cellular phone

cellular phone | Autor: michelle-usa

Link direct la acest mesaj

stie cineva, daca un cellular phone trimis din america poate sa fie folosit in romania?

michelle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Sotul spune ca daca este vorba despre un GSM 3 band, merge .

Oana D - 21+ saptamani

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Dupa spusele lui fiu-meu care in fiecare vara isi ia telefonul cu el si il foloseste in Romania, iti trebuie un telefon care sa aiba loc pt. cartela telefonica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellena spune:

Pentru ce model de telefon te intereseaza informatiile? (Scoti acumulatorii si vezi exact marca si tipul - ex. Nokia 6310i).
Poti afla informatii despre el pe net sau te pot ajuta eu daca-mi spui exact tipul de telefon.

In Romania sistemul GSM functioneaza pe urmatoarele frecvente:
900 MHz - Connex, Orange;
1800 MHz - Cosmorom (acoperire mai mica - utilizatori putini);

In America: exista: 1900 MHz (si mai nou in unele parti ale Americii si Canadei 850 MHz)

In principiu va trebuie un telefon GSM (neaparat cu cartela) care sa functioneze pe frecventa de 900 MHz (de preferat Connex si Orange).
Daca este codat pentru o retea se poate decoda. Pentru asta trebuie sa stiti exact marca si tipul telefonului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Noi avem un telefon gsm de la Cingular si la intrebarea noastra daca ar functiona si in Romania, tipu' de la magazin a zis ca daca vrem sa facem asta trebuie sa sunam la companie si il decodeaza ca sa poata functiona cu orice cartela.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

asa e, trebuie decodat la un service de mobile.

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inger alb spune:

Eu una merg foarte rar acasa mai mult vin ai mei. Dar am un telefon cumparat in RO care-l las la mami sa o sun ietc. si cand apare unul mai bun il vinde si ia unul nou. Dar orice telefon care merge pe cartela merge si in Ro. Pt. ca cele care sunt pe calc... nu se poate sub nici o forma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellena spune:

quote:
Originally posted by Inger alb

Eu una merg foarte rar acasa mai mult vin ai mei. Dar am un telefon cumparat in RO care-l las la mami sa o sun ietc. si cand apare unul mai bun il vinde si ia unul nou. Dar orice telefon care merge pe cartela merge si in Ro. Pt. ca cele care sunt pe calc... nu se poate sub nici o forma.

Nu orice telefon care merge pe cartela va functiona in Romania, cu atat mai mult telefoanele care vin din America si din Canada unde GSM functioneaza pe 1900 si 850 MHz.
Trebuie sa fie compatibil cu sistemul GSM din Romania (1800 sau 900 MHz). Trebuie sa fie fabricat pentru aceste frecvente. Si daca este compatibil se poate decoda (daca este nevoie).

Mergi la inceput