Cum sa-mi ajut parintii?

Cum sa-mi ajut parintii? | Autor: melisanda

Link direct la acest mesaj

Tata este pensionat pe caz de boala si banii abia daca-i ajung sa-si cumpere medicamentele. Mama incearca sa sustina magazinul pe care il au de vreo 10 ani si care e aproape de faliment. Au imprumuturi la vreo 5 banci, rafturile sunt aproape goale, iar bani ca sa plateasca ratele nu sunt. Pe 1 unie au scadenta si exista riscul ca apartamentul in care ei stau acum sa fie scos la licitatie. Magazinul nu poate fi vandut si nici inchiriat, pentru ca este ipotecat; la fel si apartamentul si orice alt bun pe care al putea sa-l vanda. Eu nu mai reusesc sa strang bani din ce castig. In iarna am reusit si le-am trimis cat am putut, dar acum deja am datorii si eu.
Nu vreau bani! Vreau doar niste sfaturi. Poate a mai trecut cineva prin situatii asemanatoare si a gasit vreo solutie. Sau poate imi scapa mie ceva...
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gina20 spune:

Iti doresc numai bine

In afara de alt credit (pe num. tau, al sotului, unchilor, etc.) nu se vede alta solutie. Dupa ce veti reusi sa salvati casa, ar trebui sa va ocupati de dezv. magazinului.

Am cunoscut persoane in situatii mult mai tragice, se poate trece peste.

Oricum mult sange rece si mult noroc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

da, cred ca asta e ideea. Facut alt imprumut, platit creditul care are ipoteca pe magazin, vindut magazinul si platit restul de credite, daca ajung banii... daca nu, platit ce e mai urgent (apartamentul de ex).
Mai e o solutie cu vinzarea apartamentului si cumparat ceva mai mic si platit niste credite. Sau facut un credit mare care sa cumpere toate celelalte credite si asa e doar unul de platit, pe termen mai lung.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nic23 spune:

Imbunatatirea magazinului. Vindeti la oferta, mai ieftin dar macar vindeti si faceti banii sa circule. Atrageti clientii cumva si faceti-i sa cumpere, chiar daca nu au nevoie.

Ce profil are magazinul mamei tale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

poate sa pui problema asta si la "probleme legislative"? am impresia ca acolo ai putea sa primesti un sfat bun...zi-ne cum se cheama si unde e magazinul, in ce oras...cand trecem pe acolo sa facem vanzare

"SI CAND SFARSEAM CUVINTELE, INVENTAM ALTELE
SI CAND SE-NSERA CERUL, INVENTAM CERURI ALBASTRE
SI CAND ORELE SE INVERZEAU CA SMARALDELE
NE BRONZAM LA LUMINA DRAGOSTEI NOASTRE"
(NICHITA STANESCU)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melisanda spune:

Multumesc pentru sfaturi. Si mie mi se pare de departe cea mai buna idee sa imprumute prin altcineva (eu n-am carte de munca, asa ca nu pot face credite), sa plateasca si sa vanda magazinul. Asta vrea si ea, dar deocamdata nu reuseste...
Cu vanzarea produselor din magazin la oferta nu merge, ca nu prea are ce sa vanda... Rafturile sunt aproape goale si nu mai are nici bani de aprovizionare, a dat totul ca sa nu ramana in urma cu ratele la banci.
Multumesc si pentru pontul cu postarea la "probleme legislative". O sa postez si acolo. Si o sa-mi storc creierii in continuare... poate iese ceva in timp util.
Numai bine la toata lumea!

Mergi la inceput