se trece si bona la intretinere?

se trece si bona la intretinere? | Autor: Doamna Bibi

Link direct la acest mesaj

Am inteles ca atata timp cat o persoana nu sta mai mult de 15 zile pe luna intr-un apartament de bloc nu se trece la intretinere. Dar cum se procedeaza cu bonele,pentru ca ele stau mai mult de 15 zile, chiar daca ea ar sta in locul meu,atat timp cat eu sunt plecata la serviciu.
Am un administrator de bloc mai catolic decat papa si e gica contra la orice,asa ca va intreb si pe voi daca exista vreo lege ceva sau cum se procedeaza. Pe copil l-a trecut din prima zi la intretinere si nu am comentat nimic,dar acum...
Va multumesc anticipat.

Monica si minunea mea Bogdan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Daca nu are domiciliul acolo, daca nu e mutata efectiv (inerna) la acea locuinta, nu trebuie trecuta la intretinere. In fond iti tine tie locul, iar ea plateste la ea acasa intretinerea.
Asa ar trebui sa plateasca intretinerea si menajera si mai stiu eu cine. Daca nu locuieste efectiv, nu plateste nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu stiu asa..ca daca aduce adeverinta de la administratorul ei ca plateste acolo(la domiciliul ei)nu e nevoie sa o treci.
Eu stiu doua cazuri in care s-a rezolvat asa:
1.tanti baby-sitter..copilul mai mult la ea,mai venea des si mama copilului.Au adus adeverinta cum ca platesc la domiciliu si s-a rezolvat.
2.O fata,se muta la prietenul ei,aduce adeverinta cum ca platesc parintii ei si se rezolva.
Acum..e cam ciudat,in ambele cazuri ei consuma undeva si nu platesc,platesc altii ceea ce nu-i in regula..iar altundeva nu prea consuma,da platesc.
Incearca asa.Legea insa nu o stiu,ca sa-ti spun exact daca e legal ce ti-am scris mai sus.
Pupici cu lipici.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Ajutati un OM sa traiasca!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Parerea mea e ca daca apartamentul e contorizat, consumul de apa oricum se achita la cat s-a consumat, iar partile comune (lift, gaze etc) se platesc de catre tine, iar bona e doar cea care iti tine locul, ca si cum tu ai sta acasa.
La fel, nu stiu legea care ar reglementa situatia (in afara de cea a bunului simt...)

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Chiar daca nu e contorizat blocul, eu nu cred ca o bona vine sa-si spele rufele sau sa-si faca dus/baie acasa la noi. Tot consumul propriu se desfasoara in principal la ea acasa. Poate trage si ea apa o data de doua ori si cam atat.

Mergi la inceput