o intrebare despre venituri si declararea lor...

o intrebare despre venituri si declararea lor... | Autor: adda

Link direct la acest mesaj

Nici nu stiu cum sa-mi numesc subiectul...
Cum ar trebui procedat in cazul in care lucrand diverse proiecte pe internet (proiectele respective sunt pentru firme/persoane din alte tari) banii obtinuti astfel sa nu fie considerati evaziune fiscala?
Cum sunt declarate veniturile de acest gen??? Statului se pot plati niste taxe sau impozite din banii respectivi pentru ca totul sa fie legal??
Scuze daca intrebarile mele sunt copilaresti sau stupide, dar nu ma pricep deloc in acest domeniu.
Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Detaliaza un pic ce anume faci ca sa inteleg natura activitatii.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Aplicatii web (site-uri, bannere, programele Flash etc.) Am descoperit de curand acest mod de a castiga un ban in plus (de fapt, e vorba despre sotul meu) si ne intereseaza cum sa facem sa fie totul legal.
Multumesc, Marius!

Mergi la inceput

Aveti contracte sau cum realizati legatura intre voi si beneficiari?

Marius Pernes

Mergi la inceput

Nu avem contract. E vorba de niste proiecte mici (pana in momentul de fata) cu care ai ocazia sa castigi increderea celor interesati.
Stiu ca plata se poate face prin depunerea sumei pe un card (avem mai multe cunostinte care au proiecte de acest gen si procedeaza astfel). Dar nu stiu cat de legal este, de aceea intreb inainte de a trece efectiv la fapte.

Mergi la inceput

Eu zic sa faceti proiectele si sa le incasati. Personal sunt convins ca daca este totul oficial va exista un contract unde va scrie ce si cum. Daca va fi asa exista o procedura simpla de declarare a veniturilor, daca nu este asa ci pur si simplu acesta este jobul acestia sunt banii, nu va fi cazul sa faceti nimic insa nu cred ca va exista aceasta varianta din simplul motiv ca nimeni nu da banii fara sa justifice pentru ce si cui.

Marius Pernes

Mergi la inceput

Multumesc, Marius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Adda, din cate stiu , la banca trebuie sa completezi o declaratie in care spui de unde ai banii (valuta) care iti intra in cont. Corect? Tu cred ca vroiai sa stii daca trebuie sa platesti impozit pe banii astia care ti-au intrat in cont atata timp cat provin de la o firma din strainatate si nu esti nici angajata lor si nici nu ai un contract anume. M-ar interesa si pe mine raspunsul. Pina la urma se declara sau nu?

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii.
Razi pentru a putea reusi.
Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.
E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Mergi la inceput

Nu mai este necesara justificarea banilor incasati in valuta pe un cont bancar. Este deja aplicata liberalizarea de plasamanet de cont.

Marius Pernes

Mergi la inceput