Furtul miresei
Raspunsuri - Pagina 8
pisu_miau spune:
Maja,cu furatul, stiam ca o sa se intample...ca probabil va fi inevitabil asa ca am vorbit cu prietenii astia doi ai mei. Viitorul sot mi-a spus ca va vorbi la floraria care ne face aranjamentele sa ii faca un buchet de flori din toate florile care sa contina cate un fir din fiecare floare din florarie, sa fie pregatit in caz ca ii va cere o floare anume. O sa-si mai ia si un cos cu dulciuri caci sigur vor cere, amandoi rapitorii sunt fani inraiti de dulciuri...cat despre bautura nu se pune problema, pentru ca si ei sunt, ca si noi, nebautori! Cred ca este mai bine sa aranjezi rapirea decat sa lasi la voia intamplarii, rapirea poate fi un moment super daca esti cu persoane apropiate, pentru ca te plimbi mireasa prin oras, pentru ca nu lipsesti de la nunta ta mai mult decar vrei sa lipsesti, etc.
In legatura cu nasii, nu cred ca este o problerma daca tu intri in biserica la bratul ambilor nasi iar sotul la bratul naselor. La noi cel putin (Bucuresti) tot timpul se intra asa in biserica (alaturi de nasi, adica) . e ceva de genul ca de cunoscut ne-am cunoscut, de casatorit civil ne-am casatorit, astea le-am facut noia asa din proprie initiativa, dar pe drumul acesta mergem alaturi de parintii spirituali...condusi de ei adica. eu cam asta cred ca inseamna .
Ziceai tu Maja ca sa nu ii faci pe plac soacrei! Total de acord! Nici eu nu am acceptat, cel putin nu cu chestiile importante, dar am lasat de la mine in legatura cu un aqspect doua ca sa se simta bagata in seama, si apoi mi-am vazut linistita de planuri alaturi de iubirea mea .
Eu am cautat tot timpul ca pe langa noi,
sa fie multumiti si socrii si parintii si invitatii pe care ii vom avea, pentru ca vreau sa fie o zi speciala, o zi in care numai spirite bune sa fie in jurul nostru, adica sa primim numai ganduri bune din partea oamenilor...daor e ziua casatoriei noastre in fata Domnului .
Hai ca m-am cam lungit la vorba . Va pup pe toate!
Pisu_Miau
anangel_lexi spune:
Nici noi n-o sa facem faza cu jarteluta pentru ca nu ne place. De fapt eu nici nu stiam de obiceiul asta pana n-am citit aici pe forum. Si cand i-am povestit lui ubi a zis ca asa ceva nu se poate cum adica sa vada toti ce am eu pe dedesubt. "Lasa ca vad eu singur dupa aia in noaptea nuntii"
I wish I were an angel...
http://photos.yahoo.com/anangel_lexi
ioana07 spune:
quote:
Originally posted by pisu_miau
Maja,cu furatul, stiam ca o sa se intample...ca probabil va fi inevitabil asa ca am vorbit cu prietenii astia doi ai mei. Viitorul sot mi-a spus ca va vorbi la floraria care ne face aranjamentele sa ii faca un buchet de flori din toate florile care sa contina cate un fir din fiecare floare din florarie, sa fie pregatit in caz ca ii va cere o floare anume.
Imi place ideea asta Ceva de genul: schimbi o floare cu o alta floare nu?
Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.
pisu_miau spune:
Ioana, iubitul meu s-a gandit ca eu nu am o valoare in bani, bautura, sau in orice altceva, asa ca valoarea mea este exprimata in fericire, iar cum prietenei care ma va fura ii plac florile si dulciurile, ii va da ceva ce ii poate aduce fericirea, pentru a recupera fericirea lui...adika pe mine :) :X
Imi place ideea asta Ceva de genul: schimbi o floare cu o alta floare nu?
Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.
[/quote]
Pisu_Miau
Hirondella spune:
quote:
Originally posted by majaginn
Hirondella- am uitat sa-ti raspund, scuze. Ceea ce zici tu suna mult prea frumos, ar fii minunat sa fie asa, dar din pacate NU ESTE. Adica realitatea nu este atat de idilica cum o prezinti tu, si sincer as innebuni de fericire sa fiu rascumparata pe o lamaie dar asa ceva nu am auzit sa se fi intamplat la vreo nunta, ci e vorba in 99% din cazuri de alcool sau bani...
Si la fel si cu baticul, nu am vazut pe cineva sa i se puna vreo palarie eleganta pe cap----si crede-ma m-am interesat foarte mult inainte sa imi expun punctul de vedere- si aproape in toate cazurile i se pune la femeie in cap un batic care simbolizeaza ca de acum e femeie in casa.
deci oricat de mult am incerca sa le intoarcem tot nu reusim; asta cu traditiile romanesti cred ca tine mult si de regiunea unde e nunta (in ce parte a tarii) , si cum am fost educati si de radacinile familiilor, etc;
Sunt multi factori care ne influenteaza atunci cand ne hotaram cum vrem sa fie nunta noastra, exista o scara a valorilor ptr. fiecare dintre noi si in funstie de asta luam anumite decizii.
*** cat de corect este sa te duca doar tata la altar, sincer???
maja, bride2be
www.nuntanoastra.com
http://community.webshots.com/user/ginmseb
Maja, aceasta realitate idilica despre care zici tu ca nu poate exista,din fericire exista, si este REALITATEA MEA.Am doi parinti minunati care sunt impreuna de aproape 30 de ani si inca se iubesc si sunt fericiti impreuna, am o soacra extraordinara care ar face orice pentru noi si nu se hazardeaza sa dea sfaturi sau sa-si impuna ideile.Imi iubesc parintii in aceeasi masura iar daca am ales sa ma duca tata la altar este pentru ca asa mi se pare mie ca fiind cel mai bine si asta cred ca e de ajuns . Eu am contestat doar ideea predarii care mi se pare o aberatie, scuza-ma.
In legatura cu dezgatitul miresei eu chiar nu credeam ca ar mai exista vreuna care sa-si puna batic .La ultimele nunti la care am fost toate si-au pus palarii sau nu si-au mai pus nimic .Si repet , acest obicei nu simbolizeaza ca esti femeie in casa ci ca esti femeie maritata ceea ce reprezinta o mica mare diferenta.
Si sa revenim la subiectul pricipal , adica furatul miresei.Acest obicei isi are radacinile in vechile basme romanesti cand Fat Frumos era supus la diverse probe pt a castiga mana printesei.Dar tu nu-l poti pune pe saracu mire sa-ti aduca apa vie .Iar daca rapitorii sunt atat de lipsiti de bun simt si de cea mai elementara urma de educatie incat sa ceara bani asta chiar ca e de plans .Dar nici macar asa nu putem da vina pe o biata traditie . Depinde doar de noi : o putem transforma intr-un moment placut sau neplacut sau o putem chiar elimina daca nu ne place .Dar de aici pana la a spune ca ne rascumpara ca pe niste obiecte iar e o mica mare diferenta .
Si da , intr-adevar exista o scara a valorilor pentru fiecare din noi, numai ca fiecare o are pe a lui iar ceea ce e valoros pentru tine poate ca nu reprezinta nimic pentru altii si invers.
Important e sa stai tu bine cu tine insati.
Va pupic fetelor si sa ne auzim cu bine!!!
Daniela
http://hirondella.cabanova.ro/
ralu_trancu spune:
fetelor de 2006, voi vreti sa fiti furate?
http://community.webshots.com/user/trenurelu
andreea_trend spune:
Eu una vreau .........
si eu am auzit ... ca cica daca nu te fura in noaptea nunti.... te fura altu... de la barbat
Nunta noastra
ralu_trancu spune:
te fura bau bau si tu esti spectator...
andreea_trend spune:
quote:
Originally posted by ralu_trancu
te fura bau bau si tu esti spectator...
Ce ai cu mine ... daca asa am auzit eu...
Eu una nu vreau sa m-a fure altu....
Nunta noastra
ralu_trancu spune:
eu inteleg daca ai auzit. da tu crezi ca se poate asa ceva? tu n-ai minic de spus. bineanteles ca ai. si daca tu nu vrei. nu vrei si gata.