Pretul neoficial al nasterii

Pretul neoficial al nasterii | Autor: ludmmyla

Link direct la acest mesaj

Buna Fetelor! O intrebare ma framanta de ceva vreme incoace. Sunt insarcinata in 22 de sapt si ma pregatesc si eu pt viitorul meu bbsi m-am gandit sa imi fac socotelile din timp ca sa stiu ce si cum trebuie sa fac. Stiu ca nu e bine sa iei nu stiu ce inainte de nastere pt copil dar ma intereseaza care este pretul nasterii? Adica cat trebuie sa dai la medic, la moasa sau in cazul in care nasti prin cezariana, cat tre sa dai la anestezist?
Daca sunteti dragutze sa imi spuneti si mie voi la cat v-ati gandit sa dati sau daca se da? sau ce sume ati auzit ca se practica?
Va multumesc mult !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Nastere naturala: doctor 100$, anestezist 1.000.000, moasa 500.000 sau chiar mai mult, depinde cat te ajuta (sunt cazuri in care moasele fac mai toata treaba), tanti care iti face toaleta 50.000. Plus trusa de epidurala, care nu stiu cat costa, daca vrei sa faci epidurala.

Cezariana: ptr doctor cel putin 200$, anestezist 50$, de moasa nu prea ai nevoie daca optezi de la inceput pentru cezariana, toaleta tot 50.000, e bine sa le scapi cate 50-100.000 si asistentelor care au grija de tine dupa ce te muti in salon, pentru ca o sa ai nevoie de mai multa ingrijire decat la nasterea naturala.
Daca se impune cezariana de urgenta si moasa a avut grija de tine in travaliu, eu zic sa-i dai ceva, depinde de ce a facut.

Asistentelor de la neonatologie o sa trebuiasca sa le mai dai ceva, daca nu stai cu bb in salon si vrea sa-l vada si tati sau daca ai vreo cerere speciala (de exemplu, sa te invete sa alaptezi, ca sa nu faci rani la san).

Si trebuie sa aduci Pampers si ulei de bebelusi pentru bb (Dalin e f bun, nu lua Johnson, ca se irita bb), dar asta nu intra in spaga, e doar pentru bb.
O paturica pentru cand iesi din spital si hainute de nou-nascuti, astea te mai duc pe la 3-400.000.

Cred ca am mai uitat din ele, dar iti mai spun fetele.
Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Am si eu o intrebare, preturile nu mai sunt in euro, sunt in dolari????

Mihaela , Mara si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ludmmyla spune:

Merci mult de raspuns. Draga mamaruta eu cred ca preturile sunt in euro, cel putin colegii mei au platit pt alte tipuri de operatii in euro.
Daca mai stie si altcineva alte preturi care se practica va rog sa imi spuneti pentru ca trebuie sa imi fac bugetul si sincer nu vreau sa raman in rusine cand voi naste.

Monica 22 sapt +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Sorry, nu am semnul de euro pe tastatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Ludmmyla, in Cluj sunt mai mici preturile decat in Bucuresti. Din cate am inteles eu prin spital, in jur de 100 Euro este la cezariana si ce mai dai la anestezist (1.000.000 lei) si la moasa.
Am o prietena care a nascut cu cezariana si nu a dat nimic la anestezist.
Concluzia ar fi ca dai cat ai.
Codruta aproape 24 saptamani

La ce medic esti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ludmmyla spune:

Codruta eu sunt la Gine 1 la dr. Muresan Daniel. E un medic bun si imi place de felul cum se comporta cu pacientele. Eu am auzit numai lucruri bune despre el. Tu la ce medic esti?
Sarcina usoara si un sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

Dar la medicul neonatolog?
Dar la asistentele care au grija de pui? Ca eu imi amintesc ca atunci cind am nascut o pe Thea dadeam la fiecare tura de asistente de bebe
Dar la toaleta zilnica?

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Co. spune:

Pe mine la Cluj m-a costat cam asa: 150 Eur cezariana, 50 Usd anestezist si asistentele ici colo cate 50.000 lei....au fost si care au refuzat categoric sa ia bani, am insistat cu o cioco...si inca cele care te ingrijeau mai bine...paradox, dar mai sunt si persoane de genul. Nu e o regula scrisa sau nescrisa a preturilor ....cat simti si mai ales cat poti atat dai. Nu poti nu dai. Punct. La fel de bine o sa fii ingrijita ca si cand ai da...cel putin eu am nascut la Stanca si asa a fost. Nu s-a facut discriminare intre mamica care a dat 200-300 eur si cea care a dat 1 mil pt ca atat a avut si aceia imprumutati.

Sarcina usoara in continuare!!!!

Ioana & Co.
Daryus & bb mica din burtica 33s (Darianna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Ludmmyla si eu tot la Daniel Muresan sunt, chiar acuma luni merg la control la el la cabinet (in 16 mai la ora 18). Si eu sunt foarte multumita de el. Vino in forumul cu mamici septembrie-octombrie, ca vad ca suntem apropiate ... si sa mai vorbim pe forum
Codruta 24+

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Eu sunt in 14+ dar am inceput deja sa ma interesez de preturi mai ales ca medicul oftalmolog mi-a deja indicatia de cezariana.

O colega de-a mea de serviciu a nascut acum doua saptamani la Cluj (n-as putea sa-ti spun sigur unde) si a dat la cezariana 100 Euro la medic si un milion la anestezist.

Daca mai stie cineva ce preturi se practica pe la Cluj vreau sa stiu si eu.

Mandy

Mergi la inceput