Banii la comun...sau nu?
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
numeioana spune:
cred ca va referiti la faptul ca tu, ca sotie sa poti folosi banii sotului. Ideea e ca al meu tine banii pe card si plateste diresct cu cardul, pe care mi-l da si mie cand am nevoie...Asta cum se numeste...?? Ca noi nu tinem banii in casa...
Ioana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
malina_mircu spune:
normal ca trebuie banii la comun. noi stabilim in fiecare luna e ce are fiecare nevoie si asa facem, stim si hoatram amndoi ce se intampla cu banii. si avem grija ca fiecare sa aiba toto ce are nevoie. cred ca eset o situatzie care trebuie remediata pana la casatorie, nu cred ca ea va putea fi modificata brusc, asta cred eu ca ar trebui sa fie argumentul. poate ca fiind suma frumusica parintilor lui li se pare aiurea sa le cheltuiesti banii?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46476&whichpage=1" target="_blank"> Mihaitza are nevoie de noi
pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35266" target="_blank"> povestea nasterii
Cristina1 spune:
Eu cred ca de-aia sunt impreuna 2 persoane : se iubesc , vor sa fie tot timpul unul cu celalalt , etc
Chrstia asta cu banii separat mi se pare o tampenie ! Asta inseamna ca cele 2 persoane care formeaza un cuplu (ce mai cuplu !)nu au incredere unul in celalat ! Si asta este super esential pt o relatie ! Daca sunteti cu banii separat n-ar trebui sa fiti mai bine separati de tot ?
Cristina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
quote:
Originally posted by Cristina1
Eu cred ca de-aia sunt impreuna 2 persoane : se iubesc , vor sa fie tot timpul unul cu celalalt , etc
Chrstia asta cu banii separat mi se pare o tampenie ! Asta inseamna ca cele 2 persoane care formeaza un cuplu (ce mai cuplu !)nu au incredere unul in celalat ! Si asta este super esential pt o relatie ! Daca sunteti cu banii separat n-ar trebui sa fiti mai bine separati de tot ?
Cristina
mey, uite ca mai sint si timpiti fericiti (ca noi)
asta e! sic!
Anca si
![](chitara.gif)
gasca MAO, Mateiutz
know your mind, love your body
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Raza de soare spune:
Cum adica, fiecare cu banii lui ??? NU-I NORMAL !
Puiul meu si eu, cand m-am mutat la el, nici nu s-a pus problema sa nu avem banii la comun... E diferenta de vreo saptamana intre salariul meu si al lui ( el are 2 salarii, ca ia banutii de 2 ori pe luna ), dar cumparaturi facem impreuna, darile pentru casa le plateste el ( asa se simte mai bine, daca da din salariul lui...
), bani pentru nunta tot impreuna strangem... daca ne doare ceva, amandoi cumparam medicamente, etc. Dar il ador atunci cand vreau un nimic, o inghetata, o shucalata, o cumpara el, ca doar n-o sa plateasca nevasta si el sa se faca de ras... Cat am ras de el, cand am platit eu motorina pentru masina... Cand am ajuns acasa, a vrut sa mi-i dea inapoi ! Am preferat sa mergem sa papam ceva in oras.
Stai de vorba cu el, desi dupa atata timp... Cum de ai rezistat atat?
Raza de soare
"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)
anka-maria spune:
Si noi tot cu banii la comun suntem. Ba chiar am fost pe sistemul asta si inainte de nunta sau inainte de a sta impreuna. Cand am stiut ca asta e omul pe care-l vreau n-am mai tinut cont de cine da banii.
Pe vremea aia el era angajat si io primeam doar de la parinti. Venea cu banii acasa si mi-i dadea pe toti deoarece eram pasionata de "numaratul banilor". Imi facea o placere nebuna sa numar banii. Se uita la mine zambind cum ii numaram si ii asezam in gramajoare de suma fixa, parca eram un copil. Nu mi-a reprosat niciodata nici o cheltuiala, desi de unele imi era chiar si mie rusine.
In schimb cunosc un cuplu impreuna de 5 ani, care functioneaza exact pe sistemul descris de tine. El se imprumuta la ea si isi cumpara chestii care sunt strict placerea lui. Dar ea nu are dreptul sa-i ceara bani deoarece mai tot timpul el este stramtorat : si-a luat DVD-ul(lui), boxele(lui), masina(lui), etc. Ea nu intra in ecuatie.
just me
ratusca79 spune:
Buna, imi dau si eu cu parerea desi dupa cum am vazut parerile se impart in doua, cred ca cel mai bine ar fi sa discuti cu prietenul tau si sa faceti in asa fel sa va fie voua bine, amandurora, pentru ca nu poti spune gata bani in comun sau separat, dupa cum ai vazut depinde de fiecare cuplu, voi va cunoasteti cel mai bine si voi ar trebui sa stabiliti ce e mai bine pentru voi. Puteti avea bani in comun in ceea ce priveste cheltuielile si fiecare separat in ceea ce priveste necesitatile fiecaruia. Cred ca ti/ar fi mult mai usor daca ai vorbi despre asta cu prietenul tau, asa poti afla si parerea lui si motivele pentru care el doreste sa fie asa...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Dupa mine, banii la comun. Fara discutie. Ca or fi si alte cazuri, treaba lor. Iar fiecare are drept de vetto in ceea ce priveste folosirea banilor, indiferent care este aportul partenerilor. Asa-i la mine in casa.
http://community.webshots.com/user/tora97
nanadana spune:
Buna vad ca se vorbeste de bani in comun eu sint pentru ,odata ce esti casatorita cu el sinteti un cuplu si bani trebuie sa fie la fel ca toate cele
nanadana
Tanya spune:
Banii separat la noi. De ce? Pentru ca asa am fost de cand ne stim. Amandoi castigam aproximativ la fel, si pentru ca sunt mai multi bani decat cheltuim lunar, fiecare are economiile lui. Mi se pare corect asa, ma simt foarte bine sa stiu ca nu depind de nimeni.
Va pup
Nu avem dreptul de a consuma fericirea fara a o produce
Tanya