crestere, ingrijire copil pana la 3 ani? se poate?

crestere, ingrijire copil pana la 3 ani? se poate? | Autor: Melaroxy

Link direct la acest mesaj

Vladut al meu implineste 2 ani pe 7 iunie. avem o mare problema. zilele trecute mi-a facut o a doua convulsie mult mai grava ca prima. asta a fost cu pierderea constiintei cu spume la gura. i-am facut encefalograma si i-a iesit ca e predispus la convulsii si la febra de pana in 38 urmand bineinteles dupa a 3 convulsie epilepsie. suntem disperati. 8 luni am lucrat la negru la o firma ca secretara. cartea mea de munca e la o firma de mezeluri si legal dupa ce implineste copilul 2 ani ar trebui sa ma intorc acolo. de acolo mi s-a spus sa-mi caut de lucru ca nu mai am post. adevarul e ca nici nu vreau sa ma mai intorc acolo si nici in alta parte momentan. copilul meu trebui sa urmeze un tratament timp de 6 luni si poate si mai mult si are nevoie de ingrijirea mea. si as vra sa-mi pastrez vechimea. imi pot prelungi "concediul" de ingrijire copil mic pana la 3 ani? cei de la firma au zis ca nu stiu sa ma interesez. ei stiu ca imi pot lua concediul medical de o luna doua si atat. dar nu prea le-ar conveni. va intreb daca stiti ce spune legea. lucru cert e ca vladut este bolnavsi are nevoie de tratament zilnic timp de 6 luni. in functie de evolutia lui se mai poate prelungi tratamentul.
multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Vorbeste cu pediatra copilului si-ti da cm. 14 zile dupa ce se termina CIC apoi iti da trimitere la un medic dispus sa te ajute mai ales ca ai probleme cu copilul.Eu asa am procedat dupa ce am terminat cei doi ani de CIC.Da-mi un pm. si-ti dau mai multe detalii.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elly1977 spune:

Poti sa faci intrerupere 1 an pt. ingrijire copil dar fara plata. Din cate stiu vechimea merge dar nu ei bani. Daca o gasesc pe vecina care a procedat astfel, o intreb si-ti dau mai multe amanunte.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Daca copilul are un diagnostic medical care sa-i permita incadrearea intr-un grad de handicap atunci poti obtine un certificat de handicap (trebuie sa te interesezi la Directia pentru Protectia Copilului- Seviciul de Evaluare Complexa). In acest caz legea iti permite prelungirea CIC-ului pana la 3 ani.

Carmen Ghilescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumitan@k.ro spune:

si fetita mea de 2ani si 5 luni a facut de 3 ori convulsii febrile Mi a recomandat encefalograma dar cind va fi mai mare pe motiv ca acum nu va sta linistita ,de fapt in ce consta encefalograma ?si poate sunt mamici cu copii mari care au trecut prin asa ceva si ne povestesc despre puii lor daca sunt altfel decit ceilalti copii?

Mergi la inceput