Prietenii omului (11)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Ramonica, uite un site interesant cu idei despre cum sa organizezi un program pentru adapostirea animalelor. ma gandeam, poate incepi cu un website ca sa strangi voluntari. poate iti inscrii si o asociatie non-profit, ma gandesc ca in felul asta ai o portita juridica pentru: strans de fonduri, sponsorizari, cooperari pe proiect si poate chiar organizezi "practica" pentru studentii de la veterinar.
asta e siteul:
http://www.pet-abuse.com/shelters/start.php
ideea Aduscai de colaborare cu Phare e excelenta, nu strica sa aplici pentru finantare de proiect si la ei.

Viorela, am si eu plante de pe lista aia neagra, treaba e ca nu e Kengi in apropierea lor. din ce am inteles din emisiunea DIY, cica is periculoase numa daca se infrupta musiu catoiul din frunze.

Adusca, adicatalea vrei ca Negruta ta sa mi-l corupa pe inocentul de Kengi (e virgin, no). cu alte cuvinte, sa crape si capra vecinului. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

Buna feteler!
Nu am mai scris demult pe aici dar uite ca acum iar am nevoie de voi.
Spuneti-mi si mie cand sunteti plecate de
acasa ce fac catei vostri, unde-i tineti in gradina sau in sufragerie?
Daca lipsiti toata ziua cainele vostru cu cine sta in casa? Nu face galagie(latra sau plange), prostii? Eu nu stiu ce sa fac cu catelusa mea daca o las afara neobservata sapa sau mananca flori, daca o las in casa singura sau plange sau face vreo nazbatie. Ce fac cu ea cand nu suntem acasa ca nu pot sa o iau mereu cu mine? E ea cuminte dar uneori ma scoate din pepeni.

Nicoll

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

conchita, mersi am bagat linku la favourites. il studiez cat de curand, acuma il rasfoiesc si descarc pdf-urile.

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

quote:
Originally posted by nicoll

Buna feteler!
Nu am mai scris demult pe aici dar uite ca acum iar am nevoie de voi.
Spuneti-mi si mie cand sunteti plecate de
acasa ce fac catei vostri, unde-i tineti in gradina sau in sufragerie?
Daca lipsiti toata ziua cainele vostru cu cine sta in casa? Nu face galagie(latra sau plange), prostii? Eu nu stiu ce sa fac cu catelusa mea daca o las afara neobservata sapa sau mananca flori, daca o las in casa singura sau plange sau face vreo nazbatie. Ce fac cu ea cand nu suntem acasa ca nu pot sa o iau mereu cu mine? E ea cuminte dar uneori ma scoate din pepeni.

Nicoll

Nicoll scumpa ce sa-ti zic, ca pana acum Tom statea in bucatarie, care e mare si are spatiu sa fuga pe acolo(si el e mic) , eu nu am usa intre sufragerie si bucatarie, e doar un gang , dar puneam o pavaza de lemn, ca o bariera sa nu poata trece in living, ieri a depasit prima data bariera, a sarit in living si a facut dezastru, a ros, a scormonit tot pamantul din 2 ghivece mari, l-a imprastiat pe jos, a vandalizat cateva carti,carti de povesti cu pagini mari, s-a pisat(nu a mai putut sari inapoi sa se pise pe ziar) , cand am venit acasa si m-a vazut, nici nu apucasem inca sa zic nimic, era asa speriat ca tot tremura, stie ca a facut rau.

Nu am zis nimic, dar azi a facut din nou, foarte foarte rau, si culmea era in bucatarie cand am venit, deci sarise inapoi bariera.escrocul.
Va trebui ori sa inlocuim bariera, ori o solutie sa gasim.Inca e pui, acum e mai agitat ca e adolescent, face prostii, nu asculta, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Ramonika, te rog eu mult, nu mai descrie intamplari cu animale in suferinta. Mi se imprima in minte si nu ma pot gandi la altceva. Mi se rupe sufletul cand ma gandesc ca sunt zeci de cazuri similare celor descrise de tine...Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

E bine cand auzi ca si la alte case se intampla acum nu vreau sa se inteleaga ca ma bucur de necazul cuiva dar parca imi mai trec nervii. La fel si mie mi-a scos pamantul dintr-un ghiveci in toata sufrageria si cand am intrat s-a pus in sezut si se uita la mine nevinovata si isi lingea boticul plin de pamant.Imi zic ca e copila si nu stie ce face... dar oare o sa se potoleasca vreodata?
In Romania parintii mei au 2 caini, un maidanez si un mastiff dar stau numai afara. Nu se compara deloc cu tinutul cainelui in casa. Trebuie sa recunosc am crezut ca va fi mai usor, poate de asta imi pierd asa repede rabdarea. Rabdare, rabdare... pana la urma cred ca mai mult ma dreseaza ea pe mine decat eu pe ea
Vio cat te-a costat cip-ul pentru Suzi? Noi cand am fost la vaccin am intrebat si de cip si a zis medicul ca inca e prea mica, sa mai asteptam si ca o sa coste in jur de 20 € dar parca nu imi vine sa cred.

Nicoll

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Salut
Fetele din Iasi - multumesc de invitatie dar timpul meu e tare limitat. Daca reusesc sa avansez asha...satisfacator cu proiectul si pot veni, va anunt.
Nicoll- un singur cuvant pentru tine: DRESAJ . Incearca sa o alergi putin inainte sa pleci de acasa, si sa ii lasi o jucarie de pierdut timpul (nu stiu daca am mai scris asta) - o sticla goala (sau cu bobite in ea), un os de plastic/de colagen, un morcov inghetzat. Uite, lui jazz i-am dat morcovi tot timpul si nici cu rosul nu am prea avut probleme. Second- DOG PROOF the house. Nu ai gresit prea mult cand ai spus ca va dreseaza ea pe voi. Asha este - un caine te invata sa fii mai ordonat. Toate chestiile de valoare care pot fi distruse (papuci, telecomanda, carti) trebuie bine ascunse/puse. Efortul nu e mare, zic eu, si se merita. Si incearca sa ii gasesti un spatiu al ei, unde o poti lasa si unde sa nu ai multe chestii de ale tale (un hol, bucataria, laundry room..). Succes
Ah, ca mi-am adus aminte - o prietena de-a mea, care si-a luat un caniche avea o problema: cutzu rodea usa de fiecare data cand pleca eaa de acasa. Cum nici o solutie nu a mers - a gasit ea una: a lipit smirghel pe usa ;)). Problem solved, ca sa zic asha. Asta ca sa vezi ce inventivi pot deveni posesorii de caini.
Pupici
Ana

I s-a spus "Sindrom Premenstrual" pentru ca "Boala Vacii Nebune" era deja folosit
Jazz -poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

fetelor,
bebeii mei is bine, cresc vazand cu okii, acuma invata sa mearga...
Viorella, sigur vrei unul sau nu?

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Fetelor, animalutele voastre viseaza in somn? Ca pisoiul meu uneori maraie, alteori plange. Cand il simt suparat, il mangai usor si se linisteste. Dar s-a intamplat si sa fiu nevoita sa il trezesc. Bine, se intampla destul de rar, mai ales dupa ce pateste ceva mai putin placut in timpul zilei (merge la dr, de exemplu). Am uitat sa va spunem ca am scapat de pansament si la cealalta labuta. Suntem "ca nou", asa cum a promis dr-ul. Ne folosim ambele labute si deja am inceput sa facem sotii...Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

quote:
Originally posted by nicoll

E bine cand auzi ca si la alte case se intampla acum nu vreau sa se inteleaga ca ma bucur de necazul cuiva dar parca imi mai trec nervii. La fel si mie mi-a scos pamantul dintr-un ghiveci in toata sufrageria si cand am intrat s-a pus in sezut si se uita la mine nevinovata si isi lingea boticul plin de pamant.Imi zic ca e copila si nu stie ce face... dar oare o sa se potoleasca vreodata?
In Romania parintii mei au 2 caini, un maidanez si un mastiff dar stau numai afara. Nu se compara deloc cu tinutul cainelui in casa. Trebuie sa recunosc am crezut ca va fi mai usor, poate de asta imi pierd asa repede rabdarea. Rabdare, rabdare... pana la urma cred ca mai mult ma dreseaza ea pe mine decat eu pe ea
Vio cat te-a costat cip-ul pentru Suzi? Noi cand am fost la vaccin am intrebat si de cip si a zis medicul ca inca e prea mica, sa mai asteptam si ca o sa coste in jur de 20 € dar parca nu imi vine sa cred.

Nicoll

Nicoll da, o sa se potoleasca, nu te speria.
Incearca sa nu-i dai atata libertate de miscare prin casa cand e singura.
Daca vii acasa si vezi dezastrul nu mai are rost sa o certi, eu l-am prins pe Tom asupra faptului, si l-am certat, stie escrocul oricum ca nu e voie.

Fetelor am un vecin idiot(sunt 2 case lipite) care are catel si are o voce asa puternica si ragusita, si tot urla la canele ala, si il sperie si pe Tom care incepe sa latre, ce e aici ca la circ.
Ce sa fac?Nu vreau sa se apuce sa latre dupa exemplul cainelui lui vecinu, si nici frica nu vreau sa capete, ii e chiar frica cand il aude pe vecin strigand la catelul lui Bobi.
Si eu il mai cert pe Tom dar nici chiar asa, nu am asemenea voce.

Mergi la inceput