Este normal sa acceptam?
![](images/user_woman.png)
Sunt suparata pe administratia publica sau pe primarie (nici eu nu stiu exact!)ca le permite comerciantilor ambulanti sa-si astearna in incinta locului de joaca destinat copiilor presurile si cutiile cu jucarii, sa nu-i poti evita cand vii cu copiii in parc, copiii sa inceapa scandalul si sa sfarsesti prin a cumpara...
Este specula si asta ma deranjaza...La fel se intampla si cu tiribombele din parcul Tineretului, sunt si sus in "Orasel" dar si jos, la Sincai.
As declara razboi oficial dar am nevoie de un for, o asociatie a parintilor, ceva de genul asta.
Credeti ca sunt exagerata? Mai e cineva de aceiasi parere cu mine? Exista o asemenea asociatie?
Raspunsuri
Lona spune:
Eu nu sunt in Bucuresti, dar legea este aceeasi pentru toata tara.
In primul rand trebuie sa vezi la Primarie (cred ca la cea de sector)care este statutul locului pe care il numesti "parc de joaca". Daca municipalitatea l-a declarat, prin Hotarare de Consiliu local, astfel, atunci trebuie sa vezi in ce conditii s-a permis comertul in zona (concesiune, inchiriere etc) si daca indeplineste conditiile impuse. Poate nici n-au autorizatii!
Daca totusi e legal, atunci tot la Primarie trebuie sa apelezi si sa aduci argumente pertinente pentru a-i scoate de acolo (de ex., ca pun in pericol siguranta micutilor). Ca nu putem scapa fara sa cumparam nu este argument, asta-i comertul, la fel ti se va spune ca se intampla si la vitrine.
Oricum, cheia e la Primaria, la directia care se ocupa de patrimoniu (asta daca este un loc public, vezi sa nu fie privat, atunci se schimba datele).
Succes si buzunare pline la plimbarica!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
pascall25 spune:
Draga Lona, ma bucur ca ai raspuns si constat cu placere ca esti din Tulcea ca si mine (acolo m-am nascut). Esti informata si banuiesc ca meseria de ziarist si-a spus cuvantul. Problema mea era tocmai asta cu autorizatiile date de primarie pentru locuri publice special amenajate pentru copii (desi, in cazul de fata nu cred ca au autorizatie). Specula, caci in final asta este, nu trebuie incurajata: sa vii cu jucarii in mijlocul copiilor nu e acelasi lucru cu a te duce cu copilul in magazin, unde, chiar daca nu intentionezi sa-i cumperi jucarii stii la ce sa te astepti sau, alta varianta, ca sa eviti total, nu iei copilul cu tine.
Ca sa-ti dau un exemplu clasic de "cum e in occident": in Germania se daduse o lege prin care comerciantii de dulciuri sau de jucarii din supermarket-uri erau obligati sa puna produsele mai sus de nivelul de acces al copiilor, tocmai pentru a nu specula apetitul acestora. Si asta in urma unor sesizari sau asa ceva. Daca vrem sa fim civilizati!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)