Ce faci cind nu ai nici un ajutor (in casa)??

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ratoiul spune:

"Socrul este in putere dar nu prea sta cu bbul.Amindoi si sotul si socrul sunt invatati sa ii tin in palme".
Intre greu si imposibil. Cam asa as putea sa sintetizez "misiunea" pe care o ai, aceea de a incerca sa schimbi comportamentul sotului tau. Daca si socrul tau e asa, mai precis tatal lui, trebuie sa intelegi ca el nu face decat sa il copieze. Inca de mici, copiii incearca sa isi imite parintii. Sa nu imi spui ca nu ai luat niciodata pantofii mamei tale in picioare :) Sau ca nu i-ai probat rochiile cand nu era acasa.
Ce ai putea sa faci? Sa il faci sa constientizeze ca tie nu iti este bine asa. Nu cred ca e idee buna sa ii zici "din topor" ceva de genul: m-am saturat sa fac numai eu, dar mai fa si tu, hai ca nu iti pica ceva daca faci asta etc. Va fi prea brusc pentru el. Intelege ca el asa e de cand se stie, din copilarie. Daca vei face asa, va fi destul de bulversat si in mintea lui va fi ceva de genul: "Ce o fi apucat-o? Pana acum era bine asa... Hm... ".
Se poate rezolva totul cu multa multa dragoste. Daca va iubiti, se poate. Fa cumva sa ii sugerezi ca ai fi foarte fericita daca si-ar schimba comportamentul in directia pe care o doresti. Nu uita ca barbatii au nevoie sa li se spuna CLAR ceea ce doresti. De multe ori ei nu intuiesc din gesturi ceea ce te nemultumeste. Daca vei fi morocanoasa si nervoasa si raspunzi cu "n-am nimic" cand te intreaba care e cauza, nu se rezolva nimic. Barbatii sunt mult mai practici. Au nevoie sa stie pas cu pas ce sa faca. Al tau pare destul de "nemodelat". Nu te plangi ca nu face ceva in felul in care ai vrea, ci ca nu face deloc. Pai e simplu: arata-i cum sa faca si pune-l sa faca, aratandu-te entuziasmata sincer. Ai grija sa nu il ironizezi. Incearca sa descoperi ce il impiedica sa faca ceea ce ii ceri. Poate ii e frica ca nu face bine si razi de el, poate ca l-ai criticat vreodata cand a facut ceva si nu i-a iesit bine, poate ca are o problema din copilarie pe care nu o constientizeaza dar e undeva in subconstient. Eu zic ca numai discutand si actionand cu mult tact se poate face ceva.
Multa dragoste... si sa fii iubita. :)
Bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Botic, sa nu cumva sa te lasi calcata in picioare. Trebuie sa faci ceva sa se schimbe situatia, sa-l schimbi pe sotul tau pentru ca altfel viata ta va fi un chin.Trebuie si el sa invete sa schimbe un pampers,sa spele o farfurie ca n-o fi foc. Si ce daca el lucreaza la serviciu.Tu lucrezi acasa de dimineta pana seara si esti si tu obosita. Nu te lasa.

Eu am noroc de un sot care nu mi-a comentat niciodata ca nu face aia sau aia.De cand ne-am casatorit ma ajuta, spala haine, face de mancare (chiar mai bine decat mine), face cumparaturile, spala vase. Aum de cand sunt insarcinata in 5 luni, si am momente cand vin prea obosita de la serviciu sa mai am chef de ceva imi spune ca pot lasa curatenia pe a doua zi, sau ca spala el vasele. Abia acum cand vad ca alti soti cum sunt imi dau seama ca probabil nu il apreciez suficient.

Iti tin pumnii ca sa reusesti sa indrepti lucrurile.

Mandy,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Mare dreptate ai "ratoiule". Si eu zic ca cel mai bine rezolvi discutand.

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns botic spune:

Draga Ratoiule, iti multumesc pentru gindurile tale.Ai dreptate tu in legatura cu ironia la adresa lui,dar a fost mai mult o gluma pentru ca ii pusese pampersul invers la bb,singura data care i-a pus un pampers.Mohorita nu sunt.Sunt o pers f vesela, pusa pe sotii mai tot timpul, si chiar daca sunt obosita frinta, eu tot rid si fac glume , si poate si de asta nu intelege cum sunt eu obosita si mai am chef sa mai si rid... MANDY, sa iti traisca si sa fie sanatosi si bbul si sotul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratoiul spune:

Abia asteptam sa vii sa ne povestesti cum a schimbat el prima data pampersul si cat de bine iti pare
Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Dana, cum il cresti pe sot asa il ai. Eu as limita sexul pina nu pune si el mina sa faca ceva in casa sa te ajute. Ca doar nu esti servitoarea lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns botic spune:

Haideti sa va spun ca a inceput sotul meu sa mai trebaluiasca prin casa.Ieri nu mai puteam de obosita, si s-a oferit singur sa spele niste vase, sa mai stringa cite cevadin casa...asta dupa ce acum citeva zile i-am povestit o zi de-a mea cu de-amanuntul, si i-am spus ca il las si pe el o zi cu copilul si cu toata treaba din casa, sa vedem daca face fata.Se pare ca a stat putinel si a analizat situatia.O sa mai vedem ce se mai intimpla in urmatoarele zile...Sper sa fie la fel, ca de nu...chiar il las o zi sa faca toata treaba numai el.Se vede ca aplicind ceea ce am invatat aici, l-am "sensibilizat". Va pup dulce dulce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Draga danuta, ai procedat foarte bine, doar ca trebuie sa fii consecventa.
Mai e ceva...pune-i in vedere faptul ca bb creste...si ca va trebui sa petreci multe ore la joaca , si ca nu mai ai cand sa faci atatea in casa.Si ca trebuie sa se pregateasca sa invete sa faca si el, spune ca ilo ajuti tu sa invete.Si sa aiba incredere in el, ce daca da bb din picioare? In curand o sa fie mare si o sa-i para rau ca pierdut etapa asta, samd.
bafta!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput