Sufleu de ciocolata aromat

Sufleu de ciocolata aromat | Autor: Cristina1

Link direct la acest mesaj

Ingrediente:
450 gr. ciocolata cu lapte, 2 lingurite gelatina, 2 oua mijlocii, separate, 600 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi), 1 lingurita cuisoare pisate Pentru ornat: 150 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi), 1/2 lingurita cacao, figurine din ciocolata

Mod de preparare
Se rupe ciocolata si se topeste intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu se supraincalzeste. Se raceste putin, fara ca amestecul sa se intareasca. Se pune gelatina si 4 linguri de apa fierbinte intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa fierbinte si se amesteca din cind in cind, pina s-a dizolvat. Se lasa sa se raceasca, fara a se intari insa. Daca se intareste, totusi, se incalzeste usor, pina se retopeste. Se tapeteaza cu hirtie pergament o forma de sufleu (pentru a adera mai bine de marginile acesteia, se lipeste cu scotch) cu capacitate de 1,1 litri si se unge usor. Se bat foarte bine albusurile. Se bat frisca cu galbenusurile pina ce amestecul incepe sa-si pastreze forma. Se incorporeaza ciocolata si cuisoarele in frisca, apoi albusurile; dupa aceea, gelatina. Se toarna cu lingura in forma si se netezeste suprafata. Se lasa in frigider cel putin 4 ore. Se indeparteaza scotchul de pe hirtie. Pentru ca sufleul sa aiba marginea cit mai frumoasa, se tine un cutit pe marginea formei si se apasa in sens contrar acesteia, in timp ce se desprinde cu grija de pe hirtie. Pentru ornat: se pune frisca intr-un cornet prevazut cu un sprit in forma de stea si se traseaza o bordura spiralata. Apoi se cerne cacao si, din loc in loc, se pun figurine din ciocolata.
POFTA BUNA !!!

Cristina