intrebare-cum dormim

intrebare-cum dormim | Autor: moti_nadia2003

Link direct la acest mesaj

Buna ziua dragii mei,
As avea o intrebare simpla pentru clubul mamicilor:de ce in timpul sarcinii medicul recomanda mai mult somn pe partea stanga?
va pup

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

In primul rand cum zice medicul meu : "SOS" (sleep on side).

Daca dormi pe stanga creste cantitatea de sange si nutrienti care ajung la placenta si implicit bebe.
De ce.. Greutatea uterului cu tot cu bebe compreseaza vena cava inferioara care aduce sange din picioare spre abdomen si apoi evident inima. Cu cat e mai compresata cu atat sangele va ajunge mai greu, vei avea mai putin sange spre inima, puls mai rapid si ametesti eventual. Ideea e sa nu stai culcata pe spate in primul rand si apoi cum ficatul e destul de maricel ca organ si cam ocupa partea dreapta a abdomenului si imi pare ca si vena sta si ea pe dreapta. Atunci statul pe stanga deplaseaza uterul decompreseaza vena cava inf. mai mult decat statul pe dreapta.

Sper ca am inteles eu corect explicatia si n-am debitat prea multe ineptii

Andreea si galusca si ghemotocul asteptat pe 4 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary_25 spune:

,

In general e bine sa dormim pe partea stanga! Nu stiu sa-ti spun exact, dar cred ca are vreo legatura cu inima. Ce stiu sigur e ca nu e bine sa dormim pe spate, complet la orizontala. BB nu primeste suficien oxigen!

,
Mary si bb 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Recomandarea cu dormitul pe partea stanga este valabil doar in cazul sarcinilor cu probleme. In rest gravida este libera sa doarma asa cum simte ea ca se odihneste cel mai bine (pe spate, pe burta, pe o parte, chiar si in cap daca o fi facut niscaiva cursuri de yoga...). In ceea ce ma priveste, am dormit pe burta pana cand a devenit incomod din cauza dimensiunilor. Apoi am dormit pe spate si pe partea stanga; pe partea dreapta n-am mai putut dormi din cauza ca acolo avea manutzele si piciorushele si cum ma asezam pe acea parte cum incepea sa-si faca simtitta prezenta ciocanind in burtica.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

eu ma sucesc de pe o parte pe alta si dorm prost de tot...si cam putin. si am incercat toate variantele cu putinta.varianta "in cap" nu e testata, dar cred ca e tirziu sa incerc acum...
M28s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Andra-Kittycat recomandarea.. e doar o recomandare. Adica asa ar fi cel mai bine, in rest si daca-i sarcina cu probleme nu prea stiu cum te-ar putea fixa cineva in somn in vreo pozitie.

Dar sa va vand un pont de dormit comod? Cumparati o salteluta proasta... cea mai proasta de burete pur. Puneti-va pe laterala. Dupa doua nopti se face groapa pe locul burticii si fundului. S-apoi dormi ca-n culcus.

Andreea si galusca si ghemotocul asteptat pe 4 iulie 2005

Mergi la inceput