Hi,
am si eu o intrebare si poate ma puteti ajuta cu un raspuns.
Sunt in divort. Peste o saptamana e ultima infatisare. Sotul mi-a spus ca daca nu-s deacord cu o pensie limenatra lunara pentru baiatul nostru de 7 ani, de 3.000.000 lei nu va mai fi deacord cu divortul si ca o sa faca tot posibilul sa-l taraganeasca la nesfarsit. Intrebarea mea e, daca dupa divort mai pot sa-l dau pentru majorarea pensiei? Dupa lege ar trebui sa fie cca. 25% din veniturile lui, ceea ce ar fi ceva mail mult decat 3 mil. Divortam fara avocati, de comun acord. Toate bunurile se vor vinde si banii se vor imparti la 2.
mii de multumiri
ioana
Evident ca poti! Nivelul pensiei de intretinere nu este la "mica intelegere", exista reguli si se stabileste de catre instanta.Daca nu mai are vreun alt copil, judecatorul poate merge pana la 33% din venit. Daca tu crezi ca la nivelul venituirlor lui 3 mili este prea putin, cheama-l in instanta. Vezi doar sa poti demonstra ca el castiga acei bani, adica sa-i ia si pe acte, nu numai efectiv. De asemenea, poti cere recalcularea pensiei ori de cate ori consideri ca s-au schimbat datele problemei (de ex., ca mai are o sursa de venit, ca i s-a marit leafa). Succes!