pensia alimentara

pensia alimentara | Autor: aiuras

Link direct la acest mesaj

Am mai scris despre acest subiect dar subiectul a disparut cu prilejul celebrei defectiuni.
Reiau.
Sora mea are copilul in intretinere de la pronuntarea divortului de acum 10 ani si anual sau la 6 luni trebuie sa mearga la tribunal sa majoreze pensia copilului conform cu indexarile salariale. In declaratiile de venit transmise de angajatorul sotului, firma de stat, lipseau frecvent primele de Craciun, Paste, Concediu, etc. Ultima data instanta a decis ca pensia sa fie 25% din venit. Sotul a facut recurs pe motiv ca isi intretine mama pensionara, copilul sotiei si isi plateste rata la creditul pentru casa obtinut in chiar timpul recursului. Copilul sotiei nu este adoptat de el. Concluzia, a castigat tatal si pensia a ramas o suma constanta, cu 100.000 lei mai mult decat anul trecut si cu 1.500.000 mai putin decat 25%.
Avocatul angajat de sora mea nu a putut nici el explica sentinta din recurs. Oare se mai poate face ceva? Ce prevederi se aplica aici?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Comform legii pensia alimentara se stabileste la 1/4 din venitul paratului, fara a se lua in calcul primele salariale si bonusurie pentru ca nu sunt venituri constante. Daca paratul a dovedit cu acte ca are in grija si alte persoane decizia este corecta, mai putin creditul la banca.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput