Noi reglementari pentru examenul auto

Noi reglementari pentru examenul auto | Autor: CristinaT

Link direct la acest mesaj

Noi reglementari pentru examenul auto

Persoanele care se pregatesc pentru obtinerea permisului de conducere trebuie sa stie ca, in scurt timp, modul de examinare se va modifica. Ordinul privind organizarea si desfasurarea examenului pentru obtinerea permisului a fost deja publicat in Monitorul Oficial. Iata si cateva reglementari ale Ordinului 574:
* Examinarea candidatilor cuprinde o proba teoretica si o proba practica.
* Proba teoretica se desfasoara pe baza unui chestionar, putand fi efectuata si cu ajutorul unui sistem informatic avizat de Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor. Aceasta proba se poate sustine si intr-o limba de circulatie internationala.
* Proba practica cuprinde testarea conducerii unui autovehicul in poligon si/sau, dupa caz, in trafic, atat in localitati, cat si in afara acestora, inclusiv dupa lasarea serii. Aceasta proba poate fi sustinuta si prin 3 subprobe, la date si locuri diferite: una in poligon, una in localitate si ultima in afara localitatii. Examinarea la fiecare din componentele probei practice se efectueaza de un alt examinator.
Traseele folosite la proba practica sunt, de regula altele decat cele folosite in procesul de instruire, pentru a permite examinatorului aprecierea deprinderilor si aptitudinilor necesare conducerii.

Cand vor intra in vigoare noile reguli

Preluarea de prefecturi a serviciilor publice comunitare este aproape incheiata, in majoritatea judetelor. "in Bucuresti, am finalizat preluarea acestor servicii publice la 15 aprilie, dupa ce am solicitat Ministerului Administratiei si Internelor o prelungire cu 15 zile a termenului initial", ne-a spus prefectul Capitalei. Conform reglementarilor in vigoare, preluarea acestor servicii de prefecturi avea ca termen limita data de 31 martie. Noul ordin privind organizarea si desfasurarea examenului pentru obtinerea permisului de conducere intra in vigoare la 30 de zile de la data inceperii activitatii serviciilor publice comunitare, regim permise si inmatriculari auto. Astfel, potrivit suprefectului Capitalei, serban Bucur, bucurestenii se vor supune noilor reglementari, cel mai probabil, de la 15 mai a.c.

sursa:
http://www.libertatea.ro/index.jsp?page=magazine&detail=article&aid=113367

Sa inteleg ca de pe 15 mai se va mai da exemen numai asa, eu cand imi mai eu carnet...

5 ani -14 februarie 2005