Mamici de iulie-august 2005 (32)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Ioana, hai ca uitasem!
detartrajul nu pres se face cu anestezie, fiindca de obicei piatra e pe toti dintii si nu poti sa anesteziezi toata gura. decit daca te face pe bucati, dar te duci de 4 ori? doare un pic gingia, dar nu e durere de dinti din aia ascutita, e suportabil- acum depinde si ce mina are doctorul-si e foarte folositor. hai ca merita bebe sa aiba mami sanatoasa.
aici e obligatoriul testul de streptococ mutans( ala care determina caria dentara) si primesti indicatii cum sa te tratezi si cum sa il feresti pe copil daca ai streptococul , fiindca atunci cind lui bebe ii iese primul dinte, il ia usor de la parinti. de-aia e bine sa te pui la punct cu cariile si piatra si problemele inainte sa ii iasa dintii puiului.
M 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Andre_ea, bine ca mi-ai reamintit... Ti-am zis ca am, probleme cu neuronul... Ce adresa de e-mail zici ca ai??

Ioana, cuscra, imi place rau de tot bluzitza ta , este superba! Vreau si eu asa!!! Eu pana la urma nu mi-am mai cumparat nimic, doar o pereche de papuci albi fooooooarte comozi de vara - si pentru vremea asta sunt ok.

Pe mine ma doare in piept de azi dimineatza, daca stiti voi la ce spunem noi "durere de inima" , junghiurile acelea intercostale, nu stiu ce sa mai fac, ca de azi dimineata simt o tensiune in piept ca naiba... Si bebelusha mea este extrem de lenesa, nu stiu ce-i cu ea astazi, nu a miscat mai de loc... offf, ma enerveaza!!! Si la echo nu am putut merge azi ca era super aglomerat!!! Asa ca mai rabd pana miercuri, ce sa fac!!!!

Pupici,

Irina si bebe 26 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Mamini, hai ca ma sperii. Eu am niste dinti f. prosti. Ce sa fac sa nu ia si bb?
Eu de cand sunt insarcinata am gingiile f. inflamate. Fiecare periaj e un chin. Imi curg kg. de sange si imi fac rani. Ce pot face sa ameliorez situatia?

Merci!
Andy si 28+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos

Mergi la inceput

andre_ea22@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Andre_ea, gata m-am executat!!! Scuze pentru intarziere!!!!

Pupici multi,

Irina si bebe 26 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Andre_ea dintii sunt rar prosti de la natura. de obicei, luam bacterii din mediu si le hranim-papam zahar sau nu ii curatam corect. ce putem sa facem e sa invatam sa avem grija de ei( periaj ca lumea de 2-3 ori pe zi, ata dentara pt curatat interdentar zilnic, pasta de dinti cu fluor, guma de mestecat cu xilitol dupa masa), sa mergem la detartraj o data sau de doua ori pe an,LA DENTIST, sa mincam cit mai putin zahar si cit mai putine gustarele intre mesele principale si de cind ii dau dintii lui bebe sa il spalam pe dinti( noroc ca ii maninca gingiutele si stau la periat,bietii dei... asa ca se invata de mici), sa nu ii dam sucuri si ceaiuri dulci, bomboane, sa ii invatam de mici la xilitol si sa nu atingem cu saliva noastra de lingurita, suzeta lor.
in Finlanda au introdus prin anii 70 "ziua de bomboane"- mincau dulciuri si prostioare doar vinerea sau simbata.si in rest, fara dulciuri.instruiti ca lumea cum sa aiba grija de dintii lor. multi intre 25 si 35 de ani nu au carii si plombe...fericiti.
cam asa...am scris un roman.
M25+

Mergi la inceput

Asa e, mamini, dar sunt tare bune dulciurile!
Sa-ti spun cum am vazut o gramada de mamici "curatand" suzetele bebelusilor in gura lor?

Irina, mulumesc!

Andy si 28+

Mergi la inceput

Aia cu suzeta e scirboasa, si aia cu gustat biberonul mai putin, dar e greu sa iti aduci aminte cind gusti mincarea sa schimbi lingurita...dar merita sa avem grija. eu am toti dintii( in afara de aia de minte, pe care i-am scos, fiindca nu aveau loc),6 plombe in toata gura( 2 sunt cu tratament pe canal) si nu e rau pt 30 de ani, dar ar putea sa fie si mai bine. sper copilul meu sa nu aiba niciodata probleme, fiindca mama mea nu prea a stiut ea tot- a facut ce s-a priceput cu noi si zic eu ca a facut treaba bunicica- dar eu ce scuza as avea? macar lucrurile asupra carora avem control, ca- s asa de multe chestii cu care nu-i putem ajuta...ca iar ma apuca toate grijile din lume
M25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Andreea, Irina ma bucur ca v-a placut bluzita mea, uite asa vad ca v-am luat ochii si de la burtik si de la mami grasa ce sunt si mie mi-a placut tare mult e din bumbac (o panza topita) si pacate ca nu se evede are o floare mare brodata cu mov pe-o parte. e de la second (am o pritena talentata pe-acolo si mi-a gasit si fustita din poze elastica si comoda rau).
Andreea mie mi se pare foarte mare burta mea sa stii. Ti-am vazut pozele si nu-mi pare mai mare a ta,e sti ok, stai linistita.

Mamini ce bine ca bebelusa ta e bine si voioasa si totul in regula la eco. Da pai m-a convins oricum ca e bine de facut detartrajul stiam si eu ca e bine doar ac nu stiam ce proceduri mai presupune si daca pot face acum. O sa sun maine sa ma programez. As avea eu de lucrat mai multe acolo, am o lucrare de 3 masele in sir care sunt acoperite cu gaudent si pe langa ca-s urate mai cred ca una se cam ridica si cred eu ca intra pe sub ea....Acum am falca usor vinetie din cauza lucrarii asteia prea sus acolo da asta trece bine ca nu ma doare maseaua. Cu ata dentara inca nu sunt eu in clar ca o folosesc bine. Vezi ca daca nu avem educatie in sensul asta dar e bine ca ne trezim si mai tarziu.
Igiena e importanta si [pt mine si nu cred ca o sa fiu genul care curata suzeta in gura pt bebe....iac...

Zina da pai asta aveam si eu incap cu patutul de lemn ca il voi folosi si dupa. Adica il mai cobor putin dau grilajul jos si-i fac patut obisnuit copilului. Asa ala pliabil nu-l mai folosesc la un an. Insa azi imi detrinase cineva ideea ca bebelul ei se lovea cu capul de grilaj si nu mai stiu cum e mai bine....

Ioana
sapt.30
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Andreea, Irina ma bucur ca v-a placut bluzita mea, uite asa vad ca v-am luat ochii si de la burtik si de la mami grasa ce sunt si mie mi-a placut tare mult e din bumbac (o panza topita) si pacate ca nu se evede are o floare mare brodata cu mov pe-o parte. e de la second (am o pritena talentata pe-acolo si mi-a gasit si fustita din poze elastica si comoda rau).

faci misto de noi, mami grasa ce esti? numai burtica e de tine.si ai 30 de saptamini, nu 3...chiar e frumoasa bluza ta si arati f bine.
M25+

Mergi la inceput