Buna,
am si eu situatie mai ciudata, ma intreb daca ma poate ajuta cineva cu informatii valide si corecte :
sunt insarcinata in 7 saptamani
pana in luna martie 2004 nu am avut contractul de munca cu norma intreaga, ci numai cu timp partial de munca(2 ore / zi)...in martie am intrerupt si acest contract si am facut un contract de munca nou abia cu 22 aprilie 2005
fiind isarcinata in 7 saptamani si urmand sa nasc undeva in luna decembrie, intrebarea mea este : daca faptul ca am avut contract de munca cu timp limitat este considerat stagiu de cotizare sau nu, si atunci trebuie sa acopar numai perioada intre 01.04.05 si 22.04.05, si eventual cum pot face asta, se poate face legal, retroactiv prin plata acesteia la Casa de Pensii, sau tb sa gasesc o firma care s-o faca ptr. mine?
daca acesta perioada nu se considera stagiu de cotizare, cum pot face sa am acest stagiu : pot face un contract retroactiv cu Casa de Pensii sau tb sa apelez la o firma ? Va multumesc!
.....
aceasta intrebare a mai fost postata dar nu mi-a raspuns nimeni..am facut subiect separat, poate am mai multe sanse ...
Roxana Lilea,mama Mariei 4 ani si ceva
nu e bine
- in perioada de ,sa zicem 22 decembrie 2004 - 22 decembrie 2005
trebuie sa ai 10 luni perioada asigurata
- din 22 aprilie 2005 pana 22 dec 2005 sunt numai 8 luni
- din 22 dec.2004 pana 22 apr.2005 daca ai fi lucrat cu 2 ore chiar ar fi inca 2 luni intregi de cotizare
- dar daca ai intrerupt nu stiu cum va fi? nu ai fost in somaj sau in co.medical? in perioda de 01.04.-22.04
- retroactiv nu se face contract la CNPAS legal ,eventual cu ceva pile mari..de tot
- eventual daca te intelegi cu doctorita ca sa treaca nastere prematura ( care nu dorim )cu 22 de zile sau chiar 1 luna
- cu atat se micsoreaza perioada de asigurare obligatorie de 10 luni
10 luni - 1 luna = 9 luni conf Legii 19
atat poti sa-ti spun
sanatate si bebe sanatos
ili
Nu se pot face asigurari retroactiv. Daca nu sunt indeplinite conditiile minimale prevazute de lege raspunsul este negativ.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro