate relele pe care le stim fiecare, in concluzie la un moment dat vom vinde si noi in Ro ca sa ne luam aici o casuta a noastra mult visata.

E greu printre straini, iar noi suntem generatia de emigranti de sacrificiu, gazei ii va fi insutit mai bine, cel putin speram.

Mirela ba io te-am bagat in seama si am admirat-o atunci pe Catrina.

Mai zi-mi de Brasov, ce mai e nou, schimbat, au mai construit ceva, au mai demola ceva??

zi frumoasa!!

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salisa spune:

Buna pestisori!
Bun venit Dia! printre noi!
Vreau sa-ti spun ca si sora mea locuieste in Bordeaux si e in Franta din 2001....asa ca am citit cu interes ce ai scris tu.
Eu cred ca cel mai bine pt tine si familia ta este in Franta....!Dar despre asta sunt multe de spus...si din pacate acum nu pot sta mult pe net....dar poate altadata mai pe indelete!
In rest pestisori dragi multe pupici!
Salisa 14+

Mergi la inceput

Buna pestisori,

astept sa mi se trezeasca galusca sa mergem la iarba verde...si pentru ca nu am ce face....iaca am deschis subiect nou

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51439

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput