Contract CAS cu probleme
Buna ziua!
Am si eu urmatoarea situatie de rezolvat:
-pe data de 01.07.2002 sotia a incheiat un contract de asigurare cu CNP a sectorului x avand venitul asigurat de 3 mil. si cu termenul de plata a contributiei la 6 luni
-pe data de 10.12.2002 a fost semnat de sotie si casa de pensii un act aditional in care se stipuleaza ca incepand cu data de 01.08.2002(retroactiv deci) se modfica venitul asigurat la suma de 6 mil.)
-in data de 14.12.2002 deci in in interiorului termenului de 6 luni a fos platita contributia conform contractului si actului aditional(o luna corespunzator venitului de 3 mil. si 5 luni conform venitului de 6 mil.
- sotia a intrat in indemnizatie de crestere copil si a primit banii corespunzatori platii facute pe data de 14.12.2002
- acum dupa 2 ani ni se spune ca actul aditional nu a fost valabil incepand cu data de 01.08.2002(data trecuta la rubrica: ,,Incepand cu data:'') ci incepand cu data incheierii adica 10.12.2002. Ca o consecinta sotia trebuia sa plateasca mai putini bani ca si contributie si corespunzator trebuia sa primeasca mai putini bani indemnizatie. Ar trebui deci sa dam bani inapoi.
- intrebare: este sau nu valabil actul aditional cu datele scrise negru pe alb si semnat de reprezentantul CNP
Va multumesc anticipat
Dan
Raspunsuri
marinaeliza spune:
Scuza-ma ca indraznesc sa intru pe subiectul deschis de tine si nu iti raspund(pentru ca nu stiu)dar poate ma lamuresti cum s-a incheiat contractul de asigurari pentru ca doresc sa platesc si eu insa nu lucrez nicaieri deocamdata.Multumesc.
marius spune:
Este valabil. Nu au ce sa faca. Le spuneti clar ca aveti actul semnat si stampilat de ei. In cazul in care nu isi respecta contractul risca un proces pe care il vor pierde.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
DanD2005 spune:
Multumesc pt. raspuns Marius. Asa am gandit si eu si asa le-am si spus. Au spus ca vor analiza dosarul din nou si se pare ca mi-au dat dreptate.
Dan
DanD2005 spune:
marinaeliza din cate ai vazut contractul a fost incheiat in 2002. De atunci s-au mai schimbat ceva legi si norme. In principiu mergi la casa nationala de pensii a sectorului tau, la biroul contracte, faci un contract tip in care stabilesti venitul asigurat(intre 2600000 si 46000000 acestea fiind valori aproximative). Suma o alegi in functie de banii de care dispui caci va trebui sa platesti lunar un procent din venitul asigurat. Iti trebuie cred si cartea de munca.
Dan
ili spune:
-la CNPAS completez un formular.DEclaratie de asigurare sociala,platest suma minima cca.615.000 lei/luna cel putin 10 luni inainte de nastere si beneficiez de indemnizatia unica pt.CIC,
-nu e voie sa ai loc de munca
ili