Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 8
maria_alexia spune:
Multumesc, lorda.
Acum ma socoteam: la ce preturi are unicul laborator din oras care face analizele astea mai complicate, merita un drum la Cluj, si sunt si mult mai de incredere. Numai timp liber sa prind.
Pana cand se pot face analizele astea, in ce saptamani se recomanda?

mandyksch spune:
Buna fetelor,
N-am mai intrat de un secol. Am fost si ocupata m-am simtit asa si asa...Sunt 14+ si parca incep sa dispara greturile, pot manca si mananc destul de des dar nu f. mult. In schimb mi se urca stomacul in gat cand deschid usa frigiderului si cand face sotul de mancare acasa (ceapa prajita, papara etc). Ma refugiez pe balcon. Ma bucur ca-mi face de mancare (mirosul mancarii gata gatite nu ma deranjeaza).
Voi cat v-ati ingrasat? Nu stiu daca e OK dar eu m-am ingrasat 2 kg impreuna cu tot ce-am pus pe mine peste iarna.E bine oare? Sau trebuia mai mult?
Si sa revin la analize, e interesant Lavi02, ce zici de triplul test. Eu am 31 de ani si cand vine bebe voi avea peste 32. Mi-am intrebat prietenele care au nascut in ultima vreme si la nici una nu i-a recomandat doctorul testul acesta sau toxoplazmoza sau amnio...Eu am programare la Cluj in 25 la eco si sunt curioasa ce analize imi da doctora mea sa fac (mi-a spus ultima data ca in luna a cincea sunt niste analize care trebuie sa le fac dar nu mi-a spus care).
In orice caz incep sa ma pregatesc sufleteste pentru cezariana -luni am fost la oftalmolog care mi-a dat indicatie clara pt. cezariana. Am miopie mare si imi interzice categoric nasterea normala.
Aveti grija de voi.
Mandy
, 14+
IrinucaR spune:
lordra, multumesc mult!!! Voi actiona!!! Ti le-au trimis la oficiul postal nu??
www.irinucasisoru.3x.ro
lordra spune:
Irinuca, da. Aseara mi-a venit avizul si azi ma duc sa le iau de la posta. A durat mai putin de o saptamana de cand am facut comanda.
Maria, cu cat mai repede, cu atat mai bine. Analizele pt. toxo si CMV e bine sa le faci in primul trimestru, pt. a putea lua masuri (daca este cazul) din timp.
Ina869 spune:
Lavi - te inteleg, este mult mai greu atunci cind ai un copilas si incerci sa te lupti si cu simptomele sarcinii..nu prea ai timp de multe.
Stii cumva varsta celor doua mamici care au avut probleme cu bebeii (SD)?
Irinuca- si eu am crezut ca ma urc pe pereti din cauza durerilor de cap...cumplite, si m-au tinut vreo doua zile. Eu am si tensiune mica si cind sint fluctuatii de temperatura, cum incep si durerile mele. Prietenii care m-au vazut in ce hal sint mi-au recomandat sa beau citeva guri de vin rosu sau o cafea, ca sa mi se ridice tensiunea. Nu cred ca i-ar face rau bebe-ului dar nici nu vreau sa risc, asa ca nu am facut-o.Altcineva mi-a sugerat sa ma enervez,
am avut motive si am facut-o si pe-asta, dar nu a tinut smecheria...astazi sint foarte bine, fiindca vremea la noi s-a mai racit...dar nu stiu pentru cit timp.
Voi incerca sa stau mai mult pe-afara ca sa mi se oxigeneze creierul si sa nu mai am probleme cu tensiunea, imi cam lipseste aerul curat, stau mult in spatii inchise - acasa si la serviciu - asa ca m-am decis sa-mi petrec mai mult timp in gradina sa citesc ( nu stiu cit de des se va intimpla fiindca sint mereu ocupata cu cate ceva, mereu sint alte prioritati, etc.dar mai prioritar decit sanatatea copilului meu nu poate fi nimic altceva).
Pupicei,
& bobita 10 +
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
IrinucaR spune:
Eu mai am o problema: ma deochi. Si acuma toata lumea imi spune: "e ceva schimbat la tine! arati bine!"
si instantaneu ma apuca cascatul, durerea de cap si greata... asta era si inainte de sarcina, dar parca nu se lega asa de mult lumea de mine! Asta e!!!
pe toate
IrinucaR
13+
www.irinucasisoru.3x.ro
anda77 spune:
Din jurnalul unui porc: 7:30 trezit, mancat castron cereale cu lapte, baut pahar suc cirese, plecat la serviciu cu pachetul pregatit de cu-seara. 8:30 ajuns serviciu, pregatit cana cafea cu miere si mult lapte. 9:30 mancat o mandarina. 11:00 da, n-a venit ora pranzului, dar nu mai rezist si mananc pachetul de acasa: un castron mare de cartofi noi cu branza si smantana impreuna cu alt castron mare (cat 2-3 portii de restaurant) cu salata asortata de sezon. 12:00 vazut ciocolata la un coleg. pus pata rosie-neagra, salivat
, cerut o tableta (era "departe" alimentara), primit 1/2 dintr-o ciocolata, mancat toata in 5'. 12:30 un coleg plecat la rotiserie, el intrebat colegii daca mai doreste cineva pui cu cartofi, facut lista, eu inscris pe lista!!! 13:00 achizitionat una bucata copan cu o portie mare de cartofi unsurosi.
mancat tot! 14:00-17:00 baut 1l apa minerala si trei cesti de cacao cu miere
. 17:20 imaginat (bolnav) variante de cina acasa sau in oras. dar ce sa contina...ziua nu s-a incheiat...
sa ma salveze cineva...
Ina869 spune:
IrinucaR - incearca sa-ti pui o ata rosie undeva, la sutient,ciorap si vezi ce se intimpla...am auzit ca nu se mai prinde deochiul de tine.
Anda - saracuta de tine! Mincacios rau bebicul tau! Ce-ar fi daca ai incerca pentru vreo doua zile sa scoti din alimentatia ta tot ce contine zahar (sirop de cirese,ciocolata chiar si mierea)si poate apetitul tau se va diminua?
Este cumplit si imi imaginez frustrarea ta! Ai vorbit cu doctorul tau despre asta?
Pupicei!
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
Pico spune:
Anda,saracutza de tine!Asta e sarcina,diferita de la o femeie la alta.Mananca tot ce iti pofteste sufletul si dupa nastere....sport si regim.
Oricum,m-ai binedispus!
12+
Raluca si Ioana (09.04.2003),sufletelul meu drag