La France (33)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

O intrebare, fetelor, cu trimis scrisori normale in RO nu aveti probleme ? La mine felicitarile dispar pe drum si nu pot sa inteleg in ce punct, idem unele pachete , dar nu toate.

Sa ne mai scrii, Lulu, de Cannes, povestesti asa de frumos si altceva decit ce se arata la TV.

Promit, de saptamina viitoare imi cumpar cartela.

Va pup si dau fuga la calcat.
(pacat ca nu pot sa va ofer din cele din gradina)

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Mik

Mik, daca suni la n° 0811 65 11 11 de pe situl dat de Diana vorbesti cu RO (sau cu multe alte tari) in tarif local imediat fara sa mai cumperi nici o cartela! E fara cartela si fara abonament.

O duminica frumoasa!

PS: eu sunt bucuroasa, nu lucrez miine, mi s-a oferit o zi cadou!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Mik, Otilia,

Nu stiu cum se numeste planta. Am recuperat-o intr-o compozitie florala primita cadou, am replantat-o si am descoperit intimplator cit de simplu se inmulteste.
E o planta verde care nu cred ca infloreste, un fel de ciorchine cu vreo trei tije care pleaca in directii diferite si in lungul carora se insira frunzele cam la un cm distanta. E o planta grasa, vara "bea" multa apa (o pun pe balcon unde e mai cald, o ud zilnic si totusi nu se ineaca - in schimb in restul timpului am mai multa grija cu udatul, sa nu o pierd cum am mai pierdut vreo zece in ultimii trei ani).Frunzele sint rotunde si putin zimtate.
Daca e vreo sansa sa gasiti, cred ca tot in compozitii florale veti avea noroc.
Am fotografiat-o in ideea ca scanez poza si v-o pun pe forum dar nu e clara pentru ca e mica (plantele de anul trecut mi-au murit iar acum sint la stadiul de "puieti de 5 cm". Poate la toamna, daca imi mai amintesc, sa am un ghiveci mai bogat pe care sa vi-l arat).

Aurelia,
"Sperantale" tale sint foarte realiste :
nu, nu am copii ;
da, copiii sotului sint mari;
da, consider ca sint platita corect pentru ceea ce fac si pentru conditiile in care lucrez (materiale, umane etc). Nu va inchipuiti acum ca am trei mii de euros pe luna, dar sint satisfacuta de ceea ce am si singurul lucru de care as putea sa ma pling ar fi... ca nu am de ce ma plinge !

Duminica placuta
noi vom incerca miine sa mergem pe Champs Elysees. Standul Renault de acolo are in expozitie Dacia Logan, care incepe sa se vinda si pe aici. Pentru 8 600 euros se poate cumpara una, in Franta, cu toate optiunile.Renault asigura "service apres-vente" iar masina, desi fabricata in Ro, e garantata timp de 3 ani (asta in timp ce masinile Renault, frantuzesti, sint garantate doar doi ani).

------------------------
Life is a pattern in which the design becomes clear only at the end !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by Mik

O intrebare, fetelor, cu trimis scrisori normale in RO nu aveti probleme ? La mine felicitarile dispar pe drum si nu pot sa inteleg in ce punct, idem unele pachete , dar nu toate.

Sa ne mai scrii, Lulu, de Cannes, povestesti asa de frumos si altceva decit ce se arata la TV.

Va pup si dau fuga la calcat.
(pacat ca nu pot sa va ofer din cele din gradina)

Mik.

si la mine au incercat sa faca "pierdute" niste pachete, dar de fiecare data am facut reclamatie aici si apoi apareau ca prin minune in ro
Cit despre scrisori, nu mi-au disparut... dar eu trimit vederi, scrisori mai rar.
Vezi ca pe la posta e faptasul tau.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Felicitarile de craciun de anul trecut mi-au disparut toate spre rominia ,vreo 14 la numar ,n-a ajuns absolut niciuna !!!!pachete nu am trimis cu posta ,si daca ar fi sa trimit trimit cu EUROLINE caci dau 1€/kg si ajunge in doua zile !!!!
Merci de numar de telefon ,ma duc si eua cum sa o sun pe mama si pe soramea caci am fost plecata la DINAR si n-am avut timp!!!
Elena am trecut prin Pleurtruit ,era braderie astazi ,dar nu ne-am oprit !
Iar casa si gradina aia superba de flori am vazut ca anul acesta au schimbat compozitiile si culorile !!!
Dumnezeule ce d ebani cred ca cheltuiesc oamenii aia sa intretina asa expozitie de flori si plante !!!!!

Aura&Luca,3 ani!!!!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Si eu m-am lecuit de trimis felicitari in RO de cind i-am trimis tatalui meu una superba de m-am lefterit total si n-a ajuns niciodata!
Pachet am trimis inainte de greva postasilor cu collisimo international, am platit cam 36€ pentru 6 kg si trebuia sa ajunga in 3-4 zile, ei bine a ajuns dupa o luna, de innebunisem de spaima ca s-a pierdut (erau niste carti foarte pretioase pentru tata in el si alte lucruri...) si m-am dus la Posta sa intreb de o suta de ori unde e... In plus n-a ajuns acasa, a trebuit mama sa se duca prin Colentina la nu stiu ce posta sa-l caute, o rusine!!!
Aurelia, tu poti trimite colete de la Rennes cu Eurolines? Daca stiam poate era mai usor sa fac 200 de km sa-l trimit direct... La naiba, nici nu mai stiu cum sa fac! Poate data viitoare ti-l trimit tie prin posta franceza si-l pui tu... Nici nu stiu. Le-am scris la Paris un mail de unde trimeteam inainte colete (EuroPoste - EuroTime) sa-i intreb daca pot sa-l trimit prin posta + cecul corespunzator, dar din pacate nici pina-n ziua de azi nu mi-a raspuns nimeni!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Bonjour fetele!!!M-am intors din Romania acum o saptamina ,dar abia astazi am reparat calculatorul!!!
V-am citit si din Romania,deci in mare sint la curent cu ce s-a mai intimplat pe aici!
Ca sa raspund la intrebarea despre cartea de identitate,eu mi-am folosit cartea de identitate franceza ca sa trec granita,si vreau sa spun ca ne-au tot oprit pe drum,ba vamesii francezi,ba austriecii.Dar nu ii intereseaza decit pasapoartele romanesti!!!Bizar,nu?
Eu am calatorit cu Atlassib,am platit 170 de euro biletul dus - intors,pina la Paris.Conditiile bune si soferii profesionisti.Se pare ca Euroline-ul are tarife mai mari daca cumperi biletul din Franta.Cumparat din Romania este la fel ca Atalssib-ul.
Cam atit deocamdata,va pup pe toate

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Bine ai revenit Corina ne-ai lipsit sa stii!
Astept sa ne povestesti "senzatii" de pe acasa!
Otilia pachetele cu EUROLINE-ul se "petrec" asa:
Se dau la sofer inainte de plecarea cursei (in general la ora 23h00,ora plecarii de aici de la Rennes)si acesta apreciaza cit este de greu,asta in cazul in care au suficient loc ,caci daca au calatori multi si nu au loc e posibil sa-ti spuna sa -l aduci la alta cursa ,apoi trebuie in mare sa le spui ce contine ,ca sa stie ei in caz de control la vama ,in rest nimic ,nu ai chitanta la bani si nu ai asigurare la pachet ,asta este tot si bineinteles ca ajunge odata cu autocarul ,deci in doua zile ,persoana caruia i-i este destinat insa trebuie sa astepte autocarul acolo la Bucuresti la Gara de Nord.
asa mi-a povestetit o prietena ce locuieste la Rennes si ea trimite mereu cu ei la parinti pachete!
Sint avantage si dezavantage ,bineinteles,prietena mea insa a fost multumita pina acum!

Aura&Luca,3 ani!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Buna seara, dragelor!

Tocmai mi-am condus si ultimii musafiri la Nantes, vreau sa va zic ca in ultima vreme am avut o groaza...asa-mi trebuie daca m-am mutat langa plaja...asta imi aduce aminte de matusi-mea din Constanta, care imi zicea (brasoveanca fiind...) ca de cand s-a mutat in Constanta o viziteaza toate rudele si prietenii care inainte nu veneau cu anii ...:-)) Dar nu ma plang, ca eu am vrut-o!!!

Draga Nadine, sa iti zic ce le povestesc eu la gravidutele pe care le vad, aproape zilnic, ingrijorate la spital, cu frica de peridurala...Asa ca te intreb pe tine: tu te sui in masina? Ei, daca da, sa sti ca ai un risc de vreo 20 de ori mai ridicat sa ai un accident grav, decat sa ai un accident in urma unei peridurale...Si TOTUSI, sunt convinsa, te sui in masina.nu? Nu te ingrijora, sigur ca sunt si riscuri, dar....unde nu sunt? La peridurala ele sunt, crede-ma, minime, si , eu am constatat asta des, la cei care sunt fricosi si tot cobesc, de genul "mie intotdeauna mi se intampla asta"..........nu stiu cum, dar la aia chiar le se intampla o minune...Asa ca, fii curajoasa si optimista, si va fi bine, SUNT CONVINSA!!!
Daca vrei sa sti ceva particular despre peridurala, da-i drumul la robinetul cu intrebari!
Uite, la mine la spital numai cam 40% din femei nasc cu peridurala, multe mamici suporta deci bine durerea si fara. Poate va fi si cazul tau, cine stie? Si de nu...nu-i bai! Pai ce sa faca altceva anestezistul de grada, noaptea,? Hi hi hi, hai sa iti zic, ca am avut deja primele 3 garzi aici, in Challans, si...ghici ce am facut eu noaptea? In primele 2 garzi am pus cate o peridurala, joi am pus 2! Marti am iar garda, dar sunt optimista, ca nu o sa trebuiasca sa pun 3! Glumesc, dar sa sti, majoritatea periduralelor le punem noaptea, chestie stiuta, deci tu nu trebuie sa iti faci griji, oricand, in orice spital "normal", e cineva care te poate ajuta, daca ai nevoie. Mai aiurea mi se pare ceva ce aici pare a fi practicat in unele clinici private, si eu nu cunosteam de la nemti...volens-nolens pus peridurala la toate femile, ca vor sau ba...saptamana trecuta am avut o mamica la consultatia de anestezie care mi-a povestit ca primul copil l-a nascut intr-o clinica privata unde aproape au obligat-o, au si speriat-o bine, ca de nu vrea o sa nasca f. greu....Auzi ce tampenie! Asa ca am avut, pentru prima oara in viata mea, cazul invers, ca a trebuit sa linistesc o femenie ca noi NU ii punem peridurala daca ea nu vrea! Auzi si tu! De cele mai multe ori e invers, mamicile sunt ingrijorate ca NU o vor avea, dar aici...Asa ca omul cat traieste invata...si are surprize, as adauga eu!

Fetelor va pupic, ca mor de somn, Nadine stai linistita, si nu te mai gandi, nu uita sa mergi inainte , sa stai de vorba si cu anestezistul, asa te vor cunoaste, vor avea deja dosarul tau, si odata internata, daca vei avea nevoie de ei, nu vor sta sa rasfoiasca acte in cautare de informatii despre tine, ci se vor apuca direct de traba. Uite, mie asta imi place cel mai mult, cand pun o peridurala: cand vin gasesc o mamica plangand si terminata, cand plec las o mamica vesela si surazatoare Te pup!

Ciao,

Mirunda

http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by Aurelia
Otilia pachetele cu EUROLINE-ul se "petrec" asa:
Se dau la sofer inainte de plecarea cursei (in general la ora 23h00,ora plecarii de aici de la Rennes)si acesta apreciaza cit este de greu,asta in cazul in care au suficient loc ,caci daca au calatori multi si nu au loc e posibil sa-ti spuna sa -l aduci la alta cursa ,apoi trebuie in mare sa le spui ce contine ,ca sa stie ei in caz de control la vama ,in rest nimic ,nu ai chitanta la bani si nu ai asigurare la pachet ,asta este tot si bineinteles ca ajunge odata cu autocarul ,deci in doua zile
Aura&Luca,3 ani!!!!

eu am trimis o singura data asa, din Bucuresti, pentru mine (in Fr), un pachet mare, cca 20kg. Mi-au spus ca nu dau chitanta, ca e "pe incredere". Am crezut si pina si in ziua de azi astept pachetul, cica s-a furat de la sediul lor. Nici nu vreau sa spun ce era in el, ca ma iau dracii. Bineinteles ca nu m-a ramburasat nimeni nici macar pe banii dati pt transport- o suta, doua de franci era, nu mai stiu fix ca-i de-acum 9 ani povestea, cu EUROTIMES.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput