Adoptie internationala (un fel de)

Adoptie internationala (un fel de) | Autor: cris68

Link direct la acest mesaj

In anul 2004, am divortat. Pina la aceasta data, fostul meu sot nu a platit nici macar o data pensia alimentara pentru fetita noastra. Intre timp m-am recasatorit si am plecat in State. Copilul a venit cu mine (cu scrisoare notarizata din partea tatalui, care ii permitea plecarea din tara). Relatia tata-fiica la aceasta ora este inexistenta, cred ca ultima oara cind au vorbit la telefon fost cindva inainte de Craciu (cind i-a promis multe cadouri de mos... n-au ajuns nici pina acum). Sotul meu doreste sa o adopte pe Miruna. Are cineva idee cum se procedeaza in aceste cazuri?
Multumesc de ajutor,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Cristina, cred ca prima data ar trebui sa incercati sa aflati amanunte acolo, adica daca acest lucru ar fi posibil in SUA si in ce conditii.
In Romania, potrivit legislatiei actuale si date fiind imprejurarile ar fi considerata internationala si imposibil de realizat acum. O sansa ar fi daca voi ati putea dovedi ca aveti domiciliul in Ro, in speta sotul tau, spatiu si venituri si bineinteles tatal fetitei ar trebui sa-si dea consimtamantul la adoptie. Astfel ar putea fi considerata o adoptie in familie si nu internationala, spun "ar putea" pt. ca au fost situatii in care judecatorul a considerat ca nu sunt intrunite conditiile si a respins cererea.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Cristina, poate ca nu va fi adoptie internationala in sensul legislatiei romanesti. Conjunctura este alta. Acum depinde si de virsta si statutul vizei fetitei tale pe teritoriul USA. In primul rind asigurate ca fostul sot consimte la adoptie. Eu iti propun sa consulti un avocat din US pentru ca este posibil sa fie vorba de o adoptie dupa legislatia americana. Conteaza si statutul tau, daca ai GC temporar sau permanent sau esti chiar cetatean american. Cel mai bun sfat este sa consulti un avocat american.

Mergi la inceput