se mai poate face ceva?

se mai poate face ceva? | Autor: acvi

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati cu un sfat :
Sora mea lucreza de 15 ani in cadrul Primariei comunei in care locuieste,pe un post pt studii medii.Anul acesta a terminat facultatea de drept si va sustine licenta in luna august.In cadrul primariei a fost scos la concurs un post de secretar ,si initial i s-a spus ca se poate inscrie chiar fara licenta,DACA nu apar alti candidati licentiati ,numai ca in ultima zi de inscrieri au venit 2 persoane care s-au inscris la concurs ,care au facultatea terminata si licenta..dar au experienta mult mai putina.Sora ea e disperata si cauta o portita....care sa-i permita si inscrierea ei la concurs..sau ceva sa determine anularea concursului..pina in luna septembrie ..cind..spera sa aiba si ea licenta .
Orice sfat ar fi bine venit.
Va multumesc.
Gabi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Scuze, nu am un sfat, doar un comentariu...Unde scrie ca pentru post de secretar trebuie sa ai licenta?????? De ce sa nu se inscrie la concurs fara diploma? Secretara din cate stiam eu e cu studii medii. Daca la secretariat ti se cere facultate, la director trebuie sa fii facut vreo 2-3 sau cum?

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

acvi- cum suna anuntul pentru concurs?? avizul ANFP-ului e dat pentru studii superioare sau medii??
Conform legislatiei de pana nu demult se acceptau in continuare persoanele care au studii medii cu conditia ca in termen de 2-3 -4 ani sa si termine studiile superioare de drept cu licenta.
Deci in primul rand verifica cum s-a dat anuntul la Monitorul oficial, avizul ANFP-ului ( asta daca in acea primarie mai exista functionari publici).
Daca cumva anuntul suna asa... angajam prin concurs secretar cu studii supr de drept cu licenta si daca sunt respectate termenele de depunere a dosarelor si restul( daca zici ca sora ta lucreaza de atata timp intr-o primarie e imposibil sa nu cunoasca aceasta legislatie)atunci nu cred ca exista sanse sa si depuna dosarul pentru concurs.
Daca cumva nu sunt respectate termenele pentru concurs sorat ta poate face contestatie si se amana concursul 60 de zile(DECI nu mai in cazul in care nu sunt respectate termenele vezi HG 1209/2003, Legea 188/99 modificata)
Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Mersi mult ,Mercedes..din pacate..da..anuntul cere "licentiat in drept"..a intors si sora mea pe toate partile problema...e urita faza pt ca ea a facut facultatea la 34 de ani cu 2 copii la scoala..pt acest post pt ca stia ca actualul secretar de comuna iese anul asta la pensie..si ar fi pacat sa piarda sansa asta dupa 5 ani de chin sa termine facultatea .Din nefericire pt ea s-au respectat toate cerintele pt anuntarea concursului..singura sansa ar fi sa se amine..dar cum s-ar putea ..cei 2 inscrisi nu au experienta f multa..sint angajati la propria lor firma de consultanta..si ceva voluntariat la fundatii..atit...
Gabi.

Mergi la inceput

atunci singura sansa ar fi sa nu ia concursul nici o persoana din cele doua cu licenta.Avand in vedere ca zici ca nu au experienta in administratie cam slabe sperante ca intr-un interval de 3 sapt aprox sa parcurga legislatia si sa ia si nota peste sapte.
Oricum ii doresc bafta pentru viitor sorei tale
39+

Mergi la inceput

Si inca ceva daca vroiau sa o ajute pe sora ta ar fi putut....
Fostul secretar se putea pensiona si in acelasi timp i se putea intocmi un contract de munca pe perioada determinata pana la licenta...

Mergi la inceput

Mersi mult!!Da asa e ,ar fi putut sa o ajute....sora mea insa a aflat despre posibilitatea asta cu interimatul..dupa ca postul a fost scos la concurs..
Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Imi cer scuze pentru comentariul meu de mai sus. Azi am invatat ceva nou! Chiar nu stiam ca trebuie sa ai studii superioare si sa fii licentiata in drept pentru un post de secretar in primarie. As fi sters postul anterior, dar ma gandesc ca e mai corect asa. Chiar nu am stiut.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Lasa ca nu esti singura, Aissa! Plus ca mai invata si altii :)

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Aissa,dar de ce sa-ti ceri scuze??!!Si eu abia ieri am aflat ca postul pt care se chinuie sora mea de 5 ani se numeste "secretar"-stiam ca este un post pt licentiat in drept ..dar ma gindeam ca suna ceva mai pompos.Am incercat si eu azi sa caut legi..ceva sa o ajut dar fara rezultat..asta este poate se vor mai ivi ocazii !!
Gabi.

Mergi la inceput

aissa - nu tb sa ti ceri scuze, probabil nu ai stiut pana acum ca un post de secretar la o primarie nu este egal cu un pot de secretar la o SC. Nu vreau sa intru acum in discutii despre ce face o secretara la o SC dar in schimb iti spun ca la o primarie pot sa spun pionul numarul unu.
Iti mai spun ca este una din persoanele din conducere care nu se schimba in momentul schimbarii legislaturilor, intocmeste si avizeaza de legalitate toate dispozitiile primarului precum si hotaririle consilului local etc. Sper ca te am convins.
Cu ce nu sunt eu in clar, este faptul ca de ce tb sa ai studii sup juridice sau ma rog cred ca si administrative pentru acest post? chiar un economist care este mai aproape de legislatie decat celelalte pers cu studii sup. nu ar putea face fata? dar ma rog ...
Parerea mea
acvi -era sa uit postul s-a scos la concurs in perioada in care secretarul mai lucra???
Ca daca asa e , nu e ok nu poti scoate la concurs un post care nu este vacant in momentul acela.
39+

Mergi la inceput