Prenatal in acelasi timp cu contributia?

Prenatal in acelasi timp cu contributia? | Autor: lulu75

Link direct la acest mesaj

Postez acest subiect aici, in speranta ca sunt mamici care au fost in acesta situatie.
Intrebari:

1. Eu imi platesc singura la Casa de pensii contributia pt a beneficia de CIC. In aceste conditii pot beneficia si de prenatal?

2. Am auzit un zvon cum ca prenatalul si primele 4 luni de CIC sunt platite cu 9.200.000 lei. Mamicile proaspete, e adevarat?

Va multumesc!

Luminita
27 de saptamani cu Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Eu am cotizat la Casa de Pensii si am intrat in prenatal, cu conditia sa fie indeplinite conditiile (cred ca 10 luni cotizate inainte sau 6?? nu stiu).
bafta!

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

CIC este anul acesta 7830000. Nu se plateste 9200000, s-a tot vehiculat zvonul asta pe forum si s-a tot dat raspunsul.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Mai am o intrebare: Pot beneficia de concediu prenatal inainte sa am cele 10 luni cotizate?

Luminita
27 de saptamani cu Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

pentru maternitate iti trebuiesc minim 6 nu 10.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lulu75

quote:
Originally posted by marius

pentru maternitate iti trebuiesc minim 6 nu 10.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Si cum fac? Eu platesc in continuare contributia la Casa de pensii ca sa fac 10 luni de contributie si in acelasi timp iau bani pe concediu prenatal?
Merci anticipat!

Luminita
28 de saptamani cu Andrei

Luminita

Mergi la inceput

Si cum fac? Eu platesc in continuare contributia la Casa de pensii ca sa fac 10 luni de contributie si in acelasi timp iau bani pe concediu prenatal?
Merci anticipat!

Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Sunt necesare 6 / 10 luni de STAGIU, nu de CONTRIBUTIE. Stagiul poate fi compus din perioade in care s-a cotizat si perioade in care s-a beneficiat de drepturi de asigurari sociale. Concediul de maternitate (prenatal + postnatal) reprezinta stagiu (asimilat), deoarece beneficiezi de indemnizatie de maternitate. Deci o parte din cele 10 luni necesare pt CIC o reprezinta prenatalul.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

pe aceeasi perioada nu se poate plati asigurare si beneficia de asigurare
prenatalul este perioda de asigurare
dar nu stiu de ex.daca ai platit pt.aprilie si predai pe urma dintr-o anumita data din aprilie prenatal cum iti restituie suma platite pt.asigurare
asta ai vrut sa intrebi ?
ili

Mergi la inceput

Uite cum stau lucrurile: in luna mai am platit a 8-a luna contributia la Casa de Pensii in vederea obtinerii CIC-ului dupa nastere. Data nasterii este intre 15-20 august, deci incepand din 15 iunie imi pot lua concediu prenatal. Intrebarea era: in timp ce primesc banii pt prenatal, eu platesc in continuare contributia lunara la Casa de Pensii?

Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

nu platesti,
ili

Mergi la inceput