3 galbenuse se freaca cu 300gr zahar si 100 ml ulei (pus treptat ca la maioneza) pina devin spumoase (cu mixerul).Se adauga un plic de zahar vanilat,150gr lapte(o ceasca de cafea sau 1/2 cana de de lapte -asta fiind cantitatea de lapte) in care se dizolva un praf de copt.Treptat se adauga faina 300 gr. stafide sau nuci sau alte fructe uscate.La sfirsit se pun albusurile batute spuma.In tava unsa(cu ulei intins cu mina nu mult) se toarna tot aluatul (daca se vrea fara cacao) daca vreti cu cacao jumate de aluat se amesteca cu o lingura de supa jumate de cacao(totul se face cu mixerul) si se toarna apoi peste cealalta jumatate, in diferite pozitii.
In cuptorul incins inainte se pune forma de chec si se lasa aprox 1 ora.
Iese foarte pufos si delicios, e simplu si rapid de facut.
Pofta buna pt cine incearca.
PS: Se poate folosi si ca blat de tort,taia felii si umple cu ciocolata, etc.