Cred ca am citit la un moment dat ca la revenirea din concediu ingrijire copil avem dreptul la un curs platit din fondul de asigurari. Cred ca informatia ar fi utila pentru toate mamicile. Ma poate ajuta cineva cu detalii?
Multumesc,
Geta
Draga Gete, iti redau un pasaj pe care l-am gasit azi hoinarind pe diverse site-uri:
"Pentru a veni atat in sprijinul angajatorilor cat si pentru preintampinarea somajului, Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca a fost modificata si completata prin Legea nr. 107/2004, activitatea de formare profesionala capatand valente noi.
Astfel, s-a creat cadrul legal ca din bugetul asigurarilor pentru somaj sa fie finantata formarea profesionala si pentru personae care nu sunt inregistrate ca someri in evidenta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca, cum sunt:
- Persoanele incadrate in munca la revenirea din concediul pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respective 3 ani in cazul copilului cu handicap;
- Persoanele care si-au reluat activitatea dupa satisfacerea stagiului militar;
- Persoanele care s-au pensionat pentru invaliditate si isi reiau activitatea;
- Persoanele care isi desfasoara activitatea in mediul rural;
- Cetatenii straini sau apatrizi care au fost incadrati in munca sau au realizat venituri in Romania, conform legii;
- Persoanele care executa o pedeapsa privative de libertate in locuri de detentie anume destinate si care mai au de executat cel mult 9 luni pana la ultima zi de executare a pedepsei."
Incearca sa gasesti legea 107 si poate te lamuresti mai bine.
Succes,
Gabriela si baietii
O gasesti la mine pe site - pagina legislativa
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro