Concediu risc maternal

Concediu risc maternal | Autor: Minodora

Link direct la acest mesaj

Stiti care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a beneficia de concediu de risc maternal dupa cele 126 de zile de concediu de maternitate? Nu vreau sa intru in concediu ingrijire copil pana la 2 ani, vreau sa ma intorc la slujba, dar macar pana la 6 luni ai copilului sa stau acasa pentru a continua sa-l alaptez si exista si o problema medicala pentru mine, nu prea pot sta mult pe scaun si cum slujba mea este in fata calculatorului....poate reusesc sa intru in 120 zile concediu de risc maternal, dar nu stiu efectiv cum se procedeaza. Poate ma ajutati si pe mine, va rog frumos!
Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ili spune:

risc maternal se refera la perioada de sarcina ,nu ?
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minodora spune:

risc maternal se refera la perioada de graviditate si cea de alaptare, se poate lua concediul de risc maternal si dupa ce ai terminat cele 126 de zile de concediu prenatal si postnatal, dar nu stiu care sunt pasii ce trebuie urmati ca sa fie totul in regula cu angajatorul si cu CNPAS

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minodora spune:

Multumesc mult Marius, intotdeauna prompt
Adevarul ca nu mi-a mers cautarea si nu am putut intra sa vad alte raspunsuri pe aceeasi tema.
Chiar azi am fost la mine la servici si am depus o cerere in care auntam ca sunt in perioada de alaptare, am probleme de sanatate pe care le dovedesc cu o adeverinta medicala eliberata de medicul de familie si ca incepand cu data de 27 mai voi inta in CRM. Cu CRM eliberat de medicul de familie voi merge la medicul de medicina muncii de la noi din intreprindere sa mi-l vizeze.
Deci, astia au fost pasii pe care eu i-am parcurs si cred ca multe mamici se intreaba cum sa procedeze. Chiar daca legea spune cum trebuie este mai greu de inteles cum se face efectiv.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri

Mergi la inceput