A doua sarcina la 8 luni de la prima cezariana...

A doua sarcina la 8 luni de la prima cezariana... | Autor: dinubebe

Link direct la acest mesaj

Salut, dragele mele,

Am ramas insarcinata la 8 luni dupa ce nascusem prin cezariana prima fetita. Nu am sa va ascund ca vestea m-a cam surprins si m-a ingrijorat, deoarece medicul ginecolog ma avertizase ca trebuie sa treaca cel putin un an de la prima cezariana pentru ca uterul sa se cicatrizeze si sa se poata reface complet. Va imaginati, asadar, teama mea in momentul cind m-am prezentat la prima ecografie si mi s-a spus ca sunt din nou insarcinata...imi doream o noua sarcina, un al doilea copil, dar mi-era teama ca aceasta sarcina, aparuta destul de curind sa nu puna probleme de ordin medical si sa fiu nevoita sa renunt la ea. Ce sa va spun? La inceput, medicul ginecolog m-a incurajat si lucrul acesta m-a ajutat foarte mult...incepusem sa sper si eu ca lucrurile vor merge bine, chiar daca la prima sarcina avusesem ceva probleme, in sensul ca am fost la inceput in iminenta de avort, care insa s-a rezolvat cu Utrogestan, si apoi, prin luna a 4-a, am facut un alt tratament cu Gravibinon, injectabil, 1/saptamina pentru ca aveam o insuficienta de lichid amniotic...
In sfirsit, in prezent, sarcina pare sa se dezvolte normal, am deja 4 luni si jumatate, fac cite o ecografie lunar si se pare ca pina acum totul e in regula...Dificultatea cea mare insa pare sa fie greutatea mea, care era si asa cu mult peste limita inainte de a ramine insarcinata...ca sa va faceti o idee am sa va spun ca aveam 95 de kg !!! inainte sa ramin insarcinata, la o inaltime de 1,65m. Trecind peste aspectul estetic, acest lucru devine cu atit mai suparator cu cit sarcina creste, am inceput deja sa am dureri de solduri si de bazin, mai ales cind trebuie sa fac un pas mai mare sau sa ridic o greutate, nu foarte mare, evident. Recunosc ca situatia ma ingrijoreaza destul de mult, pentru ca, pe linga problemele legate de obezitate si de uterul cicatricial, am foarte multe intrebari legate de modul in care voi reusi sa ma impart intre cei doi bebelusi,termenul fiind estimat in iulie, adica atunci cind fetita mea va avea 16 luni.
Asadar, dragi mamici, daca v-ati confruntat cu vreuna din problemele mele, va rog sa-mi raspundeti, m-ar bucura sa aflu la ce m-as putea astepta si pun mare pret pe indrumarile voastre, care ati trecut deja prin asta.
Pentru acelea dintre dumneavoastra care considera ca au suficient timp si pentru angoasele unei mamici ingrijorate, ma puteti contacta mai rapid si prin email, la dinubebe@ambra.ro. Va imbratisez cu drag si va multumesc ca sunteti atit de interesate si atit de active. Cu drag, Loredana.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iris spune:

nu am fost exact in situatia ta, adica am nascut al doilea copil la doi ani si 6 saptamini dupa primul copil, deci am respectat indicatiile medicului...
eu zic sa nu te ingrijorezi degeaba, daca esti calma faci fata la multe probeleme mai bine decit daca te epuizezi inainte ca ele sa apara....stai deci linistita, veziti de bebeu si ai grija sa nu iei prea multe kg in plus
eu as zice si ca pina la urma daca primul copil e mai mic de doi ani ai sanse sa te supere mai putin decit un mic terorist de 2 ani sau doi ani si jumatate; mie asta mi s-a parut cel mai greu, sa ii suport istericalele lui - fetita mea cea mare, care a avut citeva luni bune de fitze si fixuri ; si vei vedea ca merge totul mutl mai usor cu al doilea copil, nu mai esti in plin necunoscut si vei putea sa le organizezi bine pe toate; iar cind va mai trece un an sa vezi ce chiraiala va fi casa voastra....

hai fii tare, esti si vei fi o mamica grozava, ai grija de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matia spune:

Nu am fost in situatia ta dar imi pot imagina f. bine cum este.In locul tau as minca f. multe fructe si legume, daca iti plac chiar crude legumele si as evita carnurile mai ales de porc si grasimile de orice fel.Asa cred ca bb din burtica nu va suferi si tu sigur nu te vei rotunji mai mult decit este normal.Nu uita ca tot ce faci si felul in care gindesti influenteaza f. mult bb-ul. Fii calma, increzatoare si rabdatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Loredana, prietena mea cea mai buna, ramas insarcinata cu al doilea bebe, cand primul avea numai 3 luni.
Stiu ca se spune ca trebe sa astepti, si ca doctorii recomanda asta, dar nici nu se punea vorba de o intrerupere.
Este bine, a fost bine si copii sunt bine amandoi. Am sa-ti dau un e-mail, cu mai multe amanunte.
Numai bine si nu te nelinisti.
Ai incredere in tine.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Si eu am ramas insarcinata la 7 luni dupa prima cezariana.
Am doi copii la diferenta de 1 an si 4 luni, amandoi nascuti prin cezariana.
Este greu la inceput, ar fi bine sa te ajute cineva pentru ca sunt "aproape gemeni".
Acum au 3 si 4 ani jumate si sunt fericita ca sunt atat de apropiati. Greul a trecut....cu kg inca ma lupt si acum ...dar sigur merita!
Rezultatul eforturilor MERITA!!!!
Cel mic a crescut mult mai usor, cu mai putin efort din partea mea, eram deja rutinata, Hainutele de bb erau chiar la indemana, practic n-am facut investitii decat in pampersi.
Am mers pe "EFICIENTA MAXIMA"

Mergi la inceput