aparat foto digital
buna!
vreau si eu sa-mi cumpar un aparat foto digital in jur de 10 milioane. gasesc ceva cat de cat bun care sa nu necesite reparatii cel putin doi ani? ce ma sfatuiti? am vazut o oferta de la hp care m-a incantat dar nu stiu pe nimeni care sa aiba.
oana
Raspunsuri
EmmaT spune:
Eu iti recomand CanonPower Shot A75 sau A 80 cred ca le gasesti pe la 10 milioane .... iti pot trimite si poze cu un A 75 daca vrei !
Emma
ad_risnov spune:
Oana,
Noi avem un Canon Power Shot A 75 si suntem f.f. multumiti de performante.
Daca vrei, uita-te la "poze Rares" pt. a vedea fotografii facute cu el.
Daca te hotarasti sa-ti iei, te sfatuiesc sa apelezi la cineva din strainatate pt. ca preturile sunt mult mai bune. Noi am dat pe asta 200 euro (din Austria), iar in Ro este cam 13 milioane.
Succes!
helbi spune:
Eu am Canon Pawoer Shot A 95. E bun, dar mult mai scupm ca cele amintite mai sus. Am vazut poze facute cu A 75 si sunt super ok.
Pe de alta parte, fetele cu A75 voi stiti sa puneti data pe poza???? Am mai pus eu o intrebare aici, dar nu am gasit solutia............am citit cartea tehnica, data in aparat e fixata, dar pe poza nu apare si nu stiu cum sa activez optiunea (e mereu off)
m34 spune:
Canon este un aparat bun, majoritatea modelelor sunt foarte bune, la fel si Olympus. La Sony am oarece rezerve relativ la memoria lor, care are un pret mai mare comparativ cu celelalte memorii.
HP nu prea au aparate reusite, NU iti recomand !
Orice aparat iti iei, trebuie sa ai in vedere cumpararea unei memorii mai mari (initial ai o memorie mica de 16 sau 32Mb si iti trebuie minim 128Mb). Preferabil ar fi sa iei si o baterie de rezerva (de fapt acumulator). Daca aparatul merge cu R6 - AA, sunt mai ieftine.
Daca te orientezi spre un anumit model, poti sa ne intrebi, poate stim mai multe despre aparatul respectiv.
Daca te intereseaza, am de la un prieten de vinzare un aparat foto, am pus anunt la Mica Publicitate pe site. Nu este nou, dar scoate poze bune si se incadreaza in bugetul tau.
anemona spune:
Noi avem un Pentax Optio 50, cumparat la oferta din carrefour cu 7 mil si este foarte bun. In mod normal, cu ceea ce face, ar fi putut ajunge la un pret mult mai mare. In plus este model februarie 2005, deci destul de nou.
Succes in alegere!
danilamonica spune:
si eu am tot Canon A75 si sunt multumita de el :face poze digitale super si chiar filmulete...merita!
Monica
m34 spune:
Uite foarte pe scurt impresii despre aparatele care mi-au trecut prin mana:
Olympus D150Z - 1.3Mpixel, 3x zoom optic, baterii AA: bun in clasa lui, pozele se pot tipari pe hartie la calitate acceptabila pana la 10x15cm
Olympus C730UZ - 3.2 Mpixel, 10x zoom, baterii AA: foarte bun, zoom mare, am scos poze A4 foarte bune
Minolta F100 - 4Mpixel, 3x zoom, baterii AA: foarte bun, are un sistem de urmarire a subiectului in miscare
Canon G3 - 4 Mpixel, 4x zoom: foarte bun, setari manuale, telecomanda, LCD rabatabil, slot blitz extern, am scos poze A4 excelente
Canon S1IS - 3 Mpixel, 10x zoom, AA - acceptabil, zoom mare, dar la 10x nu focalizeaza bine, LCD rabatabil dar micut, nu il recomand
Canon A95 - 5 Mpixel, 3x zoom - foarte bun, LCD rabatabil; si modelele anterioare A75, A85 sunt bune
Olympus C550 - 3Mpixel, 2.8 zoom, AA - foarte bun in clasa lui, dar nu are prea multe setari manuale; poze bune atat in interior cat si in exterior
Canon G5 - asemanator cu G3, are 1Mpixel in plus, dar zgomot mai mare pe imagine, personal as prefera G3 sau G6 in locul lui
Konica Minolta G600 - slab, nu il recomand
Din ce exista pe piata si nu am testat mi se par interesante Canon A510 3Mpixel, 4x zoom, baterii AA - bun, dar lent (merita luat mai repede acesta decat A520, chiar daca are mai putini pixeli), A520 - 4 Mpixel, 4x zoom , baterii AA. In viitorul apropiat va aparea Canon S2IS, care pare bun la caracteristici, dar trebuie vazut cum se comporta.
Eu ti-as recomanda ca aparate noi Canon Axx (70-95), A510 sau ceva second hand de calitate.
m34 spune:
De ce vrei sa inserezi data pe poza ?! Poate se suprapune peste ceva interesant si pierzi informatia respectiva.
Orice aparat digital inregistreaza foarte multe date in cadrul pozei (data, ora, expunere - timp, diafragma, ISO, distanta focala etc), informatii pe care le vezi daca dai Propertis in ACDSee sau Info in IrfanView.
Este posibil ca A95 sa nu ofere facilitatea de a printa data pe poza, majoritatea aparatelor serioase nu fac treaba asta. Data de care spui este memorata in aparat si inserata in acele info aditionale pe care le ai o data cu poza. O sa mai studiez si eu si, daca gasesc ceva nou iti spun.
quote:
Originally posted by helbi
Eu am Canon Pawoer Shot A 95. E bun, dar mult mai scupm ca cele amintite mai sus. Am vazut poze facute cu A 75 si sunt super ok.
Pe de alta parte, fetele cu A75 voi stiti sa puneti data pe poza???? Am mai pus eu o intrebare aici, dar nu am gasit solutia............am citit cartea tehnica, data in aparat e fixata, dar pe poza nu apare si nu stiu cum sa activez optiunea (e mereu off)
Andreia
moana spune:
vad ca multa lume e multumita de Canon Power Shot A 75. o sa ma uit pe net sa vad la ce preturi il gasesc. din pacate, nu pot lua nimic la mana a doua sau diverse chilipiruri, caci imi trebuie factura si bon pentru el.
multumesc pentru sfaturi.
oana
helbi spune:
quote:
Originally posted by m34
De ce vrei sa inserezi data pe poza ?! Poate se suprapune peste ceva interesant si pierzi informatia respectiva.
Orice aparat digital inregistreaza foarte multe date in cadrul pozei (data, ora, expunere - timp, diafragma, ISO, distanta focala etc), informatii pe care le vezi daca dai Propertis in ACDSee sau Info in IrfanView.
Este posibil ca A95 sa nu ofere facilitatea de a printa data pe poza, majoritatea aparatelor serioase nu fac treaba asta. Data de care spui este memorata in aparat si inserata in acele info aditionale pe care le ai o data cu poza. O sa mai studiez si eu si, daca gasesc ceva nou iti spun.quote:
Originally posted by helbi
Mihai
Eiiiii Mihai, nu ma intreba de ce vreau sa inserez data???,.......mi se pusese pe asta.....am studiat cartea tehnica, dar optiunea e pe off si nu stiu sa o pun pe on. E posibil ca ce ai scris tu (ca aparatele serioase nu fac chestia asta) sa fie valabil si aici, ca altfel nu am de ce sa ma pling de el. E super-bun! Dar....pt ca sunt curioasa din fire, daca afli, spune-mi si mie, please!!!