Am sufletul greu......

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FLORYNA spune:

Ai putea sa faci "print" la ceea ce s-a scris aici si sa-i dai sa citeasca. Asa mai vede si alte pareri.Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

Mie cel cu care ramasesem insarcinata MI a spus cand inca NU facusem ...avortul...STII CARE ESTE PAREREA MEA la intrebarea CE FAC? AVORT SAU NU..

dupa ceva luni de la intrerupere am auzit ca ....PUTEAM SA ASCUND SARCINA...

ASA CA DOMNUL...cand va dori sa se debaraseze de sora ta va spune PROBABIL...ca SI AR FI DORIT COPILUL...:(

ideea cum ca intr un an se va rezolva totul este....o alta VORBA DULCE..:(

despre ce presupune avortul nu cred ca este cazul sa discutam.

ramane doar sa ne rugam ca indiferent de decizie sora ta sa isi priveasca hotararile cu deminitate IN ORICE moment in care PRIVESTE INAPOI.

IAR ca sfat ...pe care NU IL VA URMA ...cred ca ar trebui sa isi caute un oma devarat NU UNUL FARA ....capatai si DUMNEZEU cum este acest..INDIVID.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

quote:
Originally posted by bruxinha

Tipul nu va divorta! asta e clar ca buna-ziua.
Daca avea de gand, ar fi facut-o deja; plus ca o indeamna sa avorteze, deci nu se gandeste la un viitor alaturi de ea.
e , asa cum mai sunt multi ca el.
Despre avort.. eu am facut unul, si voi regreta pana la sfarsitul zilelor mele. N-as mai repeta experienta, e cel mai urat si josnic lucru pe care l-am facut vreodata.
Dar, desigur, fiecare dispune pentru sine.

Sunt absolut de acord.
Cateodata un copil rezolva multe probleme.
Asa i se va clarifica si ei situatia. Daca sta legal in Italia probabil va lua si o indemnizatie ceva pentru cresterea copilui.
Oricum ar fi eu zic sa nu renunte la copil. Este foarte posibil sa regrete mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

eu as lasa sarcina sa continue. multe sarcini se pierd in primul trimestru, as lasa sa decida mama natura, nu eu, nu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

quote:
Originally posted by marcellinna

Criss.
ai uitat sa pui la socoteala ca ea risca sa nu mai aibe alt copil si nu din cauza acestui avort neaparat ci pt ca are /a avut in trecut probleme ginecologice.

Nimeni nu a spus ca-i va fi usor.
Dra daca lucreaza la un spital aici,inclin sa cred ca lucreaza cu acte in regula si in acest caz are dreptul la concediu de maternitate platit.
Treaba cu plata chiriei este un pic secundara.In Italia nimeni nu va lasa o mama cu un copil in strada,chiar imigranta fiind, are niste drepturi.
Chiar daca va sta in chirie,nu-i o tragedie.Nu pot sa cred ca din salariul ei nu se poate intretine ea si copilul cand in Italia sunt majoritare familiile in care doar unul lucreaza si intretine o familie cu mai mult de un copil si majoritatea sunt muncitori de rand.
Sigur nu va avea vila cu piscina si Ferrari la poarta dar cine a spus ca e obligatoriu sa-i asiguri unui copil asa ceva?
Si apoi daca va fi sa vina adevaratul El,va veni chiar daca ea are un copil.
Dar daca nu va avea acest copil si nici altul si va veni adevaratul el si tot nefericita va fi pt ca nu are copilul ei?

Nu vreau sa fiu cruda,dar poate ca aici ar fi binevenita parerea fetelor ce incearca de multa vreme sa ramana insarcinate si nu reusesc.Nu cred ca vreuna ar spune ca ar da cu piciorul la o sansa ca asta,in ciuda situatiei nu tocmai roz(tara straina,el nu vrea copilul etc)

:)) noroc ca nu esti moderatoare ...ca se pare ca sunt acceptate doar parerile identice cu ale tale. Altii nu au dreptul la parere.
Ma faci sa rad .
Este destul sa iti spui parerea, nu este nevoie sa o impui.
Si mai spune-mi mie unde am scrie eu ca sa faca avort?

Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Rufus

quote:
Originally posted by Donia
Dar ce vina are ca sa fie omorat?
Adica, mai bine mort decat fara tata???

Cred ca afirmatia este putin exagerata, sunt multe fete care au apelat, din diverse motive la avort, nu trebuie luate cu huo! Pentru ca, desi din perspectiva religiei este un omor, nu cred ca sunt criminale cele care procedeaza in acest fel.
Motivul ca s-ar putea sa nu mai aiba copii, este, pe undeva, demn de luat in seama; dar daca majoritatea este de parere ca Dumnezeu vegheaza la procreerea unui copil, de ce sa nu ne gandim ca va mai face si alte minuni?
Inteleg disperarea celor care nu reusesc, am fost sot disperat al unei astfel de femei, dar nu mi-am pierdut niciodata increderea. Astazi, Dumnezeu mi-a rasplatit increderea.
Cat despre afirmatia ca un copil nu este si al unui barbat, desi este drept ca trebuie sa treaca si el pe acolo, va reamintesc ca Dumnezeu a insarcinat-o numai pe Fecioara Maria, fie-i numele laudat, fara a fi nevoie de un barbat; o consider o afirmatie discriminatorie, asemanatoare cu cele intalnite de femei destul de des din partea barbatilor si impotriva carora ele lupta cu ravna. Dar nu uita sa raspunda identic.
Prin tot ce am scris, am incercat sa dau un raspuns la intrebarea initiala; din pacate discutiile deviaza.

http://community.webshots.com/user/tora97

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Eu nu discut pro sau contra avort, desi personal nu as face asa ceva niciodata. Nici nu imi permit sa judec pe nimeni pentru deciziile pe care le ia. N-am numit pe nimeni criminal, nu am huiduit. Cred ca mai importante sunt parerile celor care au trecut prin asa ceva si acum au regrete mari, din experienta lor eu zic ca se poate invatat ceva.
Nu am comentat decat afirmatia ta, din care se intelege ca decat un copil fara tata, mai bine sa se renunte la copil.
quote:
Spuneti ca nu trebuie sa avorteze; stiu ca filozofia celor doua sexe difera, dar ce vina are copilul sa nu aiba tata din start? (pentru ca e clar ca numai o minune poate aduce gandul bun domnului cu pricina).

Exagerarea mi se pare ca iti apartine, de aceea am intervenit. Bietul copil, nevinovat, de ce sa traiasca fara tata, spui tu. Iar eu vin si te intreb, bietul copil, nevinovat, de sa fie omorat? Si te intreb, ca discutie de principiu, o viata poate fi irosita, merita un copil sa moara pentru ca tatal nu este un om responsabil?
De fapt, asta e o intrebare pe care ar trebui sa si-o puna si sora Andrei, dar se pare ca ea a ales deja in favoarea tatalui, daca il pot numi asa, atata timp cat el nu isi doreste aceasta calitate...

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Criss eu ti-am atras doar atentia ca ai uitat un "mic amanunt" si poate cel mai important.
Nu sunt "antiavort" pe toata linia,decat ca parerea mea in cazul asta este cea pe care o sti din motive ce tin de ceea ce mi s-a intamplat si mie...si dealtfel am spus in urmatorul meu mesaj ca toate aveti/avem dreptate in felul vostru/nostru.

Dealtfel dupa cum poti usor observa delimitez cu spatii measajele mele,iar in al doilea spatiu m-am aderesat tuturor nu neaparat special doar tie.
Faptul ca te fac sa razi ma bucura.Inseamna ca nu esti amputata de simtul umorului...daca ai fi citit si urmatorul meu mesaj poate ti-ai fi dat seama ca nu-s chiar asa de selectiva.
Incercam doar sa ii confirm Ralualexandrei si sa argumentez ca face bine (din partea mea cel putin) sa o sfatuiasca pe sora ei sa nu avorteze.

Ca nu-s moderatoare asta-i partea a doua...nimeni nu e perfect...nici macar eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

quote:
Originally posted by marcellinna

Faptul ca te fac sa razi ma bucura.Inseamna ca nu esti amputata de simtul umorului...

daca ai fi citit si urmatorul meu mesaj poate ti-ai fi dat seama ca nu-s chiar asa de selectiva.

1. dulce limba romaneasca
2. idem

dar sanatosi sa fim

criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Criss, esti nedreapta ! Citeste inca o data mesajul Marcellinei, nu te-a atacat cu nimic. Nu înteleg ce ai cu ea...

In plus :

http://www.desprecopii.com/forum/rules.asp#rulesid22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

S-a suparat ca am citat-o si nu am pus dataele problemei ca intr-o ecuatie matematica,ca viata e oarecum altfel,cred eu,dar nu stiu daca am totala dreptate.
Dealtfel vad ca e si pasionata de dulcea limba romaneasca.A inteles perfect si mi-a dat replica.
Dar cum n-as vrea sa ma trezesc peste noapte ca-s "cea mai tare din parcare" si nici sa fiu atentionata sa nu mai alimentez polemici eu nu ma mai scuz si inchei aici capitolul asta.

Mergi la inceput