Diplomatia in casnicie...
![](images/user_woman.png)
...sau cum sa faca sotii(prietenii) nostri ce ne dorim noi!
Toate stim ca tonul pe care cerem ceva sotiilor (prieteniilor) nostri si felul cum punem problema conteaza extraordinar de mult! Sunt unele persoane care sunt nascute cu acest dar al diplomatiei, insa unele ca mine sunt foarte directe! De multe ori cand ma lovesc de un refuz al sotului, dupa cateva zile imi spune ca daca as fi pus altfel problema n-ar fi avut nimic impotriva. Tot el imi spune ca sunt femeie in primul rand si pot sa fac ce vreau dintr-un barbat, dar cu conditia sa fiu diplomata si sa pun altfel problema!
Teoretic, stiu dar ce fac ca practica ma omoara!
As vrea sa-mi spuneti din experientele voastre, cum puneti problema atunci cand vreti ceva ca el sa nu va poata refuza?
As vrea sa-mi spuneti diverse situatii in care tonul vostru a schimbat totul in favoarea voastra! Cu exemple concrete sper sa reusesc si eu sa devin mai diplomata! Pt mine e mult mai usor sa fiu directa si sa spun verde in fata, dar am observat ca am de pierdut in viata reala! pt voi
Melania
ps. nu am stiut la ce rubrica sa postez subiectul! rog mederatorii sa-l mute daca nu ii este locul aici!
Perseverenta genereaza succesul!
Raspunsuri
Ramba spune:
Practic la fel de mult ca tonul conteaza si momentul.
Sotul meu este o persoana mai morocanoasa, deci pentru a-i cere ceva astept momentul care mi se pare mie potrivit, de ex. ii fac masaj si ii spun care este problema, asa am mai multe sanse de succes.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
miau-miau spune:
dar ce favoruri aveti voi de cerut? Ca doar sotul nu e tata si noi nu sintem copilul care intreaba daca are voie sa isi ia bomboane. Te referi la decizii care ii implica pe amindoi, remodelarea casei, o vacanta impreuna in europa, sau ce altceva? SI mie mi s-a spus ca daca as vrea, as putea sa obtin orice si cred ca se referea la eu ofer delicii sexuale si ma pisicesc pe linga el si el de pe treapta de sus unde se afla, aproba binevoitor. Numai ca eu nu am nevoie sa obtin nimic. Daca nu vrea si problema in cauza nu este foarte importanta, renunt. Iar daca ceea ce doresc este foarte important pentru mine, el nu e de acord, il avertizez ca o fac oricum si asta este, duca-se in balarii cui nu-i convine.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
Daca nu vrea si problema in cauza nu este foarte importanta, renunt. Iar daca ceea ce doresc este foarte important pentru mine, el nu e de acord, il avertizez ca o fac oricum si asta este, duca-se in balarii cui nu-i convine.
Si eu tot cam asa:))
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/camy062004/camy062004.jpg)
camy062004 spune:
eu consider ca indiferenta e cea mai buna arma si ma refer la toate punctele de vedere.
camy
aelab spune:
Cu exemple concrete sper sa reusesc si eu sa devin mai diplomata! Pt mine e mult mai usor sa fiu directa si sa spun verde in fata, dar am observat ca am de pierdut in viata reala!
Draga mea este adevarat ca ,, tonul face muzica,,! Exista momente si situatii in viata cind trebuie sa stii ce si cind sa spui! Si eu sint de acord cu marea majoritate de pe forum ca :asa simt, asa spun si cu asta basta! Dar, asa cum beatrix spunea, sint multe lucruri pe care orice femeie poate si vrea sa le faca si cu acordul sotului, si daca nu stie cum sa puna problema , nu le poate face! Ar fi foarte multe exemple din viata pentru care fiecare dintre noi vrem sa avem si aprobarea lui, pe care fiecare si le stie!De aceea eu care am o casnicie lunga (aproape 25 de ani) si am fost o,, diplomata,, toata casnicia noastra- bineinteles ca am avut si eu refularile mele- pot sa-ti dau urmatorul sfat: lasa-l sa inteleaga ca el este ,, seful casei,, ca el decide .Eu cind am incercat sa ,,fac de capul meu,, fara sa ma consult cu el ,a iesit rau!
Deci primul si cel mai important lucru este COMUNICAREA! Spune- i frumos cam ce ti-ai dori fara sa ceri! lasa-l pe el sa decida!
daca tu decizi in general toate detaliile...el ce sa mai faca saracul? Ce ar fi sa incepi de ex. asa: dragul meu ce zici, ce parere ai tu ? , ar fi cazul sa fac ,sau sa-mi cumpar, sau sa schimbam asta, ca uite care sint avantajele !? Discuta calm si adu argumente pentru dorinta ta! fa-l partas cu dorinta ta , implica-l , da-i posibilitatea sa-ti indeplineasca el aceasta dorinta sau cerere, lasa-l sa-ti faca o surpriza din aceasta dorinta! Daca nu reuseste de prima data , cedeaza atunci pe moment lasandu-i impresia ca parerea lui conteaza , si dupa ceva timp cind crezi ca nu mai este atit de inversunat(adica da-i timp sa se obisnuiasca cu ideea) reia din nou discutia!
Sau fa-i apropouri!!! Eu de ex(barbatul meu nu prea tine minte zile ca 1 martie , 8 martie etc) zic cam asa : ah ! saptamina viitoare este 1 martie ! ce crezi ca i-ar place mamei tale SA-I cumparam? vrei sa mergem impreuna sa-i cumparam ceva? sau te duci tu? Da-i toteauna detalii despre ce iti place sau ce ti-ai dori in discutii banale ca :uite ce rochie draguta are tipa aia de la televizor , asa mi-ar place si mie. Sint foarte multe exemple pe care nu are rost sa le enumerez. In orice caz daca este un tip sensibil care te iubeste sint sigura ca numai cu o sugestie venita din partea ta (fara sa ceri) cu prima ocazie te va surprinde placut!
Incearca ! ca nu costa nimic si poti avea a casatorie si o viata plina de bucurii!Eu si acum (dupa 25 de ani) cind imi doresc ceva , pun ostentativ, la vedere,o reclama a lucrului respectiv, sau ceva ,asa fel incit sa se impiedice de el si sa ma intrebe :ce-i cu asta? la care eu ii explic ca.. ma gindeam ca mi-ar sta foarte bine cu asa ceva ,sau uite ce chestie draguta la un pret de nimic!
Sper ca aceste mici ,, trucuri ,, te vor ajuta si pe tine sa obtii ceea ce doresti! SI INCA UN LUCRU FOARTE IMPORTANT: AFLA CE I-AR PLACE LUI SI FA-I TU O SURPRIZA ! Da-i tu exemplu cum sa faca!
Succes!
beatrix spune:
Multumesc fetele de raspunsuri si un pt aelab pt ca ai punctat exact ceea ce vreau sa stiu!
asta e problema mea! eu spun ce vreau dupa care daca el nu e de acord ma bosumflez, fac show reprosandu-i lui ca el a vrut aia si eu am fost de acord, ca a facut pe alalta si am fost de acord, ca acum eu vreau asta si el trebuie sa fie de acord! apoi urmeaza faza ca daca ii convine bine , daca nu iarasi bine ca eu aia vreau si aia fac! bineinteles ca de aici apar discutii! el imi zice ca la ce il mai intreb daca fac oricum ce vreau si daca fiecare face ce vrea pana la urma unde ajunge casnicia noastra?
deci eu vreau sa evit astfel de discutii care nu fac decat sa aduca tensiune intre noi si apoi chiar daca face cum vreau eu dupa cearta parca nu mai ai aceeasi satisfactie!
ce-am observat eu la el esta ca intradevar', tonul si momentul cand cer ceva conteaza extraordinar de mult! de ex., sambata e program de mancare, curat, spalat... treburi gospodaresti!
daca incep inainte sa-si termine cafeaua cu " trebuie sa faci aia, trebuie sa faci pe alalta si apoi vedem ce facem, il apuca seara si el n-a facut mai nimic si apar discutii! dar daca astept pana isi bea omul cafeluta, isi fumeaza tigara, eu sunt tot un zambet si il intreb " ce facem dragul meu azi?" raspunsul lui este " pai ce trebuie facut?" si eu incep sa turui "trebuie sa facem mancare, sa aspiram, sa punem haine la spalat, sa facem curat in dulap si dupa-amiaza suntem liberi"! poate mergem la niste prieteni sau in parc sau ce am eu chef sa fac! mai propune si el ceva si e ok! apoi tot el," pai cat faci tu mancare, eu dau cu aspiratorul, bag hainele in masina, facem curat apoi amandoi in sifonier, mancam si apoi mergem undeva"! asta functioneaza la mine 100%! faza asta am prins-o si totdeauna ma ajuta in casa! efectiv la capitolul asta n-am ce sa-i reprosez!
dar alt exemplu acum! concediul!
am facut greseala sa vin de la lucru intr-o zi cu o brosura pt o vacanta si am pus-o pe masa si i-am zis uite, in concediu mergem aici! s-a uitat la brosura si mi-a spus nu! bineinteles ca iar m-am bosumflat, iar am facut show reprosandu-i ca da, eu am fost de acord cand a vrut el ceva si faze de asta! am stat o zi bosumflata, cum ca eu ma duc acolo si el n-are decat sa se duca unde vrea el, dar adevarul ca nu as fi fericita asa! da, m-asi duce unde vreau eu, dar fara el n-ar fi fain! apoi a venit la mine si mi-a spus ca daca as fi pus altfel problema n-ar fi avut nimic impotriva! ca lui i s-a parut ca e un ordin si normal ca a spus nu! de aici a incepu faza cu diplomatia, ca doar sunt femeie si pot sa-i sucesc capul,mi-a mai dat cateva exemple din trecut in care mi-a explicat ca daca as fi pus altfel problema probabil n-ar fi avut nimic impotriva!
va astept in continuare cu sfaturi si exemple! pt voi
Melania
Perseverenta genereaza succesul!
gweno spune:
Uite fara sa realizez si sa constientizez am reusit sa imi conving sotul in multe lucruri.Am observat ca trebuie sa sadesti ideea in mintea lui dar fara a insista.Din cind in cand poti sa ii arati ce bine este daca ar face asa iarasi fara a insista.Ai sa vezi ca dupa un timp o sa adopte ideea ta iar atunci fa in asa fel incat sa creada ca ideea a fost a lui chiar daca tu i-ai insuflat-o.De multe ori noi femeile sintem cam insistente este exact ceea ce nu place barbatilor caci considera ca sint sub papuc.Intradevar diplomatia se invata in timp si o sa vedeti face minuni!!!
Ana68 spune:
Uite ca experienta de viata in casnicie isi spune cuvantul si Aelab are dreptate...
Intr-adevar e bine sa ii lasi barbatului impresia ca el are ultimul cuvant,chiar daca tu esti cea care a spus acest lucru sau i-ai sugerat lui sa spuna asa....
Si cum barbatul meu se sfatuiescte mereu cu mine,imi este rusine sa nu fac si eu la fel cu el....Am incercat si eu varianta cu "vreau aia si aia si asa am sa fac".N-a tinut figura si ,mai rau,mi-a raspuns cu aceeasi moneda si nu mi-a convenit deloc....
Comunicarea inseamna mult si....femeile sunt natura blanda si buna si calda dintr-o casnicie....Eu cred ca a fi un pic mai tolerant si mai maleabil....conteaza mult.....
Bafta si numai bine!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Poze-de-familie
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
e buna diplomatia oriunde, nu doar in casnicie
tertipurile astea cu patul sau tinuta sexy nu mi se potrivesc, deci am alta tactica
- nu vin cu o propunere discutabila cind e obosit/flamind/stresat. atunci sint zina cea buna
- daca propun ceva si el se imbatoseaza sa spuna nu, intreb de ce?. ei bine, incercind sa-mi raspunda la intrebare ori descopera singur ca n-are argumente, ori constat si eu ca poate ideea nu-i cea mai grozava. si incarcam sa cautam impreuna alternative.
dar de ce-ul ala face minuni
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO, Mateiutz
know your mind, love your body