Slabim cand alaptam?

Slabim cand alaptam? | Autor: Delia

Link direct la acest mesaj

Nu drastic sau cura de slabire, dar dupa ce tot citesc atatea subiecte despre slabit parca as slabi si eu macar 2-3 kilograme.
Desi am nascut acum 3 si 1/2 luni am zece kilograme in plus iar de mancat mananc ca sparta obsedata sa nu pierd din laptic.
Intrebarea mea este: cam ce ati mancat cat ati alaptat, se poate renunta la paine si paste (reduse cantitativ) atata timp cat maninci o salata sanatoasa?
Si o alta intrebare: ati mancat cruditati cand alaptati?
Va dulce pe toate!

Delia si Codrin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreea spune:

Parerea mea e ca painea si pastele nu prea contribuie la laptic.
Si eu am fost obsedata in primele 3 luni si mancam ca disperata, paine multa, 1-2 prajituri seara + 2 litri de suc zilnic + unul de ceai anticolici indulcit cu zahar ca un sirop.
Pt. 2 saptamani am renuntat complet la paine, prajituri, zahar si suc si am mancat ceva de genul 2 oua fierte + o felie de branza + ceai neindulcit dimineata, 2-3 banane la pranz, un gratar cu salata verde sau de varza pe la 18-19 si intre timp iaurturi cu musli (pana la 10 pe zi). Am slabit 5 kg iar lapticul si bebicul sunt bine merci. Dar am facut si gimnastica (cca o ora pe zi, impartita in 2-3 reprize).
Acum nu mai tin cont la mancare dar m-am obisnuit sa mananc destul de putin si continui cu gimnastica si e ok, nu ma mai ingras.

In afara de banane, portocale, lamai, varza si salata verde nu am mancat alte cruditati.

Andreea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

daca vrei sa slabesti, renunta la sucuri si ceaiuri indulcite... nu e greu deloc, eu beau zilnic cam 3 l de lichid, din care 1 l lapte de vaca sau soy-drink si cam 1.5 l ceai neindulcit ca sa pot avea lapte.

printre altele, zilnic am grija sa nu-mi lipseasca din alimentatie : branza (cascaval sau altele similare) pt calciu, carne(pui, vaca) pt proteine si fier, legume, multe fructe pt vitamine (banane, portocale, grepfruit, struguri, mere, pere); adevarat, uneori mai scap si la o bucata de cheesecake (mmmmm !!!) sau biscuitei cu ciocolata, dar nu fac exces.

si acum, dupa 4 luni stau mult mai bine la kg, chiar ca inainte de a ramane insarcinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ann Marie spune:

Eu am alaptat doar o luna asa ca nu stiu prea multe despre asta, dar ceea ce pot sa-ti spun este ca eu nu mananc paine, nu am mancat nici cand am fost gravida si nici cand am alaptat pentru ca nu imi place, iar bebita mea este foarte bine si nu am avut nici o problema. Daca mananci sanatos si bine cred ca nu este nici o problema sa elimini painea si pastele.
Sanatate si fericire.
Annie si Bebelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Eu m-am ingrasat 23 de kg la sarcina. Alaptez si acum, la 10 luni. Am slabit 15 kg in 5 luni cu alaptatul. Chestia cu "sa mananci bine cand alaptezi", am probat-o pe pielea mea ca face parte din folclorul batranesc al romanilor. Pot sa spun ca am cam rabdat de foame in primele luni pentru ca mi-era greu sa am grija de bebe si sa mai si gatesc , iar ceva ajutor n-am avut deloc. Asa ca unele zile constau la mine doar intr-un pranz frugal si niste biscuiti, un pahar de lapte si nimic altceva. Bebe saracul n-a iesit nici slabanog, nici carentat ci dimpotriva la 5 luni jumate avea 8 kg jumate.. Aproape toate rezervele mele se dusesera la el. Asa ca nu va mai chinuiti sa "mancati bine", doar normal, fara sa exagerati pentru ca organismul si asa da tot ce e mai bun in el pentru laptele lui bebe.
Alaptat usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaid spune:

Eu am slabit cat am alaptat, vreo 12 kg in 5 luni. N-am tinut nici un fel de cura, am mancat de toate, dar m-am abtinut de la dulciuri. N-am intentionat sa slabesc neaparat pe parcursul alaptarii, dar rezervele mele s-au transformat in laptic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cspeana spune:

eu cu primul baby am slabit cand alaptam dar al doilea nimic si facem gym dela 3 saptamaini dupa nasteresi nu am slabit deloc dar carbohidratele sun f bunesa maninci cand alaptezi pentru ca tot ce manainci se duce in lapte si carbo ajuta la formarea muschilor daca poti sa nu maninci multe carbo dar trebuie sa maninci inrest cat timp alaptezi nu iti fa griji dar se vede cand baby o sa fie maredaca acum nu i-a tot ce are nevoie din lapte asa ca succes maninca putin si des eu am baut si cafea si baby nu a avut nimic Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by Angela T.

daca vrei sa slabesti, renunta la sucuri si ceaiuri indulcite... nu e greu deloc, eu beau zilnic cam 3 l de lichid, din care 1 l lapte de vaca sau soy-drink si cam 1.5 l ceai neindulcit ca sa pot avea lapte.

printre altele, zilnic am grija sa nu-mi lipseasca din alimentatie : branza (cascaval sau altele similare) pt calciu, carne(pui, vaca) pt proteine si fier, legume, multe fructe pt vitamine (banane, portocale, grepfruit, struguri, mere, pere); adevarat, uneori mai scap si la o bucata de cheesecake (mmmmm !!!) sau biscuitei cu ciocolata, dar nu fac exces.

si acum, dupa 4 luni stau mult mai bine la kg, chiar ca inainte de a ramane insarcinata.

Angela, termina cu slabitu'! Arati beton! ce trebe sa mai slabesti?
te pup

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

quote:
Originally posted by Garofitza

quote:
Originally posted by Angela T.

Angela, termina cu slabitu'! Arati beton! ce trebe sa mai slabesti?
te pup

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

aoleu, nu vreau sa mai slabesc !! imi ajunge. ce-am scris mai sus s-a vrut o "reflectie" la ce a scris Delia.

Mergi la inceput