Echografie - cit de des?
O prietena mi-a spus ca pina sa intre in trim. doi a fost la echografie de fiecare data cind avea probleme (sangerari, dureri,crampe, etc.)aproape la doua -trei saptamani. Vedea ca bb-ul este acolo, bine,si se linistea. A spus ca,daca era dupa ea, ar fi mers saptaminal, ca sa nu mai stea cu frica in san.
Acum este in 7 luni si se pare ca totul este in regula.
Intrebarea mea este: nu sint totusi periculoase echografiile atunci cind le faci prea des( ea a facut din cele simple, cu gel pe burtica, nu intravaginal). Este afectat bb-ul in vreun fel?
Astept opiniile voastre!
& bobita 9+
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
Raspunsuri
beatriced spune:
Salutare!
A mai fost parca un subiect despre eco. Ecografiile nu sunt periculoase pentru ca nu emana radiatii. Se pot face oricat de multe. Periculoase sunt radiografiile dentare care emana foarte multe radiatii.
Eu am vorbit cu cineva specializat in astfel de chestii si mi-a zis ca este ok atata timp cat mama nu le face o data la 2 zile. O data pe sapt s-au la 2 sapt este foarte bine...
Eu le faceam odata la 3 sapt in primul trimestru de sarcina si a fost ok... Apoi sunt recomandate mai des... Dar doctorii nu le fac pentru ca totul costa bani din CAS s-au mai stiu eu de unde se platesc si au si ei un interval intre ecografii si le respecta.
37 sapt si 3 zile
beatrice
Kittycat spune:
Poti sa faci ecografii in sarcina de cate ori ai chef (si daca te tine punga...), si saptamanal daca asa iti face tie placere. Sunt complet inofensive, spre deosebire de radiografii (mai ales in primul trimestru), tomografii. Asa ca: no problem.
Andra,
de printesa
(15.11.2004)
ralcat spune:
Ina, eu sunt am implinit 12 saptamani si am facut echografie din doua in doua saptamani. Recunosc ca de felul meu sunt mai paranoica, dar in jurul meu numai probleme au fost (colega, prietene cu sarcini oprite din evolutie la varsta mica), lucru ce mi-a accentuat paranoia.
Si in plus, de cate ori vad bobita cum se joaca si inoata si se distreaza, mai adun energie pentru cateva zile ca sa supravietzuiesc starilor continue de rau
.
Raluca, leoaica in asteptarea puiului
mariussimiuc spune:
Si eu am facut ecografii in fiecare luna,de la inceputul sarcinii si pana la sfarsit.Si nu s-a intamplat nimic.Nu are ce sa dauneze.Si te mai linistesti stiind ca totul este in regula.
Miha si puiul Robert
Pozele noastre
Uneori cand viata inchide o usa deschide o fereastra.
Ina869 spune:
Multumesc mult fetelor! 
Din pacate, aici nu exista cabinete cu plata unde te poti duce sa-l vezi pe
contra cost ..trebuie sa ai recomandare de la dr. si el te trimite numai atunci cind considera ca este necesar..
Pupici si sarcini usoare!
& bobita 11+
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
natachka spune:
Salutare Burtici!
Ecografia nu este atit de inofensiva pe cat se pare. Am citit despre niste cercetari efectuate pe soareci, care au demonstrat ca soarecii supusi de mai multe ori Ecografiei au avut cancer de piele.
Bineinteles lor li s-a administrat o doza de ultrasunete mult mai mare decat cea dintr-o singura sedinta pentru oameni, dar totusi... Doctorul care a scris articolul recomanda ca prima ecografia sa fie facuta nu mai devreme de saptamina 12 a sarcinii, si nu mai mult de 3-4 ori de-a lungul sarcinii, exceptie facand sarcinile cu probleme. Insa majoritatea doctorilor
din Romania va vor asigura ca nu este nici un pericol. De ce? Pentru ca nu se informeaza, iar un doctor bun trebuie sa studieze pe parcursul intregii cariere. Sper ca nu am suparat pe nimeni.
Bb meu are 15 saptamini, si deja am facut 4 ecografii! La urmatorul control sunt hotarita sa discut cu d-na doctor dorinta mea de a face ecografie doar cand este absolut necesar, chiar daca se supara..
Pupici
! Sarcini usoare si bebei sanatosi!
Natachka si BB de 15 sapt.!

blackpanterro spune:
Aici nu se fac ecografii toata ziua, numai daca sunt probleme.Eu am avut una la 10 sapt si la 20-21 saptamani.Atat.
Poate in sapt 36 o sa mai am una ca sa vada dr cum se dezvolta bebe si cum este asezat.
Adriana si Aidan 33+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
Cricor spune:
Ina, daca iti convingi medicul ca vrei neaparat ecografie, ca sa-ti dea trimitere, exista niste centre unde poti plati. Eu stiu pe cineva care a facut si a costat-o 100 CAD.
Corina
Ajutati un OM sa traiasca
anis spune:
Eu am facut ecografii destule de fiecare data cand aveam eu impresia ca...etc....asa ca nu e nici o regula sau ceva dovedit ca ar dauna...cel putin dr meu nu mi-a interzis...acum m-am potolit de cand bebe imi da suturi.
AniS
si bebelina mea dulce 28+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."