Contract prestari servicii in afara

Contract prestari servicii in afara | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Stiu ca e mai mult o problema contabila decat juridica, dar n-am stiut alt undeva as fi putut s-o postez.

Ma intereseaza care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite de o firma din Romania ca sa poata incheia contracte de prestari servicii cu clienti din afara tarii. Ce anume trebuie sa aiba trecut in obiectul de activitate, pe baza a ce se fac platile (ma gandesc ca o factura fiscala obisnuita care mai are si TVA e valabila doar pe teritoriul Romaniei, dar e posibil sa ma insel), ce se intampla cu TVA-ul, si orice alte lucruri care ar trebui sa le stiu despre asta.

Exista vreo lege speciala legata de acest gen de contracte?

Mickyyy (35 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Presupun va ca vei primi raspunsuri mult mai pertinente pe sectiunea cealalta. In principiu se emite factura fiscala normala cu cota TVA 0(zero) si in paralel se emite factura externa in unitatea de masura monetara convenita prin contractul de prestari servicii. Plata/incasarea se va face doar in unitatea monetara convenita prin contract si factura externa in cont bancar deschis pt moneda in cauza. Nu exista o lege speciala insa este important ca acel contract sa fie complet si corect intocmit iti recomand sa apelezi la servicii specializate de consultanta juridico-economice.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput